Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. mamaJana

mamaJana Популарен член

Вчера прв ден, ќерка превозбудена за во градинка, два месеци на сите им кажува дека ќе оди во градинка, со радост и смеење ја однесовме. Таму плачеле сите па се приклучила и таа (facepalm)
    Утрово одвај ја однесовме со 1 саат плачење ја пратив, несакала да оди таму, таму децата плачеле :|

Го утнав периодот на запишување, требаше пред месец дена да ја пуштам да се навикне малку, сега сите дечиња во групата се нови и хорски плачеле цел саат...
    Тешко на воспитувачите :worried:

hello-kitty.90, azelea and lackygirl like this.
  2. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Исто и кај нас се 3 влеза. И мислам од кога ги носам, дал 2-3 пати сум се сретнала со некој.
    Ок е се протоколи, ама пр јас можам ако сакаат и у 10 да ги носам, ама затоа ќе ги земам после 18ч. 8саати мин јас мора да си одработам.

3. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Ако, нека се врати, баш погоре пишав, 8 саати јас мора да одработам и нек рачунаат кога ќе ги земам. Јас се куцам на раб, не ми е на памет да изгубам раб за минус саати.

eli25 likes this.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

И пред спиење мерат :)

Ano likes this.
  5. BabyT*

BabyT* Популарен член

Исто беше и мојата ,од жал за другите и она плачеше и тоа најгласно :D Па бевме позитивни и 20дена не одеше,кога тргна никој не плачеше па ни она .

mamaJana likes this.
  6. mamaJana

mamaJana Популарен член

Ја чекам да дојде да видам денес како поминала.
    Не се откажувам (fingers)

BabyT* likes this.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Мора ортопед. Јас не забележувам проблем, ама според него стапалата и биле прави а требало да оди со 11 и 5 ( стрелки на саат) стапала. И препорача патики посебни, специјално изработени.
    И редовно гледа скелет од глава до пети.

forumce likes this.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Претпоставував дека контролираат и во тек на ден. Во секој случај со оглед на ситуацијата, задоволна сум како се одвива се. Е сега децава малку се ограничени, ама има време кога ќе се гушкаат и ќе делат се како порано.

azelea and wannaBeMomma like this.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Јас како што знам немаат никакви ограничувања околу игра и гушкање

Ano and azelea like this.
  10. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Го земав денес пак саат време седеше. За разлика од вчера подобар бил. Не бил толку натажен. Кога ме виде само раце пушти и скокна. На тетката и викам да го пушти да оди. Она насмеана вели навикната била 30 и кусур години тоа работела. Јас искрено се чудам како за саат време 2 тетки се справуваат со толку деца. Од 8:15 до 9:20 беа сите, ни ги вратија пресоблечени, со чисти пелени, јаделе лебче, им дале вода. Се надевам ќе бидам задоволна и понатаму.

11. forumce

forumce Форумски идол

Кај нас се 10 дечиња со мојата, а она ќе почне од октомври. 3 учителки се, едната ѝ беше и на поголемата, многу е фина жената. Мојата најмала ќе биде, 8 месеци. Страв ми е. Плачка е, во други не сака многу да седе. Како ќе биде не знам. Среќа што и на девер ми детето е во иста група.

Има ли друго бебенце толку мало пуштено во градинка?

12. Survivor-Warrior

Survivor-Warrior Активен член

Mojot ne go primaaa,mi kazaa na kraj na mesecov da trknam do tamu mozebi ke se oslobodelo nekoe mesto

13. kejsi

kejsi Истакнат член

Мојата почна сега на 8 ипол.
    Цела градинка ечеше денес од неа.се надевам дека ке се навикнат,друг избор немам.
    Исто несака многу да оди во други само кај мама.

forumce likes this.
  14. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Малиот е 9м. Денес тргна во градинка. Кога побарав договор да потпишам ми рекоа дури кога ќе ја прими мрп. До тогаш само изјава да потпишам дека детето ќе ми прими вакцина до 15м. Дали некоја имала вакво искуство? Зарем може детето да ми оди во градинка без договор?

KuklickaSk likes this.
  15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Барај си договор.

Kolache na mama likes this.
  16. irena.1

irena.1 Форумски идол

Јас отидов да поднесам молба кога беше два месеци, на 14 месеци да тргне. Пак не одбија.
    @ivast vo пчелка има место. Тоа е клон под градинката буба мара. Некаде во населбата лисиче, не знам точно. Моето кога го изгуби местото бо коронава, таму ни нудеа опција. И во короната таму место имаше.

17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Јас му давам сега бекутан мултивитамин со омега, од него се разјади мислам, овошје ич не јади затоа го давам, ко почна в градинка февруари одма почна со настинки тогаш му го давав 2 месеци и го прекинав после, ама џабе е се си настинува цело време, 2,3 пати со тт беше, 1 со пролив, 3 антибиотици од февруари до сега и така :)
    Па можи есенва помалку ќе настинуват од летово :smirk:
    Денес пак плачки на оставање. Како од ново му иди 3 недели пауза направивме и пред тоа скоро цел јули не одеше.

18. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Дали и во вашите градинки се зголеми бројот на деца како пред пандемијата? Во групата на синот денес не информираа дека наместо како досега до макс. 15 деца, од овој месец почнува полна група од 25.

19. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Да, се враќа се по старо.

20. drugarka

drugarka Популарен член

Кај нас исто, беше во јасли ,15 деца (не секогаш полна група) сега се 25. Премнооогу. Приемното време остана, ма да што на толку деца ми нема логика воопшто приемно време, но задоволително е што е во рамките на 1 час, имаме нова воспитувачка, но разбрав дека треба да се 3 од следната недела. За плачките не ми се коментира, ко да не одел цела година, за групите исто. Што и да мислам, пишам ќе згрешам, да си ги средам мислите прво и впечатокот, ќе видиме како ќе биде.. стресен ми е периодов а со радост го чекав, веќе е голем. Толку убаво искуство имав од јасли, сега на ново се'.

KuklickaSk likes this.