Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Само ако е позитивно или има симптоми се ставаат другите во изолација.

На duffi, forumce, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    15.829
    И ќерка ми беше сега во изолација поради позитивно дете во одделението,а поради позитивни родители немале изолација.

На duffi и An-na им се допаѓа ова.
  3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    37.200
    Ах, тогаш на ниво на училиште одлучиле. Што е ок според мене, ама не сите вака дејствуваат. Им треба оправдување (во случајов позитивен тест од ученик или наставник) за да стават одделение во изолација. Така е според протоколи и така прават. Јас разговарав со учителките и ми рекоа дека ако детето не е позитивно не можат да го стават одделението во изолација. Заради тоа и го направивме тестот инаку ич немаше да ја тестирам.

На joy1, duffi и fana им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.795
    Допаѓања:
    40.324
    Во нашата група досега не е имало случај со позитивен родител, јас бев прва сега и затоа воспитувачката не знаеше да ми каже. Ама прашала и ми кажа да ја следам и ако јави симптоми да им се јавам

5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.356
    Допаѓања:
    119.418
    Со помин мила :( :hug:

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Јас немам слика од менито ама во Скопје дел од градинките одат и кон повеќе здрава храна https://karpos.gov.mk/здрава-исхрана-во-градинката-мајски/. Кај син ми во градинкс не е вака уште иако има најави дека ќе се воведе. Сега е како што пишав погоре.
    Имаш и упатство од Агенција за храна и ветеринарство по кое веројатно треба да се придржуваат https://drive.google.com/file/d/1AZ9POwFSQbwqYpoNmhON7CobJ5r0W5PH/edit. Ова мислам најмногу ќе ти помогне.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    @happygirl мениво е несомнено, лошо, ми личи на мени во детско одмаралиште, пред 20години.

Сепак тука муабетот оди од крајност во крајност, од частење мандарина за роденден до нешто налик вашево мени плус частовки во опаковка секој ден.

Концептот на "здрава храна" се повеќе се напушта, и премногу наивно се употребува. Живеејќи на поднебје каде clean eating е традиционалниот начин на исхрана, мислам дека немаме потреба од драматизирање на тема храна, не сме во проект на Џејми Оливер во училишта во Британија каде во голем дел децата не знаат како изгледа овошје и зеленчук - буквално! И не знаат од каде доаѓа млекото, никогаш не јаделе нешто освен брза храна. Така што кога гледам дека кај нас на големо се прифаќаат трендови во исхрана, посебно во намирници, ми е смешно, разбирам, ама пак ми е смешно.

За 8ми март, како за бабите ,така и на воспитувачките ќе се подарува, сепак тоа е од децата, а не од мене

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Дали близначиња плаќаат со пониска цена или не?
    Ме праша на мм пријател но незнаев да му одговорам,реков ќе прашам па ќе му кажам :)

9. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.188
    Во Државна градинка не плаќаат со пониска, а за во Приватна не знам.

10. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Државна
    Мхм,Значи исто како сите дечиња

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Исто е за сите.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Во државнс не зашто ако има попуср за две децс ќе треба сите родители на две деца да го добијат. Приватните даваат попуст за две деца. Никаде не е битно дали се близнаци или не.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    7.038
    Здраво мајки , има ли некое од вашите деца што одбива да спие во градинка. Моево 1 ден спие 2 дена не сака да спие. Незнам дали е некој период оти прооди сега скоро во градинка и сега постојано сака да е во движење и не сака ниту за момент да застане.

14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Мојот од три и пол години не спие во градинка секој ден. Дома престана да преспива на три години. Сега има 5 години и неделава преспал само еден ден.

15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    Здраво мајки, иако имам слободно време сепак сакам да ја пратам малечкава на 4 саати дневно за почеток во градинка, дали некоја од вас има искуство со градинката што е на Детска Улица во Лисиче?

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    24.306
    Да пријавам и тука дека денес му беше првиот ден во градинка на малиот мој :)
    Го оставивме таму со татко му, кога ги виде децата и училницата со играчки, веднаш отиде таму. Ни чао не ни кажа :)
    Не плачел воопшто, појадувал малку и си играл со децата. Правеле честитка за празников, сам лепел и мачкал велеше кога го земав. Остана скоро 3 саати денеска.
    Се надевам целиот престој во градинка ќе му биде убав како денеска :)

На koritsaki, S.J.Parker, PrettyG и 21 други им се допаѓа ова.
  17. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Супер Хепи,уште менито да го средите зошто стварно е катастрофа. Не велам дека сите мајки ги хранат се здраво децата ( за жал),ама барем во градинка треба да се дава исклучиво здрава храна,зошто колку и да не сака дете да јаде брокула/цвекло/грав,таму гледајќи се едни со други ќе пројадат.

На Bella*, Spidy, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    24.306
    Неделава ќе имам состанок со директорката на градинката, па ќе видиме што ќе биде.

На PrettyG, lackygirl, BabyT* и 4 други им се допаѓа ова.
  19. ТедИ11

ТедИ11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2020
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    4.292
    Еве го мојот подарок од ќерками.... IMG-d2560b677def11f4a2ff56abedea9c70-V.jpg IMG-86706332d9c92fc2e08028de092ee1ae-V.jpg
    Се снашле воспитувачите наши...сепак во јасли сме ама им благодарам за посветеноста...
    Димче Мирчев Велес

На koritsaki, Larahappy, S.J.Parker и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    22.822
    Почнаа плачките за градинка, исто како и пред коронава, не сака да оди и плаче.
    Некој што имал таква фаза, прво одење без проблем а после плачење, како се убедувате, како се смирувате и колку трае фазата? Минатиор пат беше со месеци...
    Си мислам да не и спомнувам градинка да се правам дека не слушам плачење, да не прашувам ни како си помина ништо буквално...

На emkaemka и mal.ecka им се допаѓа ова.