Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Abe jas stalno mu velam deka ne sum teta tuku mama i nekogas me povtorva ama duri i od sabajle me budi so zborovite tetoooo.....se nadevam deka ke svati so tek na vreme, jas postojano mu velam

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Na sekoe tetooo ti mu vrati so mamooo i kje svikne, nemoj da se sekiras ti kaxuvam, go svakja kako igra i mu e interesno taka da te vika.
    Mozes da im kazes i vo gradinka da mu zboruvaat ucitelkite deka samo tie se tetki, a doma edna e mama. So zboruvanje samo i se se kje se sredi.

На Kaetana, awl и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  3. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Do sega ne, no prijatelki go koristele,iskreno jas znam deka bese okolu 900den i ne mi se se davaja tolku pari pa go zemav na borola imuno bor ama vaka gledam povolna e sega cenata

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Овој муабет со тоа што зборувале воспитачки во градски е стар, уште пред некоја година го имаше истиот муабет, абе само глупости. Јас искрено и баш сакам да се отвара прозор за да се излуфтира просторијата, јас и дома нон стоп отварам и секој ден ја шетам по саат време надвор. И во нашата градинка не дозволуваат млеко и ништо од надвор. А инаку јасно дека различни воспитувачки ке ти ја носат и земаат, во зависност од тоа кое време одите и се враќате, доколку сте на адаптација мора да се вашите негователки, а онака ако ја ностите во 8 а земате во 16h различни се,кај нас тоа време се дежурните негователки, а нашите пренесуваат што треба да ни кажат. А немад еца што не се разболуваат на почеток, значи не е од отворен прозор, туку од вирусите и бактериите кои кружат помеѓу децата.

На Tajnaotrovna, awl и azelea им се допаѓа ова.
  5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.444
    Допаѓања:
    5.404
    520 denari se pie posle 3 godini po 5 ml na den koga sakas jas primeti podobruvanje na imunitetot kako I pokacuvanje na apetitot go pievme od maj- august pa sega prajme pauza. @kallias gi pievme I kinderimuno ama neli toa se rastvarase vo sok ili bilo kakva tecnost pa se slucuvase golem del da ostane nerastvoren. Zatoa ne mi se doagas. Od bimunalot vo prosek ide po sisence na mesec

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Of lelee ic nejke sirupi da pie, posledniov mesec kako e se bolen i se sme so sirupi i mu zdosadija i ne saka vekje bega samo sto me vide so lazickata vo raka :(
    A stom otvara i apetit taman e za nego, aj kje vidime...Fala ti mnogu na odgovorot :*

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  7. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Дали имало некој случај да го отстранат детето од градинка? Мене втор пат ме предупредваат дека детето ми е многу немирно, не дека лажат - стварно е многу немирен син ми, ама ми е страв да не ми го отстранат од градинка. А јас стварно немам каде да го носам или кој да го чува. Не знам појќе што да направам со него, дома е немирен, на градинка уште понемирен. Само што ми е страв да не го исклучат од градинка, за опцијата жена дома да го чува нема шанси....Тоа ме интересира дали на некоја мајка му го имаат детето отстрането од градинка?

8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    260.750
    Јас и од имунобор бев задоволна ама многу апетит и се отвараше со него па го прекинав. Сега мислев овој Карак што го предложи да го купам ама еве велите и тој отвара апетит :/

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.761
    Сите сирупи зa имунитет oтвoрaaт aпетит, нa тoa се бaзирaaт, демек дететo не јaде, пa немa имунитет, штo спoред мене немa врскa. Бaрaј нештo штo не сoдржи Б витaмини, тие се винoвници зa aпетитoт.
    Мoже дa земеш нештo кaкo Дефендил, сoдржи имунoглукaн, цинк и вит. Ц. Прoвери ти сoстaв вo секoј случaј. Кoмбинaцијa oд цинк и вит. Ц е дoбитнa кaј мoјoв.

На Petar80, Kaetana, awl и 3 други им се допаѓа ова.
  10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    15.720
    Потполно се сложувам со @Annath ,цинкот со витамин ц е најбитен,ако можеш да си го дозволиш Кидзомега бидејќи е малку поскапичок,многу е добар ,барем кај нас се покажа,тој нема б витамини,само витамини А,Д,Ц,Е,фолна киселина и рибино масло во него и ДХА,a исто и едни витамини во форма на бонбони од Алое Вера Форевер Ливинг имаат многу добар состав во нив и цинк мислам.

На Petar80, Kaetana, Miss.Sweet и 3 други им се допаѓа ова.
  11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Го однесов денес прв пат во градинка, на адаптација пола час, цело време плачеше. Мора да се издржи...

12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Работат градинките на Ден на дрво?

13. Martinka bt

Martinka bt Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    536
    да пишеше во соопштението дека градинките ќе работат со редовно работно време

14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    Лани во ноември во СРЕДАТА кога беше ден на дрвото РАБОТЕШЕ градниката.
    А во саботата кога одработувавме НЕ РАБОТЕШЕ.
    Па си трошев ден од одмор, не отидов на работа во сабота.

15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Кога е ден на дрво?

16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    Среда (30.11) :@

17. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Za privatnicite mislam deka ne vazi den na drvoto. Ako rabotat gradinkite ce bide toa maksimalno iskoristen den so mm :)
    Ajo znae nekoja majka tocna informacija dali ce rabotat vo Sreda neka pise.

18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    Градинките во среда ќе работат.
    А кога ќе се одработува (некоја сабота), тогаш секоја Општина си одлучува за своите градинки.
    Но, во главно, не работат.
    Лани на пример само една градинка во Илинден работела.

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас уште не знам дали ќе работиме или не, ама се нервирам со вакви глупости. Синко во приватна го пуштив од денес па ќе оди на адаптација, и онака неделава е тоа само.

20. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.763
    Sin mi voopsto nejke da odi v gradinka, sekoe utro so placenje go oblekuvam znam prva god mu e v gradinka ama veke trebalo da se nauci, a toj seuste place, milo na mamma:inlove: