Тројца доктори ја видеа, општ, педијатар и кожен. Кожниот ѝ даде бетадине и некоја крема, не се сеќавам како се викаше. И јас се посомневав на коксаки и им кажав, ама они ме изигнорираа.
Му следува ама со боледување од работа, не е ослободен со решението. Бар кај мене не ми признаа, морав со боледување.
10 дена се и еден родител. Леле ова мојава плаче за да ја носам во градинка,во петокот не беше имаше тт и носот и течеше.Едно да има нешто од цела градинка одман и мојата ќе фати,после болница ја чувавме уште цела недела дома Незнам како се вашите но мојата кога ќе ја земам во 3 ипол право во кујна оди и јаде како луда
страшно. За среќа кај мене мислам им признаваа на колегиве што одеа заради децата - уствари одобруваа работа од дома. Ама ако некој не може, а не сите матични би дале боледување со измислена дијагноза.
Може глупо прашањево, ама да си прашам. Ќерка ми цела група се во изолација од петокот. Решенија немаме само не извести учителката. Сега ако има потреба да излезе некаде малата, треба да се јавам во полиција?
Ние кога бевме во изолација се јавив во полиција дека морам да ја однесам ќерка ми за крв. Ми рекоја дека не ги интересирало не биле за тоа задолжени. Да сум правела што сакам.
И превзема ли нешто родителот за тоа што слушаат децата во градинка или полесно беше анонимно да се објави?
Прво срамота што е анонимно објавено видеото. Се дури некој не поднесе кривична против ваквите нашите деца ќе трпат и ќотек ќе јадат вп градинка. Се надевам дека бар еден разумен родител ќе поднесе пријава против негователката или воспитувачката. Тоа што го трпиме од градинките е затоа што многу им ќутиме.
Знаете колку родители дома пуштаат ваква музика? Со изговор ааа како не, ќе слуша тоа мене што ми се слуша. Им пуштаат турски серии од мали, па ги прават зависни и после да си гледаат раат сите заедно. Оправдание зошто е пуштена песната нема, воспитувачката можела да изреагира и кај децата а и кај родителите. Родителите треба исто така да се проверат, пошо мое дете нема да отиде у градинка и да побара било која друга песна освен детска,пошо друго не слуша. Тоа што го знае тоа ќе го бара. Иначе, кај нас немаат тв, вакви глупости не постојат, а и за секое не соодветно однесување се известува родителот. Замерка неам и овде кога читам се запрепастувам што се се случува. Ама за тоа решение е само јавно на тв излагање...