и ние сме во иста ситуација плачи цело време помеден саат седи неможе да се адаптира и јас бев во приватна градинка на разговор незнам што да правам ...
Колку време се адаптирате? Кај нас цел месец траеше лудилото и ни воспитувачките не сакаа да го чуваат, се јавуваа да го земаме, па се снаоѓавме некако. Многу нервози цел месец. Мој совет да не брзате со приватна, мада и јас бев спремна на тој чекор. Дајте шанса да помине цел месец, па ви посакувам што поскоро да се адаптира и преку ноќ да почне да седи цел дееен
Феминки, јас ја отпишав. Одлуката со мм беше едногласна. И двајцата сме на работа, тој е сабајле јас сум во смени, па се менуваме, тука е свекрвами, не ризикуваме, не се знае до кога ке трае ова, а и 521 ден месечно а не оди малку ми е без везе, сепак тоа е мое мислење...
Денес син ми ме шитна Се стрча во учителката ја гушна и ми мафна за чао чао Ми рекоа во 12 ипол да си го земам после ручек ама рано е станат мислам дека и ќе заспие. Сега незнам што со себе.
Брзо се навикна, супер. И јас не знаев што со себе искрено кога остана прв ден со спиење. Брзо се навикнав
Приметив дека едната негувателка и баш не ја сака,кога ја виде другата одма почна да скока и ја гушна. Очекував брзо да се навикне бидејки од 8 месеци го разнесувам на чување.
Не знам кај да пишам ќе се онесвестам. Само што ми стигна мејл дека вработена во градинката е позитивна на корона. Во Германија ова. Од групата на децата до 3 години е, а моето стално се гушка со две од нив, е сега не знам која е точно, вкупно четири жени се. А моево кашла веќе неколку дена ама по 2-3 пати на ден. Не очекував дека вака ќе ми биде на ваква информација. Ми се слоши кога прочитав. Групата ќе била затворена до 28. Октомври. Сега го дочитав пишува од викендов Панедемија штуфе ваљда ниво е тоа не знам 3 и од понеделник може да дојде до измени и затворање на градинката. Не знам што да правам, да одам да го земам ли сега па да размислам?
Ние добивме листови како да се однесуваме во случај да се појави заболен. Сите што имале директен контакт со заболениот 14 дена изолација. Фамилијата или децата на овој што е во изолација можат да посетуваат градинка работа. Според логикава, малата треба во изолација 14 дена а вие сте контакт на контактот и смеете да одите на работа(секако еден ќе треба со детето дома, ама ова е ние што добивме). Врие во германијава....и јас се плашам. Прашај си. И оти одма не ве вратиле. Може некој без симптоми а заразен шири инфекција.... Како може мејлови праќаат а не затвараат градинка....
Не знам точно која жена е. Со две нема никаков контакт со две ептен близок контакт. Леле кога ќе ми текне дека без маски работат во градинка. Дали да се јавам да прашам која жена е?
Да. Еден **обичен** шарлах, па кај нас лепат на врата листови, дека има заболени. Директен контакт не значи по автоматизам само со децата од нејзината група, што викаш може се гушнала, може играла, може седела едно до друго и со децата од другата група.
Кај и да е ќе се затвори градинката значи. Цело време се без маски, сигурно има повеќе заразени. Што викате? Да не ја носиме повеќе? Дали сепак еднаш ќе не фати сите и не вреди да и бегаме и да се криеме или сепак да и бегаме цело време?
Не знам што да речам... Постои веројатноста од еден да се заразени и другите колешки, ама ваљда се во домашен карантин и тие. Кај нас носат маски божем, ама вади стави, не сум сигурна дека нудат 100% заштита,
Решението за изолација е за дете и еден родител! Кај син ми имаше во групата лани што одеше и знам дека родителите мака мачат за да добијат решение за на работа а утре треба да се вратат на работа.