Мора да го почитува отказниот рок. Тоа мора да види во договорот за вработување, а ако нема член се применуваат одредби од ЗРО т.е. 30 дена тече отказен рок и тој мора да се одработи. Исклучок може, ако работодавачот се согласи и сака веднаш да го раскине договорот. Може да пријави во трудова за заканите и ако не се почитува договорот и ЗРО. Едит. Обавезно да поднесе на писмено отказ. Нека чува копија дека е примено. @delvi
Во нашата градинка од 15 деца во група одат само 4. Од понеделник почнуваат со програма. На сите деца Реплек подели вакви Детето ми кажува како постојано им мерат Т и како учителките чистат. Значи, се почитува протокол. Сега за сега е ОК.
Да и во нашата градинка се почитуваат како што кажува керка ми.Но не можам да сфатам како немале време убаво да ја избриша керка ми па дојде со нечисти гаќички и вцрвенето газе иако во ранец има чисти а само 5 деца се во група ..Ако се 5 имаат време да им се посветат максимално на сите..Сабајле ја однесе свекрва ми но утре јас па има убаво да се разберам со негувателките..
Ај со 4 деца чистат, кога ќе се зголемат?! Реков јас ќе ги натоварат нив со тие обврски. Место деца да гледаат, тие им дале обвска да чистат
Епа Кукле тоа е. Избор нема. Јасно бешр кажано дека една од двете одговорни за 15 деца ќе го работи тоа.
Гледав негде и по 600 ама не ми текнува каде. Наместо да ги ангажираат луѓено од паркови зеленила што се исполегнати низ цела населба.
Жените ќе работат што ќе им кажат, ама не е во ред. После ќе биде ко постот погоре, недобришено, деца не држат дистанца, битно воспитачката на 2ч брише штекери.
Јасно!!! Ама и оние кои на работа 6 месеци останаа, јуначки работеа и тоа што нрма врска со нивни задолженија, општо за секаде зборам. Таква е ситуацијата. Место негувателката да пресоблака испотени деца и да се грижи да има 2 м дистанца таа ќе брише плочки во ве-це. Сето тоа е јасно, ама ...нема друг излез. Не беше лошо да вработат од Завод за вработување па макар и со Договор на дело негувателки, но Буџетите на Општините се тие.
Втор ден саат ипол е веќе внатре, не ми се јавиле. Јас чекам пред градинка и не знам што со себе. Побудалев?
Не. Ама поарно релаксирај се некаде, ако треба ќе ти се јават. Ама, пред дете слабост не покажувај, па колку и да ти е жал
Е како нема што да направат? Ќе си вработат жени за чистење, фирма нека ангажираат ако не сакаат нови вработувања..