Во 12 ручаат негде ,а во 14_15 ужина.Дома кога јадеше со нас од ручекот,кога не,па јадеше овошје или салата.
Дома јаде ручек со нас. Што има за ручек тоа јаде. Гледам само кога е безмесен ден во градинка и дома да биде таков. Да има барем еден ден без месо неделно (обично и викендот еден гледам да е без месо). Нема да се фати многу месо во текот на денот зашто таму јадат помали порции и дома му треба да дополни. По заедничкиото ручек јадеше и вечера. Овошје му давав пред градинка како смути зашто не јаде секакво овошје па имаше денови кога во градинка го скокаше јадењето овошје.
Мамички од Битола има некој информација за примени дечиња конкретно за во Пролет градинката прашувам ви се јавија дека се примени има некој список истакнато или
Ручекот што го имаме дома. Скоро секогаш кај нас е со месо. Иначе не ни е ручек Кога беа помали го следев списокот од градинка, со цел да не е исто. Пак ќе ти речам, многу им се мали порциите во градинка, бар за моиве деца, и со месо да е малку им е. Плус јадат сами, што значи нема цел тањир да го исрка. А кога ги ранеше воспитувачка, кога беа помали, не ги моли колку изеде изеде.
Коj чекаше одговор од Срничка?. @Jana06 ?Од утре се обновуваат договорите. Тие што сте аплицирале за место побарајте ги во администрација
Чекам јас. Така ми кажаа и на мене, поминав од дирекција, многу имаше гужва. Па малку надеж ми дадоа. Ќе видиме.
Што ти рекоа? И јас сакав да одам,ама знаев дека ќе е гужва,а со две деца да се мкнам баш и не ми е блиску.Никој ни се јавува,ни ништо.
Го примија ама не сакаа ни потврдите денеска да ни ги земат додека не се вакцинира. Денеска многу гужва имаше пред Срничка и тоа родители од сите клонови. Тие што чекате јавете се во градинката да прашате зашто очигледно немаат намера списоци да стават, веќе се запишуваат децата.
Епа како да се јавиме кога не креваат? Списоци не ставаат ,на телефон не се јавуваат ,и како да дознаеме ,преку гулаб.Ма нек идат у ПМ ,башибозук .
Список нема, јас се јавив на негователката на поголемата и таа ми кажа дека е примена мојата во Буба Мара 1.
Сега ги обновуваат договорите, да видат како ќе биде па пак ќе се јавуваат. Но, ова е за поголеми групи, моето е за јасли. Ќе чекам до петок, ако не ми се јават, ќе го пуштам во градинката која го примија. Немам време повеќе да чекам почнав на работа, а деновиве од одморот ми се броени. @Jana06 те прочитав за вакцинава, нели бараа три недели отсуство, или го сменија тоа?
Не ми се верува. Во март ми се јави дотична Кристина два пати. Рече примена е,ке се јават во август за документи. И никаде ги нема. Крајно несериозни.