Па немаат памет... Да имаа немаше да биде оваа бројка. А јас се мислам дал роденден да славам на отворено со 5 дечиња макс.
Сакале или не, нашите деца се во контакт, преку нив во контакт сме сите родители. Нема маски, а децата не знаат баш за дистанца од 2 метри у една просторија. Останува само да се молиме, апсолутно ништо друго.
Е ова е тоа што не е во ред. Протоколи може да има секакви, ама нели има совест кај секој од нас, скафандери да облечеме не не спасуваат
Сите се мислат и на крај ајде 5 деца ништо не е, па на крај испаѓаат 10, па и некој родител 20 и така... Не прифаќам понуди ни за свадби ни за родендени, кој сака нека е.
Да ама некој го чува детето 2 години без било какви собиранки, а деца се ќе го видат слушнат другарчето... Ние големите сме небитни во целата приказна. Во парк одиме бара на лулашки, јас и викам не може... А ги гледа другите дека се лулаат. Сепак проблемот е во: не постои корона, ништо не ми е, чипови ставаат со вакцините итн... Муабетот е дека додека некој крие дека е заболен и шета и сее вирус, друг апсолутно следи протоколи.
Мајки ранец за на грб со прегради за шишиња каде да најдам? Ми излегуваат само за закачување на количка. Прашувам тука дека сите носат ранчиња во градинка
A jas bas radi koronata ne ja pustam kerka mi na gradinka dogodina ako malku se stabilizira situacijata ke ode na gradinka ako ne ne
Мајки дајте совет, малото ми е 11м го примија во градинка ама јас не плански останав на патолошка бременост... Сега сум на 10 ума да го пуштам, да го држам уште некој месец дома со мене, да чувам место само веќе памет немам...
Гласно размислувам, ако си на патолошка како ќе фунцкионираш дома со него т.е. дали можеш. И од друга страна ако тек се навикнал после пак отпочеток треба да го навикнуваш. Ја би го оставила до зимата, а зимата би го чувала дома.
Пушти го во градинка надобра опција, полесно за тебе, а и него исполнет ќе му е денот и ќе учи нови работи.
Прашање за сите мајки што ги пуштиле малите на 9 месеци, како се привикнавте со една дремка? Мојот е со 2 и од кога оди во градика сме хаос со дремките преку ден, од таму ми кажуваат да го држам буден до 11ипол како да го држам 5 саати будно неможам да разберам како толку мали само еднаш ги легнуваат..
Кажи им мнпгу да не изведуваат. Дај им некое кафе блачко да видиш како ќе го успиваат кога му е време. Не може бебе од 9м со една дремка! Свашта.
Кај нас не е така ги успиваат кога на нив им се спие и тоа е тоа. Еве мојов иако е 1 година скоро 2 пати им дремнал таму. Кажи им дека не може да го држат толку буден зошто нема ни да им спие после од премореност.
Некогаш го заспиваат ама се буди нормално мало е ново место му е ги замолив да го презаспијат ќе си продолжи не го презаспиваат и ќе ми кажат само 10 минути поспа ми се темни тогаш