Што значи воспитна од учителката. Претпоставувам ти рекла нешто. На прв ден од адаптација ли ти рече или сега пак поаѓа детето после пауза заради пандемијава?
I nie sme tamu jas trebase za dve nedeli da trgna ama vcera mi javija da go donesam denes so site dokumeti i moeto samo placese 20min . Normlano moeto e zapishna vo maticen Objekt ama nema mesto pa so luge javuvanje trgna denes tamu od sabajle bev potvrda od doktor go vide dobar bese. On bese seken shto kje ide iako nemav vrmee da go spremam deka za 1h kje trgne. Nie sme Dr. Grupa ama ne poznav nikoj tamu ne znam ni kako e... Sto vi rece vospitivackata?
Имаше малку негативен став кон мене, затоа што не сум ја почекала малата пред градинка. И да сум јас грешка, односот не беше во ред. Затоа ме интересира дали некој има искуство со таа воспитувачка.
Да да, се дрзна да ме кара на прв ден од адаптација. Прашањето ми е дали можеби е така груба и со децата?
Денес прв ден во градинка на синче после, цела година пауза, седеше еден саат само отиде весел насмеан при влегување се нажали малце и направи фаца како за плачење го оставив и заминав. Еден час покасно се вратив го донесе учителката рече дека е супер и дека нема проблеми со адаптација од утре да си го оставам цело време со спиење,кажав дека се соочувам со голем проблем со јадењето дека е нејадач ми рече да не се секирам за тоа ми даде надеж искрено се надевам дека таму ќе јаде. Синко го прашав како поминал рече убаво било, цртале си ги менувале боичките со другарчето, а после си играле со играчки утре сакал да оди пак Ова помина добро ама многу ме плаши со бебе како ќе биде од 15 ти почнувам со нејзината адаптација во градинка, плаче од сите кај никого не оди освен кај нас домашните дури и од моите родители плаче кога ќе ги види плус уста не отвара да јаде никаква каша, слабо ептен само пола каша за доручек јаде и толку... Ептен ме плаши и загрижува нејзината адаптација како ќе биде
Совет: едното близначе, веќе 2-3 ко ке дојде од градинка, кажува дека воспитувачката (со име) го удрила по лице (покажува на лицето тука). Како да постапам. Дали да и спомнам нешто? Другото пак кога го прашувам кој го удрил брат му ја кажува па негувателката, ама пак по лице. Имаат 2 год и 8мес. Ме мафтосуваат или можно е да е вистина?
Извини не беше иронично кажано. Повеќе како смешка, пошо веќе ме искара учителката и као веќе сфатив од нејзе.
Може да се деси да плаче и да треба да ти го предаде затоа треба да си пред градинката. Тоа кај нас траеше една недела. Колкаво е детенцето?
Нз поголеми се твоиве, а моето зборува се ама лажи за јадење, вели Г јадше супа и салата ко ќе појдам да го земам а тој само лебче јадел, 2 год и 3 месеци е.
Од утре така ќе правам. Таму ќе бидам, стварно не знаев ниту ми кажаа. Само рекоа земи ја после 30 мин. Нмв, малата ми е доста социјална и независна, има 1 год и 9мес. Таман и е возраста за градинка, само учителките да се погодоат. За другото не се секирам
Ќерка ми (2 год и 2 мес) се удри сама од маса. Додека се наведнуваше удри со образот на работ и и се појави црвена линија. Попладнето мајка ми ја прашува што ти е на образот, и малава рекла "мама ме тепаше со стапче". Неколку пати се има десено вака да измисли нешто од нигде никаде. После јас ако ја прашам кажува дека се удрила од маса, значи свесна е дека лаже, и пошо јас ја видов како се удри, не може мене да ме лаже. Јас би го кажала муабетот на воспитачката зошто не можеш да си на чисто дали е вистина или не, ако е вистина барем ќе ја потресеш дека детето ќе ја каже. Ако не, никому ништо, кажало детето смешка. Ама не се секирај, најверојатно раскажуваат нешто без врска.