Абе се може, ама не треба. Забрането им е поради короната. Јас шише и цуцла не би дозволила и не би дала, пошто моето си ја мењаше со другарчето до него, циркузи беа. Негователката викаше дур се свртиш они цуцлите си ги мењаа.
Баш глупост, дете вришти плаче да не можеш да го гушнеш, паднало како да го кренеш а да не го пипнеш или да го нахраниш, а да не си блиску до него. Или нека функционираат како што треба или не требаа ич да ги отворат. Кај поголемите можеби може дистанца ама во јасли нема шанси да ја изолираш учителката од децата.
Кај нас во МК детето е во самоизолација,родителите не се. Но сепак на решението мора да наведат еден возрасен што ќе се грижи за детето. Мислам дека може и друг член од семејството не мора татко или мајка.
Вашето дете има решение за самоизолација, родителите на детето не. За да го чуваат треба да си земат одмор.
Добра волја, која се разбира може и да ја нема. Сепак две недели не е мал период Имаш опција-добра волја од матичен доктор за да му даде на родителот измислено боледување. Се согласувам дека детето неможе само да се чува, но во случајот на фримајнд родителот НЕ Е ослободен од работа заради решението за изолација на детето.
Мене малата кога ми беше во изолација од школо ни рекоа со решението еден родител е ослободен од работа да го чува детето. Би требало да е исто и со градинките
Мене од работа ми рекоа дека решението за изолација на детето важи и за еден од родителот кој ќе го чува детето. Тоа решение треба да го доставам на работа, и со него сум ослободена. Инаку од денес мојата ќерка е во изолација.
Кога дете е во изолација наведуваат еден родител во решението зашто детето не може само да седи дома, нели... И со тоа решение родителот е ослободен од работа. Ова од лично искуство.
Не е точно, на решението е наведен еден од родителите кој ќе седи во изолација со дете. И важи за да се оправда отсуство. Тоа што приватните не го дозволуваат не значи дека не е правилно.
Веке некое време приметувам како фб профили на некои градинки секојдневно објавуваат публик слики од децата во градинките, од најмало до најголемо, значи буквално сликани од секој агол кое што прави, со што си игра, што црта, ама буквално се.. Немам дете што оди во градинка но ме интерисира тоа у ред е, дозволено е, не и смета на родителите?
Групата на син ми по втор пат е во изолација, ама он оди сега во друга група па така да он си е во градинка, ама следам на вибер нормално пишуваат. Од кога ќе каже суспектниот. Како може од позитивен контакт кога не знаеме колку имаме контакт со позитивни, нели. Во нашиов случај пишуваа воспитачката и негователката, од утре не отвараме група се тестираме, односно суспектни сме. Толку.