Каков вакцинален картон бараат да се однесе? Копија од книшка или од кај вакцините потврда или каква форма? Му се јавиле на маж ми да однесеме утре дека ја примиле ќере. @Cherry333 почна бебе? Во кој клон сте? Ајде со лесно адаптација и мене коски ми се тресат,еднаш го мине истово,се мислам дежа ву ми се дешава
Day 5: Закенка дома кога почнав да го спремам, ама брзо се смири. Си ја носеше пак играчката кола од дома. На влез почна да плаче пак. Викаат се смирил брзо и после бил супер. Толку знам зашто татко му го зема а он не прашува многу. Јас сум инспекторот Седеше саат ипол. Утре остануваме за ручек Day 6: Се натажи дома кога почнав да го облекувам ама се смири и по пат беше супер. Плачеше на влез. Се смирил брзо внатре. Денес ептен се опуштил. Се расправал со децата за играчки и се лутел ако не е по негово. Ја добивме и првата изработка од градинка. Сигурно не ја направил сам, ама ете ја закачена на фрижидер За ручек изел лебче и 2 ќофтиња. Седеше 2 саати.
Od 3 godina odtkako pocna malata do sega 4 pati mu imaat meneto negovatelki♀️ so ovie nikakva partii, so drugite brzo se adaptirase do duse i ovaa so e se izgleda dosta fina no sepak so vikas deca i se naviknala na predhodnata , i da sega ima i decinja od 3 god vozrast a taa e 5 god vozrast, posto tie so bea 6 god vece se naskolo, mozebi i od toa mu e no sekoj pocetok kaj niv sve nesto e smeneto ama se adaptirase taa ne reagirase vaka burno kako ovie 4 dena so pravi, i da zboruvas so niv duso nisto ne mozeme da meneme zato sto se se slucuva partiski neznam svarno ♀️ Mislam deka 1,2 dena da napram pauza nema voopsto posle da saka da odi , a ako napravam nedela dena uste poce ce imame maka, eden den se zalela na stomaceto pa jas ja zemav kaj sebe na rabota i togas tamu mi kaza ne me boleshe stomak samo sakav da sumkaj tebe ♀️♀️♀️ Nemam koj da ja cuva Btw I bremena sum 4 mesec no koga zboruvame za bebusot taapremn e srekna i sama vika zaedno da kupuvame alishta, ovie igracki za bebeto iskazuva mn lubov, neznam da ne i delova ova svarno neznam ♀️♀️♀️ uste ova mi faleshe da ne saka da odi sekoj den sum so losenje
Inace im se javiv posle saat vreme otkako se izmacivme da velze vnate rece se smirila uba bila, samo sto ne saka da legne na krevet sedela celo vreme na stol za vreme na spienje ♀️♀️
Или копија од вакциналниот картон, или пак копија од книшка (2-3 страна кај името + 12-13кај што си се вакцините). Јас однесов второто, плус кога ја вакцинираа МРП земав и потврда за примена вакцина (ако нема МРП во градинка даваат изјава да потпишеш дека ќе ја прими со навршени 15месеци). Со лесно
Во бубамара почна, за срничка не дојдовме на ред, џабе чекање цела година. Фала, се надевам утре подобар ќе биде, денес катастрофа
Дали ви бараа потврда од работа во бубамара? И нас ни се јавија за да почне но додека чекавме цела година јас напуштив работа бидејќи сум бремена а не сум била во дирекција за да се распрашам.
Вчера прв ден супер помина, без плачење, си јадел, се искакал и после пола саат го викнаа мм да го земе. Денеска со плачење го предал ама вика изгледа дека само го оставив и си отидов. Првиот ден било постепено, му зборел, му објаснувал, виделе и други дечиња. Не сакал да јаде, седеше два саати и го вратија. И двата дена ми го вратија со друг памперс, наводно не го виделе ранчето Спремав за утре чаши, брисачи итн морало да не запишат на список дека сме однеле Не е за парите ама нека биде цената 2000ден и нема да ме нервира. Стварно не ми е јасно што е проблемот да ги набават тие потрошни материјали. Уште немам храброст да го однесам јас, се тешам само дека многу весел се враќа дома
Нека го носи татко му ако може, полесно се адаптираат така. Моево оди 5 месеци, со мене секогаш се треска од земја... За памперси се откажав од нервирање. Колку и да ставиш во ранче, ќе ги нема, ама има родители кои не им ставаат и претпоставувам дека ги ставаат на куп за да има и за др деца, па грешат некогаш кој памперс чив е.
