Така е. 100 стапа на туѓ грб ништо не се. Секогаш за своето боли. Твоето нека јаде чипс и крем банана. Ништо не му е. Ама моето да не гледа цртани. Вашите нека ги затвараат во вц, ама за нашиве одма ќе свикаме онлајн родителска. Повеќето мора да се сложат со мене.... Ако сме сложни многу работи ќе смениме. Ама вака секој за себе....тешко п.с тоа со затварањето од вас го прочитав сега, мене такво нешто за дете на ум не ми доаѓа
Пак ќе кажам нее споредливи едното со другото. Јас каде кажав за твоето дете да го стават во вц? Па ти да си дадеш право моето дете да го ставаш во вц.
Не е страшно цртани или анимиран филм пола саат дневно. Дури имаат позитивно влијание. Прво затоа што цртаните асоцираат на радост кај децата,имаат доза на смеење и се извор на радост. Гледајки имитираат ,усвојуваат зборови,звуци ,а гледајки разноразни ситуации во цртанот,размислуваат. Во тек на цртанот,прашуваат за случки во цртанот ,зборат меѓу себе,со што се развива способноста за самостојно размислување и заклучување.Колку што многу му се јавуват прашања и прашува околу цртанот ,така и го шири својот вокабулар. Има цртани кои децата особено ги сакаат ,ги мотивираат да фантазираат,ги учат на емпатија,симпатија,делење,пријателство и на многу деца цртаните ги асоцираат на срекно детство. И сите ние како возрасни радосно се секаваме на некој омилен цртан. Тука секако не спаѓаат цртани со насилство,борби и хиперактивност,туку цртани кои ги учат на позитивни работи. И секако да не биде замена за други игри,но дозирано гледање цртани е во ред.
Добро моник....овај лили, сфатив. Вие сте во право. Тоа што вие две сметате дека е океј, е стварно океј. На другите ќе се потсмеваме со иронија. Тоа што вас ви смета, ќе се собереме на онлајн родителска да решиме. Само вашите проблеми се вистинските. Батали ги ги празните шеќери во градинка. Дај да ги решиме цртаниве
Мутави. Зар пакуваното не може да е со поминат рок или чувано во несоодветни услови? Што штета има од јаболка и банани? Правилата се менуваат. Ко што смениле у Велес можат секаде. Верувам дека правилото е бидејќи мателе торти и Индијанки и има поголем ризик.
денес дефектолог ми рече екраните будат агресија. и со неколку примери ми го докажа тоа. шеќерите што будат? 15 мин хиперактивност? пак ќе кажам, тортичка винчини еднаш неделно. да речат како во Велес да се прават овошни торти, сум за. да се грицка чипс, сум за. за зјаење у тв, не сум. група се деца.можат да се креативни и да си играат.
Епа затоа се дозволени смоки и крем банани на РОДЕНДЕН. За смоки и крем банана нема несоодветен услов. Никој не е ретардиран да однесе со поминат рок. Сум за салата и јас иначе.
Za crtanite mene logoped mi rece ne ama i kerka mi nema interés za crtani nitu pak jas sum ljubitel na crtani
Како нема сфатено? Баш убаво ви нацртала. Детето во градинка треба да гледа цртани за вие после работа само да го истрчате и некако да го успиете до 12 на полноќ уморно. За тоа ќе ви дадат и плус по 15грама винчини тортица за второ полувреме да го издржите. Шо не е јасно? Туку овие државниве градинки секоја има засебна здравствена комисија во министерство за труд за план и програма или како оди? Оти некако секоја своја политика си тера некако. Неколку пати повтори се прашувам зарем навистина мислиш дека се договараме на чет за да ви “вратиме” на темава? Онака најозбилно те прашувам дали тоа ти помина низ глава дека се спремам за ви одговорам на темава? Добро утро и на двете
Добро утро фри ти не ми ли леплицираше ни еднаш и со должна почит, не би влага со тебе во тебе во тоа што и како е.
Извини јас со тебе не се закачам Го будам малиот да го носам на винчини Шала на страна кај нас нема винчини, и да има мојов таму ништо не јаде Јас приметив дека само по другите градови имаат ужас мени и тука нее за цвеќе ама па таму катастрофа. И на крај краева може и да се договорат родителите како кај нас секој роденден се носи материјали за дечињата.
И јас однесив сликовници. Мислам и на благото и грицките и на цртаните не му е место во градинка. Ама се е можно кај нас
Ја мислам дека треба да почнеме барена брокула, карфиол и страк праз да ставаме во кутиите за роденден Мајките среќни, децата ќе го сметаат роденденот за траума. Фантазија
Еј брее ми се закачи мене Така би било идеално Инаку шала настрана моето секако не смее такви работи, го кажувам ова општо за градинките.