Dzabe se dokazuvas ubavo ti kazuvaat. Ako ima mesto i ako e zapisano na vreme ke go primat sekade. Prednost imaat decata koi se od istata opstina i /ili roditelite da bidat tamu so mesto na ziveenje. Nie sme so razlicna adresa duri i razlicen grad, decata se osigurani na mm i pripagaat na drug grad spored podatoci,(mojata lk e sk) i koga ne bese bez problem gi primija.
Не се докажувам, пишав лично искуство. Предност имаат деца од таа општина или двајца родители што работат во таа општина. МЕЃУТОА, доколку има слободно место БЕЗ ПРОБЛЕМ примаат деца што не се со адреса на таа општина. Се надевам со овој пост ќе ме сфатите. А последното не ти го разбрав. Не си била со адреса во таа општина ама ти примиле дете без проблем. Е како така, нели не можело?
Ne, mojata adresa e na opstinata kade sto sme, skopska opstina i gradinka koja ima 5 klona. Dvete deca si odea vo istata opstina vo gradinka, Zasto imase mesto,navreme bea zapisani.
На наместена работа ми изгледа ова со позитивните воспитувачки, баш сега почнаа да се разболуваат. Приказни за мали деца. Како и се до сега со коронава што е
А сега зашто не направија повторно скрининг пред да ги отворат градинките, да ги тестираат сите вработени..?. во мај беше задолжителен тој скрининг, сега нема потреба, како може тоа така? Се со двојни аршини во државчево наше, затоа не не бива..
Не е наместено, имаат корона, не ги тестираат сеа оти имаат недостиг од мозок. Ги тестираа пред 4 месеци и ги потрошија парите. И сеа 30 деца и 60 родители у паника и карантин, а ќе се појават и нови. И мајките што тргнаа на работа, аир ќе видат од нив, три дена идат 14 не. Не ти прима дете си растечен нос, да видам кој доктор ќе ни даде боледување за нос растечен.
@Cka го правевме муабетот. Што ако прават скрининг, кога денес може нема, а веќе утре да закачи некаде. Секој два дена ли ќе ги тестираат?!
Оној израз НАМЕСТЕНО ми беше малку...бљак Сега не ги тестираа, нема толку пари за по втор пат. Важно потврда ние за децата мора да извадиме, а не е беспари. Еве, децата здрави, учителките болни П.С...на нет имаше слика пд 15 учителки собрани на маса славеа матура мислам...па критики под.слика. Шахпаска.напомена дури да не се групираат кога пијат кафе. И не...
Бљак или не така личи работава. Јас (и општо цел народ) нема доверба во апсолутно ништо, па од таму и сомнежот
Мене од работа ми бараат потврда за малово дека не го примаат за да го чувам јас, а од градинка ми велат не издаваме такви потврди. Не го примаат во ниедна друга општина, не знам стварно. Полудев.