Ќерка ми, 4 години, почна во градинка, одеше два дена по пола саат, па три дена по три часа и одма со растечен нос и кашлица, еве сега не оди, до овој четврток две недели како не оди. Сега е ок, само така кашла кога ќе ја надразнат шлајмчиња. Совет кога да ја пуштам пак? Да поседи уште два-три дена дома? Иако знам дека пак исто ќе биде.
Децава со разболување крај им нема еве не знам како може одма да се затнува во носе абе упм Да му скисне на човек Оди една недела втората затната третата веќе или кашла или температура или или или .... Не знам
Прсни си првин ти со ова и одлучи дали би прскала на бебе Толку непријатно чувство има со него, пече, па тоа и трае, очекувај дека ќе ти рика бебето на секое и ќе му е тешко.. Од каде па тоа и дека ориганото не помага, а ова од 1000че као ќе заврши работа, абе ајде Ако не си го отворила врати го!
И јас прскав оригано ама ништо, после цела недела течење на носето, пред 2-3 дена почна зеленкасто повремено, а од денеска се густи и баш зелени. И стомачниот ни дојде официјално сабајлево.
На синко му се повлекоа мрсулчињата, со оперил. Чистев со изомар прво, па влечам, и прскам оперил на крај. Плус виранто давав. Од што се повлекоа не знам.
И јас еве трети ден прскам оперил и зиртек му давам ама бактерија ќе е ова. Ќе видиме брисевите што ќе кажат.
Да, јасно само така си помислив дека цела недела не поминува. Се надевам дека не е. За проливот што можам друго да направам? Дадов Линекс, пробиотик сабајле, чај и електролити не сака, само вода пие, од храна 5-6 печени компирчиња и друго не сака. За четири саати 6 пати какаше од кои 4 само вода Нема температура, весел е.
тоа е терапијата за пролив. Кај моето најмногу ефект имаше пролајф, ама она во шишенца за пиење што е. Електролити пробај со шприц.
Девојчиња од колку до колку е прием во јасли ? Нас ни рекоа од 6:30 до 6:50 но зар не е прерано за јасли ?
Колку дена давате од вирантото? И ти и други нека кажат. Јас давав два-три и немаше потреба од повеќе.
таа смее за мали? Мислам над 3 беше. Така ви паднал прием на вашата група. едит. Видов на кутијата дома. Над 2 год може