Моево последните 2 месеци е подобар пу пу, мислам и време беше, од февруари оди в градинка и поќе од 2 недели немаше врзано, изгледа помина поголем дел од настинки, вируси, бактерии се надевам вака ќе биди и понатаму, Иначе му давам Бекутан со омега мултивитаминскиот сируп, и капки Витамин Ц и Д3, 3 години е веќе
Dobrovecer majki imam.edno prasanje do site vas .Mojata kerka ima 4 god slabo zboruva no e dosta samostalna eve edna nedela kako se vrati vo gradinka posle godina ipol no vo drug objekt .Taa odi sama vo toalet no i treba pomos za da si ja namesti maickata vo holahopki i pomos pri brisenje koga odi da kaka zasto seuste ucime doma .Denes ja zedov seta raslakana od izmet na gakickite toa go vidov koga stasavme doma a baska koga ja zedov maicata dolna i bese izvadena i holopcinjata podsmknati dali e vo red sto ne im pomagaat pri odenjeto vo toalet ili treba da se bunam zosto ona slabo zbori i tesko se razbira so niv a tek od drugata nedela ke pocne so defektolog da raboti .So pogolemata kerka go nemav ovoj problem taa si zborese i trgna na 5 ipol godinki u gradinka sea e treto odd fala bogu .Ve molam za sovet .
А дали во градинка знаат дека и треба помош? Моето откако тргна во новата градинка скоро секој ден доаѓаше со исфлекана блуза. Реагирав дека сам не знае да јаде (не дека не знае,туку повеќе ќе си игра,ќе му паѓа, отколку што ќе јаде) па беа повнимателни. Сега поретко е пресоблечен. Муабетот ми е,кажи им отворено да обрнат внимание. Ги учат на самостојност,но не треба да се претерува.
Vo dosie dete navedov deka i treba pomos za vo toalet i da si ja namesti oblekata neli posle vrsenje nuzda .Nie ucime doma no treba vreme.Inaku vo Kokice e vo kisela voda.
514 ден мислам беше последно во Еурофарм, витамински е, слабо јади овошје а зеленчук само крставица, затоа му го почнав и за апетит демек поќе да има, па така и испадна од септември го пие. @gjul кажи и на негователката в градинка да внимава на тоа. Лично неа, тоа во досие дали го гледа некој
Јас колку што знам во градинка нема дете што само се брише после одење во тоалет на таа возраст. На сите воспитувачките им помагаат со бришење газ. Во школо потоа е друга приказна ама во градинка мора да ги бришат после какање на таа возраст. Мораш да разговараш со воспитувачката и да и кажеш дека детето потешко комуницира и дека ќе мора да се најде начин како да им сигнализира дека оди во тоалет да кака за да знаат да ја избришат. Веројатно ќе станува полесно како што ќе се развива говорот, ама сега за сега мора детето да биде среќно во градинката. Да не му биде траума.
Некој број од весели цветови управата каде што креваат имате? На фиксниов никој не добивам или за се мора да одам
За кокиче само неубави работи сум слушала. Може и не се вистина повеќето ама ич не обрнувале внимание. Во секој случај реагирај ако немаш подобрување префли ја во синоличка или клонот кај слепи
Немам лично искуство ама кога запишував ми реко само не таму е сега колку е точно. Сегде има некој што имал лошо искуство се зависи како ќе ти се погоди.
Се зависи од учителките и негователките како ќе се погодат, искрено на детево му се погодија секој ден имаат некаква активност нешто учат, изработуваат сите родители се задоволни до сега. Не може да биде совршено зошто има па и напорни родители кој мислат дека само нивното дете е таму. До сега не сме имале некој поголеми проблеми и тие што ги имало се средувале.
На фиксниот секогаш ги добивам, ама за завршување работа мора да одиш таму. По телефон никогаш ништо не сум завршила. Има некој тука во Сончоглед во Кисела Вода? Малата треба да почне во јануари.