Од кај купувате ранци за во градинка? Дали праќате шише со вода? Сега откако се на одмор нашите негувателки,овие од другата група ми викаат нема потреба од шише,им даваме тука со чаша. Но мали дома си пие флаширана вода...
Ранчиња обично во ваикики има избор за пристојни цени. За вода кај нас мислам не дозволуваа. Носевме пластични чашки и така им даваа. Ова беше пред короната, сега незнам дали нешто смениле.
Мајки, синко скоро 15 месеци. Ќе тргне во јасли. Што ми е потребно се за во градинка? Пижами, топлинки, пелени. Навистина незнам ништо во врска со ова. Ако може некој совет?
Ќе ти кажат од градинката што е се потребно. Кај нас во градинка не им облекуваа пижами за спиење до 3 години. Носевме алишта за пресоблекување. Обично се флекаат кога јадат ручек и ги облекуваа со чисти алишта па ги легнуваа во кревет. Додека носи пелени ти требаат пелени и ако сакаш крема. Ние на смена купуваваме и влажни марамици, пластични чаши, брисачи за раце и слично.
Nie sme 3 god i veke 6 meseci odime vo gradinka Brzo se naviknavme,spieme,jademe bez problem Premnogu sme mirni i zatoa me zagrizuva sto ne se opusta so decata,ne si igra so niv. A doma dojde i primenuva se od tamu. Vospitackite vikaat ke se opusti so tek na vreme ama mina dosta vreme. Isto,ne saka da mocka tamu,stiska celo vreme dodeka si dojde doma,od stamuvanje mu e toa. Nekoj sovet please
Oд office plus и гo земав. Да така даваат, каj нас и не прифаќаат шише самo oд чаша. Jа пoсле тoа престанав да давам флаширана.
Резултат од кс, потврда од педијатар, копрокултура, брис од грло и нос и вакцинален картон треба ли да се носи на денот кога ќе тргне детето во градинка или да носам кога ќе одам да го потпишам договорот?
Од просветно дело има ранец. Со чаша за вода со цевка е откако оди во градинка. Дома му го полнам со флсширана, таму му дополнуваат со вода од чешма
Во Куманово. Се носи дента кога детето ќе тргне? Пр. 10 септември ако почнам да го водам, на 9 да спремам документи и на 10ти да ги носам?
Devojki, ke moze da mi kazite koj sirup za imunitet e efikasen ama stvarno efikasen.. Citam defendyl, bimunal i slicni.. Treba da pocnime vo gradinka pa da davam si velam.. POzdravv