Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Сега ќе избришам нешто од сликата, има имиња и презимиња на куварки, нутриционист, доктор и директорка.
    Па ќе ги леппнам да ги разгеледаме заедно

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    1.jpg

22.jpg

Да се редактирам.
    Куварката два пати неделно по нејзина иницијатива има правела кашичка од варена тиква, банана , млеко и бисквитче (сето ова мелено).
    Се тепале за да јадат од ова.
    И јас дома почнав да го правам, го обожува.

Иначе градинката си има сопствена кујна, така да, се што јадат им е тазе.Наутро носат само млеко и јогуртчиња со мало комбе

Последна измена: 14 октомври 2016
    На JuLleE, Bozica1980, awl и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    33.889
    Jas go nemam menito od nashata gradinka, ama ke go zemam i ke go sliknam za sporedba. Go gledav kaj drugarka.
    Rucekot vo globala e toj, plus vo nivnoto meni imashe teleshka chorba, makaroni, kofte so kasha, pica. Pretezno se mandji, lazica da igra.(y)
    Tuka gledam chaj i limonada za pienje. Vo gradinkava kaj shto odi sin mi im davaat chaj i cedevita.

На Bozica1980, Cka и referentka им се допаѓа ова.
  4. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    15.732
    Епа скоро горе доле исто е и со нашето во Аеродром,немам сега слика,ама имат една чорба од пилешко месо се давела во неа,исто и салата зелка,ма се јадела,прва била на маса кога се носело јадење:D

На Cka, referentka и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  5. ivana877

ivana877 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    21
    Пелените се од општина Центар? Мојот оди во Корчагин, исто под Центар, и немам слушнато за вакво нешто. А исто не ни спомнале за доктор.

6. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Да да. Баш на родителска нагласија дека се од општина донација.

На slobodka, awl и referentka им се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.909
    Допаѓања:
    36.741
    И јас сум задоволна од менито во градинка. Секој ден јадат овошје, манџичка со зеленчук и месо, житарки... И тука имаат своја кујна и јадењето е свежо приготвено.
    @irena.1 чинам тебе те читав дека се жалиш од нездравата храна во градинката. Ако не се лажам во иста градинка ни одат децава. Мојата оди во клон Пчелка 2 на Буба Мара, а твојот колку што разбрав во Буба Мара во Ново Лисиче? Менито треба да им е секаде исто. Си го прочитала ли? Зошто си незадоволна? Мене ми е сосема во ред.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Менито за градинките во Аеродром го има на сајтот на ЈУДГ „Бубамара“...
    Касно палат со објавата за октомври, но, еве колку за споредба со останатите... 2016 septemvri 4.jpg

На karak, Bozica1980, awl и 5 други им се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Здраво Ана. Прости вчера прочитав и заборавив да ти пишам. Ние сме запишани во таа позади Лазо. Уште не е тргнат. Ден за ден го поминуваме со баба систем.
    Ако мислиш за муабетот од темата за продолжување на породилното зборував општо за градинките. Општа состојба со пренатрпаност и хранење. Односно дека за дечиња за помали од годинка поарно е мама да ги чува уште некој месец отколку во градинката.
    Во оваа нашава по она што читам во менито е подобра од некој каде што сеуште на мени има паштети но сепак. Ако мене ме прашаш фрутолино медолино ич не ми е во здрава исхрана. Плус тестенини од типот на тарана и фиде исто така ми се вода и брашно состав. Ручекот ми е скроз ок. Сепак бројот на дечиња во една група е како сакаш кажи премногу.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    1.258
    Жени ај ве молам просветлете ме дали јас сум у заблуда или стварно нешто не штима. На 5 септ.го однесовме син ми за првпат у градинка, на 13м. Јас на работа, маж ми зема одмор за да може да го носи на адаптација. Детево се препукна плачејќи цели две недели дур беше таму, по еден час дневно, па по два и два дена одеше по три часа. Сите денови, цело време - плачел! На мм не му дозволиле да влезе со него ниеднаш, со изговор дека така е полошо за детето. А малиов дури почна да не сака да излегува од дома од став да не го однесеме у градинка. Се разболе на втората недела иностана дома. Немаше кој да ми го чува и напуштив работа за да го гледам. Нејсе, денес, по речиси еден месец отсуство го однесов ЈАС. Не и го дадов на учителката туку инситирав и јас да влезам. Едвај, едвај се согласи. Луѓе, и јас плачев кога излегов од таму - две простории 3х2 метри, едната полна со креветчиња, во секое креветче дете што плаче на цел глас. Учителкава мува не ја лази еј шприцер ладна вика секој ден е така, си плачат, па што. И викам: па земи ги малку ќе се смират. Ми вели не смеела да ги држи никако, од управата било забрането. Дури морале (децата се од 9-18месеци) сами да заспиваат, без нишкање. И велам пушти ги бар доле, сите сакаат да одат лазат и сл, плачат оту сеза затворени во креветчиња. И замислете ми вика неможела да ги бара под кревети се пикале! Им дава на сите да јадат пржен леб, не си ги изми рацете. Па им смени пелена на сите-пак не се изми. Па на крај зема да им брца во уста да видела дали имаат нови заби!? Дали сето ова е нормално? Истовремено ги тегне лево-десно ако треба да го помести, им вика сте се покакале-срамота е! (На десетмесечни бебиња) и ги нарекува смотани! Пред мене! А како се однесува кога се сами?! Извинете неможам се утепав плачејќи кога излегов, сретнав една медицинска сестра вработена таму и и кажав се! Се вчудоневиде и рече дека ќе разговара со учителката. И сега како да постапам и каде да го носам детево ќе си пукнам

