Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Секое дете е своја приказна при адаптацијата во градинка еве ќе ви го кажам нашето искуство,со оглед на тоа што Максим оди веќе 1 година во градинка,можам да кажам дека поминавме тешка и напорна година бидејќи нема што не фати од инфекција на очи,воспаленија на уши стомачни вируси,бактерии во носе алергии сипаници,се боревме секоја недела се нешто му беше и при тоа што се му давав ,овошје зеленчук здрава храна природен маџун аронија се беше залудно не помагаше,неможевме да го гледам жален беше ама затоа сега е супер машала,не се разболува веќе си стекна имунитет,и што е најбитно едвај чека да оди во градинка се радува ептен на дружбата со дечињата

На Kaetana, galapce, chocolade и 8 други им се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.860
    Допаѓања:
    36.512
    Како јас да сум го пишувала постов. Ме утеши малку дека има светло на крајот на тунелов. И ние сме постојано болни. Хорор. Последно имавме бактериски конјуктивитис :(

На awl и TIGARCE86 им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @An-na Davate li nesto za imunitet ?
    Dokolku mu e opadnat od bilo koja nastinka ke go prifaka.

На Tajnaotrovna и An-na им се допаѓа ова.
  4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.860
    Допаѓања:
    36.512
    Давав Киндеримуно, џабе. Никаков ефект. Здраво се храниме, си јаде овошје, зеленчук. Беше здрава се додека не тргна во градинка, оттогаш наваму е две недели болна, една во градинка. Сега ќе пробам со портокали и лимони секое утро, па ќе видиме.

На Tajnaotrovna и MilaP им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    A bas mislev deka Kinderimuno se dobri. Ne se bas evtini,golemoto pakuvanje mislam 850-1000den bese.
    Toa e ima premnogu virusi ili nasite deca se mnogu nezni ..
    Dokolku roditelite ako deteto im e bolno ne go pustaat vo gradinka mnogu deca ke postedat od virus.
    Kaj nas i bolni deca so grip nosat so izgovor deka nema koj da gi cuva.
    Vospituvackite gi primaat i taka epidemija od virusi i nastinki vladeat po gradinkite,ne mozes deteto da go ozdravis.

На Meckicja, Bozica1980, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    15.720
    Иста ситуација бевме ние лани кога тргна во градинка на 9 месеци,во прво време беше по некое вирусче со малку покачена тт што го миневме од нога за два дена,меѓутоа после со бактеријата во носот ептен се измачивме,на секои две недели беше болна со конјуктивит,шлајмови,се додека пролетта не и се искомплицира во бронхопневмонија со тешко дишење и тт што не се симна и мораше за прв пат и антибиотик да пие.После фати лето и ок си беше само при крај на лето фати сипаница од градинка,па не идеше три недели и сега откако е почната од септември да не ја подречам оди два месеци без престан иако имаше две три недели вируси кога голем дел од децата во група беа дома,само сега нешто носето е затнато и по некое мрсулче ама си тера без никаков проблем.После сипаницата бидејќи опаднат е имунитетот почнав да користам сируп Кидзомега,го испи па не сум купила сега бидејќи продолжи со маслото од семки од грејпфрут веќе второ шишенце и секое утро пие цеден сок од портокал и калинка,или лимон,мандарина.Така да нема правило ама јас мислам првата година е најтешка ,ова што ми кажувале и другарки,најчесто се разболуваат

На Kaetana, galapce, iki26 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^ Сметам дека и во случајов важи дека „се е индивидуално,зависи од дете,организам...“
    Пред некое време малиша пиеше КиндерИмуно,па се префрливме на Провен...
    Впечаток ми е дека Киндерот му делуваше многу подобро.

Имам пријателка, пак, презадоволна од Имунобор.

На awl, joy1, Tajnaotrovna и 3 други им се допаѓа ова.
  8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    15.720
    Пупица,мислам дека ти кажуваше дека користиш некој колострум,каков беше не се сеќавам?

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Да, КиндерИмуно,на база на колострум.
    Токму на почетнава страна на форумов има реклама,можеш да прочиташ подетално...

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    15.720
    Аха,ок,јас пак си мислев дека киндеримуно е сируп:D

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.444
    Допаѓања:
    5.404
    Ako se decata nad 3 godini jas sum prezadovolna od bimunalot detevo od Maj mi se nema razboleno

На Meckicja и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  12. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Мојава почна во септември на 11м секоја втора недела сме болни,се ОК седи не плаче ама спиење никако дома заспиваме со шише млеко а во росица во хром не давале и не дозволуваат ни шише не па млеко,мислев ќе се научи да спие ама не:(Инаку ми кажа една комшика додека се возела во Градски автобус слушнала муабет помеѓу две воспитувачки коо демек многу деца им се собрале ќе требало да отворат промаја :xСе запрепастив зар е можно такви работи да прават.јас од ваа градинка и не сум баш задоволна повеќе пати кога сум одела да ја земам ми ја давала водпитувачка која не е од таа група еднаш ми ја донесе исто друга и ми вика ми рекоа да ти кажам дека супер била и после ја приметив по пат дека на носот беше како боцната мн и се спиеше плачеше инаку ќе им се вратев.

13. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    Да не те чуди ништо, и јас колку пати кога изненада ќе отидам да го земам син ми ќе видам ширум прозори отворени а надвор камен ладно. Инаку за други работи сум многу задоволно и мојот е во Росица ама во Геге, и тоа дека други негувателки ми го даваат се случува бидејќи после 3или 4 ги составуваат групите и дежурната негувателка го предава а исто и наутро го прима друга негувателка и го носи во неговата група. А за спиењето ќе си се навикне, и мојот така кога тргна освен со цицање никако не заспиваше ама потоа си се навикна и еве го сега сам си заспива без ништо.

На Nikita7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Мм ја носи насавајле јас ја зимам во 3н,дај Боже да се навикне кога ја зимам од двај ја носам до дома се влече плаче од што не е спиена

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Kakov e toj bimunal i od kade go zemas i koja cena? Sirup e?

16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.444
    Допаѓања:
    5.404
    Da sirup e @kallias go ima vo Zegin I Eurofarm za drugi ne ni sum barala Ali sum navistina zadovolna

Прикачени фајлови:

На Bozica1980, mariz, Tajnaotrovna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Koja cena e i kako se pie po kolku laxicinja dnevno ili ml ?

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Јас не знам дали треба да се загрижувам, ама заради градинката син ми почна да ме вика тето :( има 2 и пол години и не знам како да му објаснам дека не сум му тетка, а таму на сите воспитувачки му вели тето цел ден, па и мене почна тето да ми вели. Не знам како да му објаснам. Самохрана мајка сум и верувајте многу ми е тешко, а морам на градинка да го носам. Можеби е и затоа што нема во неговиот живот на кој тато да му вели стварно не знам повеќе што да мислам :(

19. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Vo eurofarm imalo akcija kinderimun namalen od 679 na 500 den

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    A ima li barem fajde od toj Kinderimun? Go koristis ti za decata?

Jas mislam deka e faza i bidejki tamu gi vika ucitelkite i tebe te vika taka, toa mu e kako igra. Kje mu zboruvas stom te narece teto, deka ne si mu teta ti tuku mama i teta se samo ucitelkite i se taka, samo zboruvanje i kje mine, faza e ne se sekiraj :)

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Kaetana и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.