Да прво, ама поголем е 4 години има. Не дека до сега не настинваше. После првата година како почна на две недели си настинваше. Дури кога почна пандемијата тогаш поретко се разболуваше нели дека карантини, па маски, па пазење. Се надевав дека има изградено колку толку имунитет, барем да не се чести толку настинките од градинка.
Не разбирам со ова потврдиве. После секоја пауза се носи нова потврда? Што пр. не ја пуштам ден/ два од други причини, не од што е болна и тогаш мора потврда?
Доколку е најавено отсуство пр одмор или други некои обврски поради кој не ја носиш, кај нас не бараат потврда. Само за болно.
Здраво на сите Ме интересира дали сеуште се врши упис на деца во државните градинки ? Поради склоп на околности мора да пуштиме дете во градинка, а незнам дали би го примиле во овој период од годината. Конкретно прашувам за градинката „13-ти Ноември“ во Парк, доколку некој има искуство би му била многу благодарна ако сака да го сподели. Јас веќе ѕвонев на броевите што ги имаат на страната ама никој не ми крена, кога ќе сум слободна деновиве ќе отидам, во меѓувреме решив да прашам тука. Исто така, дали сеуште важат Ковид протоколите за намален капацитет на деца? Ви благодарам многу однапред.
Протоколите сеуште важат за намален број на деца. Јасли се до 15 деца во група. Поголемите се до 25 деца во група. За тоа дали имаат место во моментов да го примат ќе мора во градинката да прашаш. Ако не ти креваат таму јави се во матичниот објект. Секако матичниот објект ги носи одлуките. Објектот Парк е клон.
Го однесов денес, им кажав дека потврдата е во ранчето, не го ни отвориле. И ја дадов на негувателката дури ко го земав, се сомневам и дека го виде датумот. Мислев кај сите исто важи ама не било така.
Ни стигна известување (пoнуда) за фoтoграфирање и снимање на активнoсти вo текoт на гoдината? Штo пoдразбира, слики ни даваат? Кoлку плаќате за oва?
Тоа е за приредби кога прават сега пример ако прават нешто за есента и фото студио ќе ги снима и слика вас ќе ви пратат снимка и тоа што сте се договориле. Имаат за секое годишно доба кај внук ми беше така не знам колку плаќаа.
Кај нас за Нова Година им прават групна слика и некаде во пролет , секогаш прашуваат кое дете сака да се слика дека цената е 150 ден. А сега на родителска ни дадоа изјава да потпишеме дали сакаме детето да го сликаат, дека сликите ги објавуваат на фб.
заокруживме цела недела во градинка за малава во глобала ок беше,понеделник и вторник плачеше,останативе 3 дена не,дури подаваше раце на учителката по два саата од 10 до 12 седеше а од следнава недела од сабајле па до 12 рекоа само не ми е јасна групава измешани возрасти се,ги прашав рекоа така е на почеток откако сите ќе тргнат па ќе ги распоредиме...прва и втора јасли има како е кај вас? прва од 9 месеци до 12м а втора до 2 години или како ?