Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    ;(:punch:
    Ништо чудно и ништо да не се случи
    Кај нас ги тепаше по газ редовно секој ден пријавивме дојдоа разговараа со неа и толку беше
    Призна... и демек нема више
    Но понатка пак ми кажуваше малата дека истото го прави...

2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    И на тоа си остана, ништо не превземавте вие како родители сите?

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    18.655
    Оваа со лажица го удрила по глава зошто му се истурило јадењето. Така прочитав во коментари.
    Исто така еден родител напиша дека претходно била во Железара,а веројатно и таму не била цвеќе за мирисање па ја префрлиле тука.
    Директорката изјавила дека по случајот не е во група со деца негувателката...но до кога? Додека не се заборави.

На eli25, Bella* и Bebac им се допаѓа ова.
  4. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Да ми го удри детето и да разберам, ќе зажали што се родила. Толку од мене. Од Господ повеќе.

На Осе, eli25 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Боже со лажицааа па тоа колку боли :@
    Иначе @Bebac јас партали ја направив и на врата и по телефон нашава,викаше дека не е точно,а моево дете незнае да лаже,реков ако ми каже пак ќе имаме проблем голем,неможев да докажам никако.. и после некој ден ми пиша една мајка од групата вика абе мојава ми вика ја тепале по гас,да не има нешто такво да ти кажала и твојава викам Да
    И тогаш збеснавме,среќа другата мајка имаше големи врски...ама кога ќе видиш пак џабе
    Се јави негувателката да ми се извини и дека нема да се повтори
    А пази секој ден на врата ми велеше дека од Дора нема по умна и мирна,ако на мирното му даваш по гас,ондак на немирните што им правиш?

Се тешам дека е стара и дека треба да оди за некој месец во пензија...

Кажано е на сите одговорни и и дојде некоја комисија од општина да разговара со неа,и мораше да признае,притоа вика па така сегде е што си мислите вие така се учи дете,во сите државни така воспитувамр,30год работам одсекогаш така било... :whew:

На Bebac, Snowflake92 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Имаше една и од Центар Корчагин градинката ги плашеше децата дека имало чудовишта во шкафчињата и таму ги затварала. Едвај ја избркаа исто 30 год работела.

На Bebac и Bella* им се допаѓа ова.
  7. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.357
    Допаѓања:
    4.941
    Ако имате адреса по лична карта различна од општината во која е градинката што треба да се однесе? Живееме во таа општина ама сеуште немаме имотен лист
    Имал некој вакво искуство? Или ако сте под кирија

На Larahappy и Arjanit2021 им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Прашај , ако немаш имотен лист, со платена сметка на твое име може (не секаде, ама некаде прифакаат)

9. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.639
    Допаѓања:
    17.641
    Ние ги носиме во друга општина ама може има врска што кај нас нема градинка.

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.714
    @Bella* како бе оставивте така?
    Остај ти стара не смее ни ден да го удри а не па да ја чекаш да оди во пензија!!
    Не сте ми јасни

На Bebac и mal.ecka им се допаѓа ова.
  11. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    6.507
    Day 1 :
    Се расплака малку на влез. Во игрална влегол без проблем. Се заиграл, ама кога се освестил кај е и дека ме нема плачел. Му смениле пелена. Ранчето го држел во раце цело време. Мафнал за чао на децата кога си одел. Липтеше и беше тажен кога го земав. Седеше 40 мин.

На Izzy_0504, Bebac, BabyT* и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    A што да правам? неможам да ја отпишам и неможам да ја преместам

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    4.921
    Денес решив да го оставам подолго бидејќи само на оставање плаче. Имам познаници вработени во градинката и ми кажаа дека седи мирен. Тетката во 11 ми се јави да сум си го земела, сите биле земени. Се правев мутава, на работа сум, не сум знаела дека треба порано и отидов да го земам. Се јавив на познаничката, вели не беше сам, имаше и други, ама они на сите ѕвонат и така велат за да дојдете да ди ги приберете и тие да бидат слободни, не им се работи.
    Разбирачкаа нема. Детето ми е адаптирано, такво си е мирничко, не прави проблем и се прилагодува, ама ете не им се работи. Кога отидов да го земам во 11:30, ми рекоа оваа недела до 10:30 најкасно да си го зимам оти период на адаптација било цел месец.

На Cka, Bebac, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.347
    Прашај дали ти имаш платено само за време за адаптација или за цел месец со доручек, ужина, ручек и дали они ќе ти ја платат дневницата на тебе, кажи дека знаеш дека не прави проблем твоето дете и дека мора да седи барем до 11.30.

Денес маж ми ја однесе мојата во градинка од 9.30 (веќе четврти ден и е, првите три дена седеше по 20 минути) и му рекле да ја земе за 15-20 минути. Он им кажал дека ќе оди во банка па за пола саат ќе ја земел. Отиде во 10.10 и пази молим те плачлива била ама не плачела. А првите три дена ништо, супер си е, си игра. Ја прашував дома дали плачеше, кажува не и кажува дека две дечиња плачеле ама малку а таа си играла со коцки и дека со друго детенце се држеле за рака. Кажа и кои песнички им ги пуштале и тоа од телњфон на воспитувачката. Ми кажа дека и рекла на учителката дека и се спие ама таа не ја слушала, и дека сакала да си игра уште со дечињата ама татко и ја земал, така што не ми е верно дека била плачива, може да прашала каде се мама и тато, ама тоа секогаш прашува кога не сме и во видик и не прави проблем. Ја имаат чувано и тетки и другарки па и комшика, само треба да се занимава со нешто и нема никаков проблем.

На DarkStormm, Осе, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Дали ммр вакцина е сеуште морална за упис ?

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    За над 15 месеци да, освен ако нема здравствен проблем и да не смее да ја прими тогаш не прават проблем.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ТедИ11

ТедИ11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2020
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    4.291
    Здраво мајки почна малава на 1ви после еден месец пауза...во петокот испадна со водлести мрсулчиња од таму....
    Во средата кога потполнував документ ги слушнав доволно ли е на 24степени климата и другава и вика да доста е...
    Прашав одма ми рекоа била на најтивко да дува ставена и не давала во нив дирекно...
    Во петокот едно детенце вратиле дома а денес уште 2 ми се јавиј кај 11 да ја земам многу носето и течело...нема тт,не кашла а носето знам дека и тече

18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.736
    Допаѓања:
    40.143
    Во јаслите во градинката во која оде поголемата ќерка летово било многу ладно. Девер ми кажуваше секогаш кога го земал детето, рачињата и ножињата му биле камен ладни. Не знам дали се буниле, ама детето постојано беше со растечен нос. Дали намерно ја пуштат климата поладно да дува,не знам, ама разлика од 20ст меѓу надвор и внатре е многу голема

19. ТедИ11

ТедИ11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2020
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    4.291
    Да јас цело лето дома на 24 не ја ставив...и така оди е 3дена здрава 2 недели дома немам нерви веќе

20. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.940
    НЕ ИМ СЕ РАБОТИ! Се што пишувате погоре е точно.

На DarkStormm, Bebac, ТедИ11 и 2 други им се допаѓа ова.