Секое дете е своја приказна при адаптацијата во градинка еве ќе ви го кажам нашето искуство,со оглед на тоа што Максим оди веќе 1 година во градинка,можам да кажам дека поминавме тешка и напорна година бидејќи нема што не фати од инфекција на очи,воспаленија на уши стомачни вируси,бактерии во носе алергии сипаници,се боревме секоја недела се нешто му беше и при тоа што се му давав ,овошје зеленчук здрава храна природен маџун аронија се беше залудно не помагаше,неможевме да го гледам жален беше ама затоа сега е супер машала,не се разболува веќе си стекна имунитет,и што е најбитно едвај чека да оди во градинка се радува ептен на дружбата со дечињата
Како јас да сум го пишувала постов. Ме утеши малку дека има светло на крајот на тунелов. И ние сме постојано болни. Хорор. Последно имавме бактериски конјуктивитис
Давав Киндеримуно, џабе. Никаков ефект. Здраво се храниме, си јаде овошје, зеленчук. Беше здрава се додека не тргна во градинка, оттогаш наваму е две недели болна, една во градинка. Сега ќе пробам со портокали и лимони секое утро, па ќе видиме.
A bas mislev deka Kinderimuno se dobri. Ne se bas evtini,golemoto pakuvanje mislam 850-1000den bese. Toa e ima premnogu virusi ili nasite deca se mnogu nezni .. Dokolku roditelite ako deteto im e bolno ne go pustaat vo gradinka mnogu deca ke postedat od virus. Kaj nas i bolni deca so grip nosat so izgovor deka nema koj da gi cuva. Vospituvackite gi primaat i taka epidemija od virusi i nastinki vladeat po gradinkite,ne mozes deteto da go ozdravis.
Иста ситуација бевме ние лани кога тргна во градинка на 9 месеци,во прво време беше по некое вирусче со малку покачена тт што го миневме од нога за два дена,меѓутоа после со бактеријата во носот ептен се измачивме,на секои две недели беше болна со конјуктивит,шлајмови,се додека пролетта не и се искомплицира во бронхопневмонија со тешко дишење и тт што не се симна и мораше за прв пат и антибиотик да пие.После фати лето и ок си беше само при крај на лето фати сипаница од градинка,па не идеше три недели и сега откако е почната од септември да не ја подречам оди два месеци без престан иако имаше две три недели вируси кога голем дел од децата во група беа дома,само сега нешто носето е затнато и по некое мрсулче ама си тера без никаков проблем.После сипаницата бидејќи опаднат е имунитетот почнав да користам сируп Кидзомега,го испи па не сум купила сега бидејќи продолжи со маслото од семки од грејпфрут веќе второ шишенце и секое утро пие цеден сок од портокал и калинка,или лимон,мандарина.Така да нема правило ама јас мислам првата година е најтешка ,ова што ми кажувале и другарки,најчесто се разболуваат
^ Сметам дека и во случајов важи дека „се е индивидуално,зависи од дете,организам...“ Пред некое време малиша пиеше КиндерИмуно,па се префрливме на Провен... Впечаток ми е дека Киндерот му делуваше многу подобро. Имам пријателка, пак, презадоволна од Имунобор.
Да, КиндерИмуно,на база на колострум. Токму на почетнава страна на форумов има реклама,можеш да прочиташ подетално...
Мојава почна во септември на 11м секоја втора недела сме болни,се ОК седи не плаче ама спиење никако дома заспиваме со шише млеко а во росица во хром не давале и не дозволуваат ни шише не па млеко,мислев ќе се научи да спие ама неИнаку ми кажа една комшика додека се возела во Градски автобус слушнала муабет помеѓу две воспитувачки коо демек многу деца им се собрале ќе требало да отворат промаја Се запрепастив зар е можно такви работи да прават.јас од ваа градинка и не сум баш задоволна повеќе пати кога сум одела да ја земам ми ја давала водпитувачка која не е од таа група еднаш ми ја донесе исто друга и ми вика ми рекоа да ти кажам дека супер била и после ја приметив по пат дека на носот беше како боцната мн и се спиеше плачеше инаку ќе им се вратев.
Да не те чуди ништо, и јас колку пати кога изненада ќе отидам да го земам син ми ќе видам ширум прозори отворени а надвор камен ладно. Инаку за други работи сум многу задоволно и мојот е во Росица ама во Геге, и тоа дека други негувателки ми го даваат се случува бидејќи после 3или 4 ги составуваат групите и дежурната негувателка го предава а исто и наутро го прима друга негувателка и го носи во неговата група. А за спиењето ќе си се навикне, и мојот така кога тргна освен со цицање никако не заспиваше ама потоа си се навикна и еве го сега сам си заспива без ништо.
Мм ја носи насавајле јас ја зимам во 3н,дај Боже да се навикне кога ја зимам од двај ја носам до дома се влече плаче од што не е спиена
Јас не знам дали треба да се загрижувам, ама заради градинката син ми почна да ме вика тето има 2 и пол години и не знам како да му објаснам дека не сум му тетка, а таму на сите воспитувачки му вели тето цел ден, па и мене почна тето да ми вели. Не знам како да му објаснам. Самохрана мајка сум и верувајте многу ми е тешко, а морам на градинка да го носам. Можеби е и затоа што нема во неговиот живот на кој тато да му вели стварно не знам повеќе што да мислам
A ima li barem fajde od toj Kinderimun? Go koristis ti za decata? Jas mislam deka e faza i bidejki tamu gi vika ucitelkite i tebe te vika taka, toa mu e kako igra. Kje mu zboruvas stom te narece teto, deka ne si mu teta ti tuku mama i teta se samo ucitelkite i se taka, samo zboruvanje i kje mine, faza e ne se sekiraj