Земи решение за изолација побрзо од Завод за Јавно Здравје. Така ќе мора да бидеш дома. И откачи ја матичната.
Мојата ќерка беше во изолација бидејќи учителката беше позитивна. Од центарот за јавно здравје треба да ви се јават и да ви кажат до кога треба да биде во изолација, и ќе ве прашаат кој ке го чува детето, ти ќе си кажеш тебе да те наведат во решението за изолација и со тоа решение ти си ослободена од работа, барем така беше кај мене. Решението за изолација што беше на ќерка ми го дадов на работа како доказ зошто не одам на работа. А на работа ако можеш да ги замолиш одморот да ти е во мирување додека сте во изолација, после тоа да го користиш одморот.
Фала ви девојки на сите, се надевам така со решението да завршам работа и да се стави во мирување одморот. Имајте убав ден сите
Кога имаш решение за изолација немаш потреба од боледување да отвораш, решението за изолација ти го оправдува отсуството од работа и се исплаќа 100%, а одморот ќе си го продолжиш кога ќе ти заврши решението за изолација.
Бела денес прв ден во градинка како одевме натака некако не бев премногу исплашена како со првото,сега може дека си знам се што како е цел процес и истите учителки и паднаа (за жал) а и плус друго дете е ова знае да се снајде не е повлечена влеговме вика ајде 20 минутки,кога ја зема почна да плаче ама натака како одеа престана јас одма излегов се нацртав до прозор од училната демек нели не ми е страв првите 10 мин не плачеше,другите 10 да,викаше мама мама кога излезе учителкава вика леле цело време плачеше без престан хаххааа абе ајде добро викам се гледаме ќе видиме од понеделник
Мене ме интересира дали истата учителка и негувателка ги води децата до крај во градинка, или се менуваат како што оди во поголема група?
И jас прашав за превенциjа oд бактерии вo градинка. Матичната кажа спреj oд oриганo не пoмага да гo земеме oва спреjче. Некoе искуствo, денес гo земав на прирoдна база е. Иначе и ние секoj први си нoсиме бришачи, влажни и чашки за еднoкратна упoтреба. Еднаш гoдишнo крема за газе.
Гревче малото, како доби наод на плуќа, и како третиравте @Larahappy ? @SophiaBella и мене поголемиот од градинка дома ми донесе настинка, и бебето го префати, 3.5 мес е. Големиов не иди еве цела недела, имаше два дена Т но сега страшно кашла. Бебе кутро кашла и носе му течи. Како ги лечеше ти? Јас на големово инхалации, сируп од бел слез, мед со матичен млеч многу супи и чаеви. Бебево само со цицање и чистење носе. Ама пак кашла еве 3-4 дена п.с предобар е Ацидосалус , секое утро пред градинка се дава
Големиот беше прво затнат и со секрет во нос, после почна да кашла суво, еден ден па беше стварно преужасно на декоја минута имаше нагони за кашлање не можеше да искашла, имаше и тт два дена, третирав со капки во нос цитерал од кој повраќаше, па септаназал спреј, инхалации со физиолошки, дексазон и вентолин, уште после првата имхалација веќе имаше подобрување и помина за некој ден. Малото прво почнавме со физиолошки да инхалирам само, после вклучивме капки герамицин во носе, не одеше на подобро, имаше и тт до 37.8 неколку дена. После вклучивме вентолин во инхалациите и на крај сепак и антибиотик затоа што имаше и малку воспалено уво. Нормално го следеше педијатар цело време. Со помин да е и кај вас поскоро
@Lili4e истo oд пoгoлемoтo мислам дека му пренесе. Се закашла еднаш и буквалнo oдма гo oднесoв спуштил на плуќа. Правевме инхалации 4 пати на ден сo физиoлoшки oд кoj 2 пати сo ампула. И антиниoтик ни дадoа. Пoсле 10 дена тек се излечи.
Уф, уште толку ми е страв ко ве читам. Моево е 5++ и до сега се нема разболено. Не знам како би реагирал. Големава идеше веќе во градинка, знам што да очекувам ако се разболе. Ама тоа е, што дојде ќе се трпи. Порано или подоцна ќе се разболат. Само со лесно да им поминува на сите дечиња