Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Чаирчанка

Чаирчанка Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    1.824
    @Milkiway ,@Jana06 , @LiliBoz фала ви на сите :l:
    Искрено втор пат ми се разболува за 9м, предходно беше настинат татко и па она префати нормално и се префрли на увце и ова сега :sweat:
    За храна си јаде домашно постојано и готвам, ретко купечки ама ете мора да се пројде и ова и самиот педијатар кога и кажав дека ќе почнеме во градинка ми вика ,,значи почесто ќе се гледаме", си викам што уста имаше :D

На CareTee, mal.ecka и LiliBoz им се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Види дали можеш да прскаш спрејче во носе од диво оригано, пред и по градинка.
    Не дека не би фатила, ама надеж дека бар нешто ќе ја скокне (fingers)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. andriana12

andriana12 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    Zdravo mi treba sovet kako da go zapisam sin mi go gradinka mi baraat potvrda za vraboten odnos? Mazmi raboti jas ne. Kako moze da dobijam so ogled na toa deka doma site odat na rabota i nema koj da go cuva.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.737
    Допаѓања:
    77.024
    Првото детенце мое така. Првите денови супер, јас воодушевена и викам на негувателката леле супер ептен добро прифати и само се насмеа женава и рече: ааах чекај чекај... После се влечевме по ходници, плачки, повраќање од напор, ама по некое време си прифати, па супер му беше :)

На MilaSs12 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.737
    Допаѓања:
    77.024
    А ти работиш и не си пријавена или? Мислам дека сеуште бараат, поради ковидот е тоа, порано не бараа потврди..

6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.883
    Допаѓања:
    18.761
    ;( Се надевам кај синко нема до тој степен да дојде.
    После колку време прифати и почна да оди?

7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.282
    Допаѓања:
    28.013
    Ти ќе го чуваш?
    Мора потврда за работа зошто има долги листи на чекање на деца со двајца вработени родители

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    3.779
    Скроз исти сме и ние.Демек доено дете подобар имунитет, жими мајка. Јас и давам дефендил, витамин ц понекогаш, ама сеуште неможам да видам ефект. Страшно е, два дена оди недела ипол дома, и се така во круг. Еве година ќе прави, 3 месеци како оди во градинка и незнам веќе кој ден кој да ја чува, сите можни комбинации ги правиме со сопругот.

Јас се тешам/надевам дека да помине ладново, да се стопли ќе престанат вирусите. Многу лош период на почнување во градинка фативме.:(

На Bupalu му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    47.138
    Нема врска периодот на почнување во градинка. Се додека дете не изгради имунитет постојано ќе биде болно.
    Ист случај бевме и ние. Повеќе од 3 месеци беше болна, со тт... ама душата ми излезе, каде од премор па и од мисла зошто така.. не знам кај колку педијатри отидовме со цел да добијам повеќе мислења и сите истото ми го рекоја- стварање имунитет.

И навистина беше така. Не дека сега не се разболува ама во граници на нормала.

Само трпение...

На malinnnnnna, TarantulaA, LiliBoz и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Нема врска, мојот тргна крајот на мај, па до јули глава не кренавме тогаш плус и стомачни вируси вирееја. И јас доев до 14 месеци, до година се немаше разболено ама заради ковидот дека немавме многу контакти, не од друго.
    Еве скоро 9 месеци како оди во градинка со прекини, дури сега можам да кажам дека поминува болести на нога.

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    И јас многу се плашев пред да тргне, читајќи тука плус дека слушав доените деца имале појак имунитет, моето е на Ад скоро од самиот почеток, тргна ноември до сега само двапати беше болна, вториот пат само тт 2 дена и толку беше само со парацетамол минавме.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.272
    Допаѓања:
    118.985
    Како нема кој да го чува. Ти ќе си го чуваш.

На Oneo, Bupalu, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.737
    Допаѓања:
    77.024
    Леле скроз имам заборавено, пред 5,6г тоа беше.. Но побрзо од второто знам дека беше, макс 2м. Второто девојче ми е, она па со плачки си почна, со плачки 4 месеци беше...

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.737
    Допаѓања:
    77.024
    За утеха првото доено, болно на 3 дена ми беше, со температури до 40, подолго време... Па и ден денес на 6ипол 7г е со послаб имунитет од малата. Малата доена малку до 5м, после 5м скроз на Ад, многу појак имунитет има и многу помалку се разболуваше. Е на неа и ја ставив вакцината за стрептокока, а он таа ја немаше примено.. Дали и тоа си направи разлика, незнам.

На Bupalu, Katerina94, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.282
    Допаѓања:
    28.013
    Многу е важна таа вакцина.

На happygirl, CareTee и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    3.779
    Леле @Jana06, се надевам ќе се смири малку, инаку отказ не ми бега.:worried:|(

Која е таа вакцина за стрептокока, вон редовните вакцини е така? На ваше барање се става? И на која возраст?

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ја ставаат секаде во диспанзерите, не примило твоето? Како превенар може ја знаеш, пнеумокока? Три дози се.

На mal.ecka и CareTee им се допаѓа ова.
  18. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    3.779
    Сега баш и ја отворив книшката, две дози има примено, незнам 3 кога треба.:^) Ме замисли сега, јас се мислам на последната контрола ми рекоа до 13 месеци сме завршени со вакцините. Се надевам не пропуштам нешто.

19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Третата е обично 2 месеци пред мрп (ако ја касниш) или ако ја прими мрп на време тогаш после 6 месеци. И мојот ја нема примено третата и мислам петвалентна ревакцина зашто цело време беше болен. Треба да го однесам кај и да е.

На CareTee и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161

Многу ме охрабруваат вакви постови, еве јас три месеца ја чувам дома од страв да не ми пренесува на бебето. Пред тоа кога одеше постојано беше болна, помина и висруси со тт, течење нос, кашлици, коксаки, сипаница се за период од 5 месеци. Сега веќе се мислам да ја пуштам и навистина се надевам ќе има помалку разболувања.Ако продолжи со истото темпо незнам...