Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    Ние немавме датум. Ни рекоа кога планираме да оди да се јавиме 2 3 дена унапред . Од 9 го носев 2 недели и после си почна редовно.

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.263
    Допаѓања:
    19.053
    Не знам што прават дури и ми напоменаа дека од тогаш му е 1 ден на адаптација. Сега пред 06.09 немале група формирано така ми кажаа

3. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Мајки што им носите на децата во градинка? Ми рекоа пижами резерва алишта шише памперс и кремче за дуде толку или треба и плус нешто а јас од градинка до тука изумив :)?

4. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    Чаши пластични, влажни, брисачи, течен сапун, крем ако не сакаме од нивната, пелени и 2 комплета облека.

На KuklickaSk и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  5. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.712
    Допаѓања:
    24.195
    Синко тргна во градинка во март месец, на 2 години и 3 месеци.
    Планираме да го преместиме во друга градинка, нова, која ќе се отвори во октомври/ноември здравје.
    Досега, тука кај што оди, не се поврза со воспитувачката, едвај влегува наутро кога ќе ја види, со кенкање, барања дома да си оди, па кој ќе го земе итн.
    Негувателката многу ја сака, цело време и дома зборува за неа, сојуз биле со неа вика :) Ако го пречека таа, со ќеф трча внатре, ја гушка одма.

Сакам да прашам, дали сте имале искуство со преместување, како тоа влијае на детето?
    Колку време треба за повторна адаптација во новата средина, со нови тетки и другарчиња?

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Фала :)

7. Magdalence

Magdalence Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    29
    Ама градинките
    Сабајле бев до градинка и прашав. Денес состанок имале со Министерката за да се утврди/потврди бршојот на децата во јасли, па после 23 август ке се јавувале дали си примен во градинка или не. Адаптацијата офивијално почнува од 1 септември, со нивна динамика. Со други зборови, да си го истерат сите воспитачки/негователки одморот, па наздравје, од септември некој си, ке стартуваме.

На Jana06 и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.263
    Допаѓања:
    19.053
    Изгледа зависи од градинка во мојата во јуни потврдуваа групи а негде пред август земав договор и сега треба да носам документи крај на месец

9. Magdalence

Magdalence Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    29
    Ние сме Аеродром. Во која сте вие?

10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Милки ти кажаа од 06 дека ќе почне? Јас кога прашав тие ми реков ти донеси документи па ќе се договараме дали септември октомври... Јас искрено од октомври мислев да оди ама нез дали може така

11. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161

Истото и мене ме интересира. Малата почна од 1 Јуни, добра е се вклопи, но секако од 1 Септември треба да оди во нова група а јас сакам да и сменам градинка, отвирија нова, плус поблиску ми е.
    Уште сега и зборувам дека може ќе оде во нова градинка, поубава. Вика може, но незнам колку ме разбира. 2 години и 5 месеци е.

12. Ice&Fire

Ice&Fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    88
    Можеби имате пишувано претходно, ама кои документи ги носевте при уписот?

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.051
    Син ми почна во мај и ради одмори на учитлките, смени 3 учителки до сега, од 1 септември ќе почне во нова група со скроз нови деца и нови учителки.
    Не знам што да ти кажам, со сите различно. До едната одеше со трчање, со оваа сеа урла.
    Се надевам ќе му се погодат тие од септември.

На Sofi.ja и paleska3 им се допаѓа ова.
  14. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    Копија од извод , потврда од педијатар дека е здраво бебето , потврда за примени вакцини и уште еден докомент даваат од градинката кој едната страна ја пополнува родителот другата педијатарот .....

На Ice&Fire му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Miss98

Miss98 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    @Jana06 Ако си поднела пријава за во Срничка, оди си во дирекцијата што побрзо и однеси им потврди од фирма дека двајцата родители сте вработени. Има многу голем интерес, мене ми рекоа дека 40 деца чекаат за едно место да се ослободи и потврдите ќе им служат како прв критериум за селекција. Испаѓа, ако еден родител е невработен, треба да седи дома и да чува дете.
    И јас чекав да ме викнат, се додека од други не слушнав дека им побарале потврди и сама си отидов и тоа ми го кажаа. Вчера бев пак, уште немаат информација, после 20ти ќе не известуваат дали сме примени.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    Мајки да ве прашам дали некоја од Вас чека да излезат списоци за дечиња што се примени во ЈУГД 8ми Март- Кисела Вода? Се јавувам од минатата недела, де во Дирњкција де во клонот каде што сакам да оди и цело време само ми викаат дека не се готови и дека после 23 ќе биле готови списоците, и ќе не известеле.

17. MACKICA1902

MACKICA1902 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    374
    Мајки, да не имате информација како ќе биде од септември по градинките со оглед на зголемување на бројот на заболени и воведувањето на нови рестриктивни мерки?

18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Нема ништо ново во однос на работење на градинки. И лани имаше високи бројки во два брана па градинките продолжија со работа со истите мерки што си беа на почеток донесени.

На MACKICA1902 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    Има некоја мајка информација за државните градинки во Битола? Што како кога рекоа во август за документи ќе се јавеле никој уште нема звонато....

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.051
    Од 23 август ќе ги прават групите во Срничка. Ќе прават и скроз нови групи.

На Miss98 му/ѝ се допаѓа ова.