Ништо чудно и ништо да не се случи Кај нас ги тепаше по газ редовно секој ден пријавивме дојдоа разговараа со неа и толку беше Призна... и демек нема више Но понатка пак ми кажуваше малата дека истото го прави...
Оваа со лажица го удрила по глава зошто му се истурило јадењето. Така прочитав во коментари. Исто така еден родител напиша дека претходно била во Железара,а веројатно и таму не била цвеќе за мирисање па ја префрлиле тука. Директорката изјавила дека по случајот не е во група со деца негувателката...но до кога? Додека не се заборави.
Боже со лажицааа па тоа колку боли Иначе @Bebac јас партали ја направив и на врата и по телефон нашава,викаше дека не е точно,а моево дете незнае да лаже,реков ако ми каже пак ќе имаме проблем голем,неможев да докажам никако.. и после некој ден ми пиша една мајка од групата вика абе мојава ми вика ја тепале по гас,да не има нешто такво да ти кажала и твојава викам Да И тогаш збеснавме,среќа другата мајка имаше големи врски...ама кога ќе видиш пак џабе Се јави негувателката да ми се извини и дека нема да се повтори А пази секој ден на врата ми велеше дека од Дора нема по умна и мирна,ако на мирното му даваш по гас,ондак на немирните што им правиш? Се тешам дека е стара и дека треба да оди за некој месец во пензија... Кажано е на сите одговорни и и дојде некоја комисија од општина да разговара со неа,и мораше да признае,притоа вика па така сегде е што си мислите вие така се учи дете,во сите државни така воспитувамр,30год работам одсекогаш така било...
Имаше една и од Центар Корчагин градинката ги плашеше децата дека имало чудовишта во шкафчињата и таму ги затварала. Едвај ја избркаа исто 30 год работела.
Ако имате адреса по лична карта различна од општината во која е градинката што треба да се однесе? Живееме во таа општина ама сеуште немаме имотен лист Имал некој вакво искуство? Или ако сте под кирија
@Bella* како бе оставивте така? Остај ти стара не смее ни ден да го удри а не па да ја чекаш да оди во пензија!! Не сте ми јасни
Day 1 : Се расплака малку на влез. Во игрална влегол без проблем. Се заиграл, ама кога се освестил кај е и дека ме нема плачел. Му смениле пелена. Ранчето го држел во раце цело време. Мафнал за чао на децата кога си одел. Липтеше и беше тажен кога го земав. Седеше 40 мин.
Денес решив да го оставам подолго бидејќи само на оставање плаче. Имам познаници вработени во градинката и ми кажаа дека седи мирен. Тетката во 11 ми се јави да сум си го земела, сите биле земени. Се правев мутава, на работа сум, не сум знаела дека треба порано и отидов да го земам. Се јавив на познаничката, вели не беше сам, имаше и други, ама они на сите ѕвонат и така велат за да дојдете да ди ги приберете и тие да бидат слободни, не им се работи. Разбирачкаа нема. Детето ми е адаптирано, такво си е мирничко, не прави проблем и се прилагодува, ама ете не им се работи. Кога отидов да го земам во 11:30, ми рекоа оваа недела до 10:30 најкасно да си го зимам оти период на адаптација било цел месец.
Прашај дали ти имаш платено само за време за адаптација или за цел месец со доручек, ужина, ручек и дали они ќе ти ја платат дневницата на тебе, кажи дека знаеш дека не прави проблем твоето дете и дека мора да седи барем до 11.30. Денес маж ми ја однесе мојата во градинка од 9.30 (веќе четврти ден и е, првите три дена седеше по 20 минути) и му рекле да ја земе за 15-20 минути. Он им кажал дека ќе оди во банка па за пола саат ќе ја земел. Отиде во 10.10 и пази молим те плачлива била ама не плачела. А првите три дена ништо, супер си е, си игра. Ја прашував дома дали плачеше, кажува не и кажува дека две дечиња плачеле ама малку а таа си играла со коцки и дека со друго детенце се држеле за рака. Кажа и кои песнички им ги пуштале и тоа од телњфон на воспитувачката. Ми кажа дека и рекла на учителката дека и се спие ама таа не ја слушала, и дека сакала да си игра уште со дечињата ама татко и ја земал, така што не ми е верно дека била плачива, може да прашала каде се мама и тато, ама тоа секогаш прашува кога не сме и во видик и не прави проблем. Ја имаат чувано и тетки и другарки па и комшика, само треба да се занимава со нешто и нема никаков проблем.
За над 15 месеци да, освен ако нема здравствен проблем и да не смее да ја прими тогаш не прават проблем.
Здраво мајки почна малава на 1ви после еден месец пауза...во петокот испадна со водлести мрсулчиња од таму.... Во средата кога потполнував документ ги слушнав доволно ли е на 24степени климата и другава и вика да доста е... Прашав одма ми рекоа била на најтивко да дува ставена и не давала во нив дирекно... Во петокот едно детенце вратиле дома а денес уште 2 ми се јавиј кај 11 да ја земам многу носето и течело...нема тт,не кашла а носето знам дека и тече
Во јаслите во градинката во која оде поголемата ќерка летово било многу ладно. Девер ми кажуваше секогаш кога го земал детето, рачињата и ножињата му биле камен ладни. Не знам дали се буниле, ама детето постојано беше со растечен нос. Дали намерно ја пуштат климата поладно да дува,не знам, ама разлика од 20ст меѓу надвор и внатре е многу голема