Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Јас купував кога одеше во претходната градинка, имаше 2-3 родендени, тогаш уште беа во јасли ,па им купував од меките сликовници што се 110ден.
    Сега моето имаше роденден во новата градинка,никој не донесе подарок,па така ни јас нема да праќам ако има частенка за роденден :)

На mal.ecka и Jana06 им се допаѓа ова.
  2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    Jas prvpat slusham deka se nosat pokloni na deca vo gradinka i bash me zacudi, dokolku detero ne slavi nikade nema potreba od nosenje mi nema smisla a plus i optovaruvanje da mislis na koe sega mu e rodenden i sto da kupam pa bi bilo fer na site isto, pa sto ako zaboravis kako roditel kako ke se oseka toj den deteto koga ke odi bez pokoon
    Seto ova mi e bez vrska....
    Ama ok ako veke se dogoovrile drupata roditelite deka taka ke funkcioniraat ok pak ke kazam ne sekoja gradinka tuku sekoja grupa vnatre si ima svoja politika za funkcioniranje.

На TheSecret, hello-kitty.90, KuklickaSk и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Klara91

Klara91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.206
    Здраво мајки, после изолација од 14 дена, а претходно одеше 3 недели и стигнавме едвај до 2 саати, како да е ново дете. Во периодот додека траеше изолацијата научи да лази, да се исправа факајќи се за се и сешто. Кога почнавме учителките одма го приметија и веќе од нареден ден почна да останува до ручек, а сега од оваа недела до 15ч. со спиење. Не знаете колку бев среќна кога ми пишаа дека се наручкал и заспал, бидејќи дома најчесто заспива со цицање и во раце. Е сега проблем е што од вчера почна да кашла и учителките одма реагираат, го носев на лекар ми вика нема ништо, јас од понеделник мора да почнам на работа. Се надевам брзо ќе му помине и нема да треба пак да седи дома... Извинете за долгиот пост само сакам да ги охрабрам мајките дека навистина треба трпение инаку бебе е 9м, па сакам и да ве прашам дали и каков сируп давате на таа возраст

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.724
    Допаѓања:
    77.007
    Кога воспитувачка или негувателка ќе напомене во група на вибер дека нареден ден имаат роденден значи сакаат да кажат, купете подарок :D Кај синчето така правеа, за нели да знаеме да купиме, а не да трчаме ист ден и да го носиме подарокот после на зимање. А кај малава не кажале никогаш ниту дека ќе има, ниту дека имало роденден, па за кај неа не сум купувала подароци..

На KuklickaSk, Girly90, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Klara91

Klara91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.206
    Нас воспитачките ни рекоа дека имале забрана да бидат во вибер група со родителите, па во групата останавме само мајките

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас не ни знаев дека се купуваат поклони :sweat: Мојата тргна минатата недела во градинка,ни пиша воспитувачката дека ќе има роденден во петокот,ама јас ништо не пуштив сега ве читам и ми е мака,малку деца се во група.Здравје за следниот ќе знам

На KuklickaSk, mariz и Jana06 им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.724
    Допаѓања:
    77.007
    Е ова прв пат слушам :D Така им одговара, не дека имаат забрана. Група имавме и со другото дете, имаме и со второво и една со воспитувачката и негувателката и една без нив (за подароци ни е таа отворена за 8ми Март итн.). Исто и прваче имам, група одма отвори наставничката.

На Sofi.ja, Klara91 и Jana06 им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Да да ова во Аеродром и нас така ни кажа учителката и се исклучи од групата (facepalm)

На Luna91, Klara91 и mariz им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.953
    И кај нас влага излага воспитувачката, не е стално во група. Ама мислам дека за голема група особено е многу важно да биде присутна и воспитувачката, сепак се голема група.

Сакам да ве прашам, дали сеуште идат кај вас децата во одредени термини? Ние сме од 6ипол до 7, малку е да кажам дека е многу лош термин. Деца ненаспани, нервозни, катастрофа. Па ме интересира дали и во другите градинки одат во термини.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Да, и кај нас е сеуште така. Терминот исто ужас.

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.778
    Допаѓања:
    145.291
    Не.
    За сите прием е од 6 до 8:30.

На SophiaBella и forumce им се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да, исто и кај нас во термини само мене ми е погодено од 8 до 8.30.

13. Klara91

Klara91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.206
    Да, да за клон на Срничка се работи

14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    И кај двете деца си седат учителките во група, не знам зошто би било забрането

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.778
    Допаѓања:
    145.291
    И кај нас исто. Секој ден не известуват за активностите . За мене подобро така отколку да ги редат на фб на секое.

На Chuchanov, mal.ecka и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  16. Maja z

Maja z Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Здраво
    Може ли да споделите искуство за тоа како се навикнаа вашите малечки да спијат во градинка. Знам дека секое дете е свој карактер ама моето многу плаче и ми се јавуваат да го земам. Ова му е втора недела. Со јадење е добар ама делот со спиење мислам никогаш нема да прифати.

17. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Рано е

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maja z

Maja z Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Што би ме советувале, дали да бидам упорна да го оставам се додека не ми се јават или да прекинам да седи до спиење? Многу ми е важно затоа што сега почнав со работа а нема кој да го причува.. секој совет е добредојден..

19. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Мн брзо сте го оставиле детето на спиење. Мн голем шок. Носете го до 12 уште недела до две па видете. Ако продолжите вака може да му се створи отпор целосно кон градинката

20. Klara91

Klara91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.206
    Моето одеше 3 недели по 2-3 саати, почнавме од пола саат па зголемувавме, потоа до ручек една недела т.е и ручек пред спиење го земав и фактички 5тата недела почна да останува на спиење инаку е 9ипол м сега.