Колку може да се изигра ова правило... Ќе речеш не го носам од друга причина, да не носиш потврда, а тоа болно. Се остава на совест на родителите.
Се е на совест на родителите. И матичните така даваат потврда, така да ако некој сака да изигра има сто начини.
само извод од матична книга не треба се останато треба најбитно им е да имате потврда дека двајцата сте вработени и потврда од лекар дека е здраво детето не постаро од 2 дена
Точно исто како и со брисевите што ги лажираат така и со потврдите. Али што има не совесни родители и тоа како има.
Трети ден како ја носам малата по 2 часа, очекував плачење, вриштење, ама добро се држе за сега. Не плаче на оставање, кога прашав вчера и денес дали плачела, ми кажаа дека била умна,јадела, спиела и толку.
Им пуштаа песнички, учеа песнички си играат. Бебињата мислам не ни ги приметуваше, дека немаа многу повеќе беа поголеми.
Ова е многу лесно решливо. Ако денес кога го носам детето кажам дека нема да иде следните 2 дена, значи е планирано. Ако само се јавам утрото значи не е баш планирано. Во втората ситуација треба потврда да се бара за да нема злоупотреби.
Ама сепак и да кашла или нос да тече пак матичен може потврда да ти издаде дека е здраво и пак ќе ги испоразболи сите.
А на вас децата што плачат во градинка, плачат ли од дома кога ги будите за носење или таму почнуваат да плачат? Моево откако ќе го разбудам почнува да плаче и да века дека неќе да оди, па си плаче по пат, па на предвање таму вришти и после кога ќего земам, ми вика дека му било убаво и дека пак ќе оди. Навечерто пак иста песна почнува, пак вика дека не сака да оди...... Ќе се навикне н градинка или тешко Така ли беше и кај другите плачковци и се навикнаа ли?
На искачање од дома па до лифт прави драми невидени цел влез да се разбуди. Зашто брат му не одел во градинка останал дома. До пола пат вика кај баба сакам нејќам таму. Ќе влеземе во градинката зима ранчето и чао. А од дома нема шанси да ти рече сакам да одам.
Мојата плачеше од Септ до Дек кога ја запишав.. И тоа почнуваше од вратата на дворот од градинка и се до влегување внатре Првите месеци плачеше и кога ја зимав, кога ќе ме видеше одеднаш ќе фатеше да плаче.. А таму ми викаа дека супер била цел ден После па плачеше на носење, а ја зимав насмеана. Таман се навикна, во март нели изби пандемијава и 6м не одеа во градинка. Кога тргна пак како друго дете, немаше проблем ич со плачки Од што беше плачка на мама, на претставата новогодишна во Дек влегуваат во просторијата кај што бевме сите родители и не плачеше... кога ме загледа кога фати да плаче рика Какви фотки имам од таа претстава, душичка ја тешеа и деца и воспитувачката
4 месеци со плачење оди, станува и почнува да рика, бега по собите за да не се облече, цел пат плаче, таму ме држи со сета сила и вика не сакам да седам. Скрос иста приказна. На земање е среќен убаво си поминал, утре пак ќе одел. Вечерта пред спиење пак драми дека не сакал да оди сабајле, да сме седеле сите дома. Јас се сомневам дека некогаш ќе оди без плачење, тој секако си е плачко за се.