Не дава со аспиратор никако, лепенките ги лепев за спиење вака денски незнаев дали ке има ефект. Ке видам сега со спрејчињава шо ке напраиме.. Фала ви
Сличен случај бевме. Инхалации со физиолошки, извлекување со пумпица ако не знае да дува, навечер ставав кромид блиску до неа, за некој ден почна да кашла па завршивме и со антибиотик поради покачено црп. Проверете крвна слика
Еве што правеле со мајонез,паштета од туна или пилешко месо. Во нашата градинка за група од 2 до 6 год, еднаш неделно има појадок намаз со туна и кисели краставички. Моево дете уште го сметаат за бебе (1г. И 7м) па му даваат од менито до 2г иако јаде се од другото мени, добро освен мајонез
Не ми се верува, со лесно на дечињата, салмонела партал прави на цревата. Да се паметни сега да тужат, сите заедно па да ги покријат трошоците за лекувањето и лековите и да ги однесат децата на одмор после маката. Да не ќутат како сите, и како што ќутеле кога знаеле дека има давале мајонез на децата. И да се објави тој што ја носи храната кај децата ,тендер да не земе никогаш.
Majki mi treba sovet. Postojano sme bolni i poveke e doma otkolku vo gradinka. Sinko za dva meseci ke pravi 2 godini. Pa me interesnira iskustvo bidejki e bolezliv dali da baram zena ili da cekam uste nekoj period da odi vo gradinka.
Да оди во градинка. Сега и во поголема група ќе биде со повеќе активности. Несомнено поинтересно ќе му е. Сите се разболуваат, кој повеќе, кој помалку, тоа е дел од растење. :/
Тој што е одговорен за тоа е свекрвица на министерката ни Царовска. Министерката ни е кумановска снаа. Треба некој да сноси одговорнот за ова и родителите треба да тужат.
Мене Крш последно би ми паднало на памет за барање ранчиња за градинка. Јас го праќам со мало ранче Nike кое го доби за повојница. Собира пижами и еден пар пресоблекување. Ако врати нешто од градинка дополнувам на дневна основа. Ранчето секако останува во градинка. Не оди секој ден дома со детето. Инаку за ранци провери во Просветно Дело, Тримакс, Алби и слично.
Фала ви, и мене Крш ми е секогаш последна опција ама најблизу ми е од овие детските продавници. Ќе видам во Просветно дело.
Ранци или во спортки продавници или во продавници за школска опрема се бараат. За детски реквизити е друга приказна. И ако има КРШ нешто сигурно е нешто брендирано и прескапо за намената.
И Андреа не дава. Со сила мораш за негово добро. Јас имам и обичен и за правосмукалка. Тој за правосмукалка е закон. Ја легнувам на кревет, "седнувам" на нејзе и дрзам раце и нозе. Триесет секунди плаче, ама за нејзино добро. Инхалатор несака да види.