Ние влегувавме еднаш месечно на закажани средби и работилници со родители ама пред Ковид. Последнава година немаше влегување.
Повеќето градинки држат состаноци. Конкретно за Карпош вчера имале состанок денес ќе се знае кое влегло кое не. Тие со најдебели врски ќе си влезат нормално. Од утре јавете си се и прашајте дали си е примено детето.
Malata odi vo centar vo drzavna, uste pred koronata trgna i uste prviot den prasavme da vlezeme da ja vidime prostorijata kade sto ke prestojuva i ni rekoa deka ne dozvoluvaat vlez za vozrasni od nadvor, ni kazaa deka samo personal smee vnatre, navodno radi virusi i bakterii i deka nivniot personal redovno bil testiran za zastita na decata. Togas malata bese godina ipol. No kako sto citam od iskustvo na drugi verojatno zavisi od gradinka do gradinka. p.s izvinete za latinicata ovoj pat
Градинката наша бара поново потврди за работен однос. Јас сум на породилно, ќе ми дадат ли од работа потврда?
И кај син ми е исто. Три пати прашав кога ќе знаеме во која група ќе биде, се ми викаат чекајте. Една ми вика ќе остане во јасли (буквално нема зошто да остане во јасли), друга ми вика ќе оди во поголема група ама не знаеме кога... Оваа недела не го носам зошто свекрва ми е со ковид симптоми, а они беа во контакт, па да не заразиме некој, амс ене го 1септември а никој не кажува каде ќе биде
Нели веќе тоа со потврдите не важи веќе? Ќе се јавам ќе побарам чим ми даваат потврди за на друго место ваљда и за во градинката ќе ми дадат.
Моето сега ќе оди во прво одделение ама сеуште сум на Вибер групата од градинка. Таму пред некој ден постираше воспитувачката известување дека сите што сакаат да носат деца во градинка треба да ги достават истите документи како лани (потврда од матичен, потврда од работа и доказ за платени сметки од градинка од минатата година).
Јас работам непријавена. Значи да не чекам бадијала туку да барам приватна Веќе полудевме дома работејќи со детето околу нас.
Ќе ти дадат како не,и јас сум на породилно па во мај кога поднесував документи за малава земав од кај мене на работа.
Истото сакав да го пишам, еве уште една поврда и од мене @monik55 дека ќе ти дадат потврда, исто како Азелеа земав и јас. Азелеа ти се јавија од градинка, има некои новости околу групите кога ќе се формираат?
Ништо не знам уште,никој не ми се јавил.Се слушнав со воспитувачката што и беше на големата ќерка ја прашав дали знае нешто,ми рече жената дека ќе провери во управа и ќе ми каже,па еве чекам