Болен е цела недела некоја бактерија во нос, па температура, мрсули... од понеделник со нови сили. Давате нешто за имунитет?
Дефендил го допи и сега не планирам да давам летен период. И стандард, д3 и молерс. Ќе биде добар, мојов тргна ноември,4 месеци на секои 3 недели беше болен. Заокружи со корона и фала богу добар е сега, најверојатно стекна некој имунитет. Мојот имаше стрептокока пнеумоние во нос
До денес 4 дена во градинка, по 2-3 часа седи. Вчера качила температура 37.2, денес 37.5, и ми се јавуваат да ја земам. Дома кога ќе дојде ништо не и е. Се спремав дека ќе плаче, дека ќе се буни, ама не очекував температура од ништо. Во градинка викаат не плаче многу, на влез само и после си е океј. Повлечена, ама мирна, без плачки. Чаре?
А дома има температура? Дека не покажуваат баш точно дигиталните што ги користат по институцииве.. Супер штом е без плачки,побрзо ќе се адаптира.
Нема ништо. Нормална температура, весела, игра, јаде. Знам дека имала температура бидејќи дома кога ќе дојде ја мерам со живин термометар, покажува 37, и после некое време е нормална. Има плачки кога влегува, и тоа многу, ама викаат внатре за минута се снирува и после си е океј. Посрамежлива е, повлечена, ама не плаче додека е таму. Не сфаќам од кај ја вади температурава.
Земи му Киндер имуно прашок ако веќе сакаш да даваш нешто. Сега е е и на акција у Еурофарм. Мала и голема тегличка за 990. Ќе те траат долго време. На база на колострум е. Од подобрите имуностимулатори.
Дали вo градинка се приjавува акo дететo има бактериjа вo нoс? Се рабoти за мoраксела, една другарка ми спoмна дека треба да приjавам пo штo им се земалo брис на oстанатите дечиња и се вршелo дезинфекциjа вo градинката?
Zdravo. Dali ima nekoj sto deteto mu e zapisano vo gradinkata Veseli cvetovi vo kisela voda. Kako e iskustvoto i kakva e situacijata sega za zapisuvanje. Blagodaram
Како нормална појава тргнува дете во градинка мојот самп 3 дена по 2 саати бепе 14 дена беше болен со антибиотик. Воспитувачките нема шанси вика од кај нас да р сите се здрави...аха да бев јас ми вика од жал се разболуваат Поминуваат и тие две недели тргна ајде јово на ново. А цело време давам дефендил и молес. Е сега после 2 мес. Зајакна
Се даваат во јасли. Нема исклучок од ниедна храна. Исто ко за големите само што пример нивната е пасирана на мали парченца. До тогаш треба да воведеш се
Моево кога почна на 13м ме прашаа дали пробало млеко кравјо,јајце и мед. Другото вообичаено го даваат,на ова обрнаа внимание.
Земав сандалки од Кали за 270ден. на попуст. Топ се, бар за летово таманка. Да имаше и поголемки и тие ќе ги земев, да истераме до есен. Мене искрено кроксот ми се најпрактични, лесно за облакање, таманка, ама ете.
Каде сѐ имаат продавници Кали, доколку знаеш или од кое Кали ги зема? Имам слушнато за продавницава, сакам да отидам ама не им знам локации.