Може да е стварно невина грешка со пелените. Додека ќерка ми носеше пелени сум ставила пелена помалце па мораа од др детенце да и стават. Нека нагласува на почеток дека носите и јас си ги потпишував обавезно со маркер да знаат дека се нејзини
Не викам дека е намерно, една го земала детето, а другата ранчето, може третата му сменила пелена и не видела. Само што 3 пелени што му ставив ги немаше, а дојде со друга пелена. Денеска му ставив цело пакување и го потпишав за да не згрешат. Ајде веројатно треба да се програмирам да не се нервирам, битно да е среќен и убаво да си помине. Сабајлево пак со плачење
Мора цело паковање? Мене тоа ич не ми е добра идеја Не се секирај за плачките, мојава после коронава на 3 и кусур години ме расплакуваше. На оставање ми викаше мамичке не ме оставај многу те сакам..
Душа бе Полесно им било на нив цели пакувања да носиме, плус облека ми бараа за цела недела ама тоа не носам. Ќе му ставам во ранче секој ден.
Нас ни бараа потврда од здраво за вакцини, таму ја издаваат таа потврда, неможеше со копија од книшка. Инаку почнавме, три дена супер бевме еве трет ден сме со амоксиклав и страшни кашлици. само што почна се разболи
Мојот е 4 години, не оди прв пат (одеше и пред короната и почна сега од 1 септемвти), па понеделникот до средата беше хорор. Пијавица за врат едвај го земаше учителката, вчера без плачки со тажно муце, а сабајле трчаше накај градинка. Сите ќе се навикан кога ќе сфатат дека таму им е поубаво со дечња и дека мама и тато секогаш се тука за да ги земат.
@glisa многу промени му се на детето. Не можа да се справи со сите емоции и затоа така реагира. Нова воспитувачка, старите деца и ги нема, има нови помали од неа. Можеби тагува што и таа не е на училиште со тие што си отишле. Последната година исто така не сакаат да спијат, веќе се поголеми. Плус дома ќе имате бебе и тоа и е стрес плус (иако можеби не го покажува). Само трпение во моментов. Повеќе играјте дома градинка да видиш што се случува. @Jana06 со лесно нека е прилагодувањето. За памперси и слично без нервоза. Памперс е. Мислам дека секако се на купче ставаат и трошат како им дојде. А за прибор не знам што да ти кажам. Кај нас во градинка се беше многу порелаксирано од тој апспект. Во ранчето ни ставаше воспитувачката што треба да однесеме на тие на кои име дојден редот и носевме. На почеток почесто ама како растеа дали еднаш на два месеци носевме прибор за хигиена од дома. Најбитно е на детето да му биде убаво.
Дали во сите државни градинки дубаци имаат или само мојава?имале 2 3 дубаци јасно им кажав не сакам да го ставаат. Сега е уште на адаптација, да не испадне цел ден да е во дубак. И како не ми е јасно ортопеди забрануваат, а градинки користат. Како е можно да не се консултира ортопед?
Tocno duso, eve i denes pak placeshe i nezznam Kolku pati od sabajle mi rece da ne me legnuvaat ne sakam da spiam, vcera ednata zaminala porano neznam so imala nekoja si rabota pa decava gi ostajla kaj koleshka paa taa ja legnala so sila mora da spiesh vo krevet ova mojata ne saka ni da legne na krevet saka da stoi na stol a be da ne znjas koj pat da go zemis i jas vikam ne e vo red eden den vaka eden den onaka razbiram mozit imala nekoja potreba da izleze taa no preteruvaat so narusuvanje na red