Имав незгодна ситуација за ММР вакцина барав да ја прегледа доктор пред вакцина ај ок викнаа доктор и му викам нели треба КС пред вакцина и ми се насмеа, вика зашто? Здраво право дете, ти сама ќе познаеш ако е болна прво. Во секој случај КС ептен у краен случај давале упат. И нема приватно како кај нас што сакаш да испитуваш. И за приватното мора упат
Баш ќе ја прашам, една недела оди, петок после градинка се затнув, па се растекува нос сабота и еве почнува кашлањето. Секоја втора недела инхалации де кортико, де вентолин. Инаку во секоја група изгледа има деца што се “стални”. Имаше една недела кога само 5,6 деца беа и тоа беа тие “ сталните”.
Знаеш што ми текна? Дека нашите деца ќе бидат исто разлика (првото со второто) и првите ни се разлика два три месеци, а сега и вторите така ќе ни се
Мојава во овие 3 години како е во градинка само 3,4 пати има отсуствувано поради болест, вклучувајќи сипаници и коксаки вирус
Дечки, какви ви се искуствата со изолација поради болна учителка? Фатило ли некое детенце? Што да пазам, да давам? За ковид.
Кај нас уште лани двете учителки беа позитивни, едната па другата, нашето срреќа не се зарази, а ни другите дечиња, иако тогаш уште беше во јасли каде што има поголем контакт меѓу учителките и децата.
Ние 2 пати бевме во изолација. Еднаш од учителка, еднаш од детенце, два различни периоди, никој не се зарази.
Дечки дали во вашите градинки ќе доаѓа Дедо Мраз? Во нашата пакетчињата се поклон од градоначалникот (Кисела Вода) и кога ја прашав воспитувачкатадали ќе дојде за да се сликаат дечињава ми кажа немаме ништо во најава секако и пакетчињата се од градоначалникот... Јас малку се разочарав, секогаш ми биле убав спомен тие денови кога доаѓал Дедо Мраз во училиште/градинка
Весели Цветови или 8 март е? Весели цветови вчера давале со Дедо Мраз. 8 март уште нема најава кога баш прееска прашав во градинка. Лани во 8 март имаа Дедо Мраз сигурно и оваа година ќе има.
8ми март е, минатите години имале ама сега немале уште ни најава Јас па и викам на Антонија биди умна мама во градинка, ручкај таму и ќе ви дојде Дедо Мраз, ќе се слика само со умните дечиња
Утре ќе им даваат пакетчиња од Краш и ќе се сликаат(само да не ми качат тт). Ова за градинката во Бардовци. Во иста каша сум како и останатите со настинкиве и вирусиве па кажете што мислите за капкиве ги користел ли некој?
@monik55 и во нашата градинка утре ќе давале пакетчиња а воспитувачката пиша дека оваа година Дедо Мраз нема да дојде за сликање поради ковид протоколи. Некој да не знае Дедо Мраз на плоштад или на друго отворено место да има за сликање?