Јас не плаќам дур не појде. Кога ќе појде се ќе платам. Не може едни одат, други плаќаат. Кое место го чуваат кога нема место. Им се погоди ситуацијава.
Ова со седењето дома, породилно, потврди итн е сега заради короната или отсекогаш е вака да имаат предност децата на двајца вработени родители?
Разбирам дека е проблем со намален капацитет и сосема е во ред да имаат предност тие родители само што знаеме сите дека се примаат децата со најдобри врски, а од друга страна ти кажуваат некои правила демек. И сега пак треба да го праќам во приватна, да го носам и земам по гужви, а државнава ми е пред нос. Значи како се нервирам, а гордоста не ми дава да фаќам врски ама ќе видиме. Се изградија 300 чуда, а една градинка не направија, страшно.
Точно. Да е по протокол ќе разберам, вака кој фати врски-тој. За градинка ма памет не ми паѓа врски да фаќам. Мислам нема поголема глупост од тоа.
Lelee preeska pominav odkaj edna drzavna gradinka tuka vo strumica vospitackata tolku im se derese na decata nez so cavki so nez ti sto i cavkite ke go razberat ova a vie ne nez strasno ako so vakov recnik gi vospituvat decata
Ако им е тоа така наложено нека биде за сите, а не за едни мајка за други маќеа. Самата градинка си измислува протоколи. И тоа се случува кај нас на работа, ти нудат ново работно место и прекинуваш породилно.
Не да се нервирам,ќе пукнам ,него кој те шиша,оставен сам на себе кога нема систем да те штити.Врски ќе фаќаш небаре на факултет ќе го запишуваш,па и таму полесно ќе влезе. Кој влезе-влезе,другите ќе си чукаме главата,како знаеш снаоѓај се.
Има некој одговор од Срничка? Веќе не знаат што прават, деца чекаат од 1 септември да почнат, не знаеме дали се примени..
А кога е готова листата ја ставаат на врата? Зашто во моментот не сум во Скопје, ако е така да пратам некој да провери. За Аеродром прашувам ако знаеш.
Мајки нз дали е соодветно прашањево за тука. Но ми треба совет. Сакам син мо да го пуштам ви градинка. Од сите што ги познавам децата нивни фатиле сипаници во градинка по само неколку месеци. Дали вашите фатиле ? Се плашам за малото бебче ако фати син ми.