11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Страшно. Каде е ова?

12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Ете...од вакви работи коса на глава ми се дига, без разлика ЗА ЧИЕ ДЕТЕ се работи.

На Kaetana, joy1, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    1.258
    Иронијата е во тоа што јас работев со деца пред да родам, значи имав група на дечиња од 4-6 години и само господ ми е сведок колку внимание и трпение вложував додека ги чував. Адаптацијата на секое одеше неветојатбо брзо зашто децата едноставно трчаа кога требаше да дојдат, се радуваа и учеа нови работи. Се разочарав читајќи како др деца се веќе приспособени на пр. синчето на miss Sweet, бидејќи се отприлика врсници, а знам дека проблемот е во учителката а не во моето дете. Ќе одам и кај директорката да видам што има да каже на темава. Инаку учителката е со 30годишно искуство, да не заборавам да спомнам.

На Kitten, galapce и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @*цветче* не кажа, за која градинка се работи?

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Колку и да има многу деца не е оправдување. Како казнети дечињата, срам да и е. Во која градинка е ова?

На Kaetana, Tajnaotrovna и referentka им се допаѓа ова.
  16. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    1.258
    Градинка во Струмица е, да не ви одговарам на секоја посебно. Ама штом дотичнава не можеше да се воздржи дур ја бев таму, којзнае како е дур нема никој... инаку верувам дека е така сегде кај што е една учителка и нема кој да ја надгледува и контролира.

На Tajnaotrovna и referentka им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    За која градинка кај нас се работи.
    Кажи слободно. Овде има мајки струмичанки .
    И малите имаа мака со една, се беше, само педагог не.
    Среќа се пензионираше пред некое време.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Cvetce jas da sum na tvoe mesto,bez razmisluvanje ke prijavam za sluckata kaj rakovoditelkata/direktorkata na gradinkata.Zgora na se,si bila ziv svedok,a ne od rekla kazala...ne sakam ni da pomislam kakov li i e odnosot na taa koga e sama so decata.

Jas eve utre sabajle planiram da prasam/prijavam zosto maliot ne spiel deneska vo pizami.Navidum e smesno,no ne e.Nejasno mi e,deneska ponedelnicki kako sto sum gi spakuvala vo rance,taka gi najdov na zemanje od gradinka.
    Maliot spiel toptan,so trenerki,blyzon.Zosto?Redno e da se kaze,objasni.

На Kaetana, Bozica1980, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  19. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    1.258
    Мајки кои сте од струмица слободно исконтактирајте ме во лп, ќе ви одговорам се што ве интересира, да не ширам тука негатива. Инаку да, утре ќе одам да разговарм со надлежните, немора да е за моето, за сите златни деца да се подоправи женава.

На duffi, Tajnaotrovna и referentka им се допаѓа ова.
  20. SunAshRineA

SunAshRineA Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво мајки!!Бидејќи сум нова во оваа ''проблематика'' би ве замолила ако може да споделите искуство со градинка во Сингелич, во која градинка одат вашите деца и како сте задоволни, дали се чека многу за запишување.
    Ви благодарам