Мене ми рекоа не можело ни вон работно време Вика многу мајки сте, не може сите да ве пуштаме.. викам добро па вие нели сакате да знаете вашето дете каде ќе биде пола ден? Многу нормално е да влезеш и да видиш.. тоа непуштање ми е дури и сомнително - како да се крие нешто..
Барем на слика да ја има просторијата на сајт да видиме. Патем,ги сликаат ли вашите деца, група јасли? Некои градинки често ставаат слики на фб Нашиве биле мали
Моето ќе почне со полни 8 со адаптација, ваљда со полни 9 ќе си оди нормално. Разговарав со воспитачката од јасли и ми се гледа ок на прв поглед.. многу ќе биде мал и стварно ме интересира какви активности имаат, како ги хранат, дали со кравјо млеко ги прават кашите или со формула, какви сокови и чаеви даваат.. жената ме уверува дека не ги оставаат да плачат, дека децата се среќни и расположени.. ве читам како поголемите деца кажуваат што правеле, што јаделе, кој што рекол... кај нас нема тоа уште 2 години Пусто грижи секогаш ќе има... мајка..
Кај нас ставаат и слики од јасли. Имаат креветчиња од страна, душеци масички столчиња и играчки. Мешана група е, од 9м до 2 год, фул сега. Малите се на душече си играат, поголемите трчкаат. Имаат и ситни активности, играат на музика, им читаат книги, имаат онаква табла (бизи борд) на ѕид таа им е доста интересна. За тоа колку се секирав колку плачеше на адаптација, сите ми викаа трпрние, сега го гледам среќен таму, пресреќен... Џабе сум се грижела. Од сабајле оди со песна,се враќа среќен. Уште првата недела ги нареди сите мечиња во полукруг и почна ам ам да ги храни, веројатно така ги хранат. Градинката е рај за дете и мама и тато, ако ја прифати. Згрижено среќено, најадено, наиграно. Има и многу напредок, постојано покажува што научил.
Ние редовно добиваме слики, од просторијата кај што играат. Ни сликаа за нова година кога беше сега ни пратија слики како украсиле за роденден на другарче. Што ќе кријат што може да се крие, тоа е протокол сега и они мора да го почитуваат, дека несмее да влагаме. Пред корона смеело имало и активности со Мајките. Колку пати ми кажала воспитувачка, да смеев да те пуштам да го видиш како си игра.
Па не е дека се мали,изгледа воспитувачите и се имаат погодено некои што не користат вибер и социјални мрежи. Барем кај малата е така.
6ти ден Од вчера пресековме, очигледно јас сум проблем што седам внатре, наместо да се опушти, он се лепи уште повеќе за мене. Завчера доброволно ме испрати да му земам нешто од кола и се вратив по 1.5ч, добро поминале, среќен го зедов. Ама вчера пола саат се убедувавме безуспешно, слободно можат девојките и на глава да застанат, не го убедуваат Уште не влегол имаш "мами да си одиме, овде досадно" Уствари он уште од дома има куп прашање и одговори, дури возам главава тапан ми ја прави Вчера 2ч и 15мин седеше, девојките пресекоа. Сеуште не си игра, не сака ни на столче да седне, генерално уште посматра од страна.. Ова е и тоа што немаше контакт со деца една година, не знае он да си игра со деца Кога го зедов вчера беше ок, не беше уплакан, сакаше да ми се жали али не обрнав внимание и на тоа остана.. Поклон донесов и се сконцентрира на него, бил многу умен и чичкото големо лижавче со играчка пратил За денес од дома кажа дека не сакал поклон од чичкото, дома ќе си седел Моментално јас правам инспекција на ДМ, шминки бирам
Големиот кога одеше, кога стигна до мала група, значи помина јасли, потпишувавме согласност дали сакате вашето дете да го сликаат за на ФБ. Според мене сосем исправна работа, зашто не сака секој да му го има детето на фв иако се тие затворени групи
Градинкиве си имаат направено fun page на фб. Не дека јас сакам моето дете да биде објавувано , туку прво дете ми е,не сум влегла до сега во градинка сакам да знам како изгледа просторијата кај што престојува. Ете да објават пример слика како изгледа занималната. Инаку на вибер еднаш пуштија слика од нова година, на 31 декември кога во групата беа само 3 деца,а од занималната ја видов само вратата Знам само дека имаат тв и им пуштале песнички..
Јасли мислам дека нема на facebook. За поголемие групи се потпишува согласност за ставање слики. Сепак во многу градинки воспитувачките пуштаат слики на родители на viber.
Уште не разбрав зошто тв во градинка Јас сум против постирање слики на фб! На Вибер слики што прават дечињата е супер идеја Кои затворени групи, куп има отворени и секој ден се постира.. Денов помина успешно, плачел 10мин кога го оставив и толку. Скоро три часа седеше, се сложил да седне на столче Среќен беше кога го зедов, одма почна да кажува што видел и одма побара поклонот дека бил умен
Некоја мајка упис на бебе што правела во весели цветови во кисела вода сега брзо има?На страната не им пишува ништо за потврди од работа дека сњ потребни дека мора работата да се извршува од работно место бараат такво нешто или не? Бидејќи слушав потребно било со коронава...
Скроз е непотребно да си ствараш вакви таргети! Дете - деца сака и крај, само треба да се помине периодот на адаптација на нешто ново, а дека ќе им биде поинтересно со нас, неголи со деца чисто се сомневам. Но не знаат за поинаку и се бунат дури сватат каде се и со кој се