Мојата седеше скоро 2м дома па по 2 дена пак со нос растечен и кашчица. Па седеше 10 дена и пак на третиот ден истото. Така да ако сакате чувајте ги и 1 година ако си се склони одма ќе се разболат
Исто. Од декември немаше отидено до некни, до 1ви март. Три дена одеше, четвртиот пак дома. Пред тоа до декември нема што не закачи, декември и варичела прележа и грипот го фати истиот месец и реков ќе седи дома малку да одмори, намален имунитет... Јануари и февруари дома ги седеше, ни нос ѝ потече, ништо. Тргна во вторникот за во петок пак да остане дома. Бактерија. Инаку во градинка оди од 2019 и не е мала. И на исхрана пазам и што не давав за имунитет, џабе. Не знам дали е до мене или до детето.
Оди во градинка од 2019. Дури сега во фебруари и успеа да сврзи две недели цели во градинка без отсуство . Инаку исто 3 дена оди 4ти е настината.
И мојата три дена оди и одма нешто закачува. Не знам до кога вака, плус поголема е. Не се издржува ова веќе. Толку ли има несовесни родители што ги праќаат децата болни, не е фер навистина. Јас мојата не ја праќам болна, а знам дека има родители што ги носат децата.
Здраво мамички. Сакам синче да го запишам во градинка 9 месеци наполни. За сега ќе се снаоѓаме ќе го чуваат бабите ама сакам што поскоро да си почне во градинка. Ќе може ли да ми кажете какви документи се потребни за упис? Ние сме во Кисела Вода па ако имате информации може да споделите каква е ситуацијата во оваа општина со листата на чекање, дали брзо ги викаат?
Не викаат воопшто. Ни врски некогаш не помагаат, за 8ми март конкретно. Во Весели цветови поверојатно е да ве примат, ама пак треба врски.
3 години веќе син ми не го ни повикаа во Весели цветови. Но по тоа што слушам што се случува таму подобро и што не го примија.
Прашувај си до колку работат пред да го запишеш, во зависност од тоа како ти одговара. Најдобро во неколку да поднесеш апликација. 8ми март пржино до 15:00ч и кажале на другарка да го зима( најкасно 15:15ч, до тогаш работеле) откако почна со адаптација сега бара друга градинка, нема кој да и го чуба од 15ч до 17ч. Не знам таа доле во расадник дали е со ист принцип на раб време
Таа во расадник до 17 работи. Другарка ти треба да се побуни во управа за работното време па и во општина ако треба, а не да го преместува детето.
Разговарала со некој од управата рекле немале кадар, вика ме замафтаа, ќе пробаме да средиме ама само за твоето дете е другите родители се согласиле да ги зимаат тогаш, да видиме кој би останувал... на другите им е во ред итн и вика ако не средат што ќе му правам друго... За таа во расадник и јас имам гледано дека ги земаат покасно
Градинкава на моите деца работи до 18ч а најкасно ги зимаат до 15.30 повеќето и тоа најчесто баби и дедовци. Па така учителките си одат рано. Директорката даде соопштение дека градинката си работи и никој нема право да кажува детето да се зема порано. Како е во пракса не знам и дали некој остава дете покасно.
Мами ај да прашам ние сме сеуште на адаптација во приватна градинка еве денес 3ден ама срце ми се кине кога го оставам плачи ме влечи за внатре вика мама мама.. Како ги оставате од сабајле и кога се адаптира? Син ми седи од 8 до 12 значи за спиење го земам, ама еден час е смирен послем све плаче не хистерично ама плаче со солзи со мрсули и само мама викал
За Весели цветови конкретно за мимоза. А што е работата со нив, има нешто проблем при чувањето на децата? не сум слушнала ништо, не сум во тек, ако знаете нешто пишете Ќе прашам обавезно нас ни одговара барем до 15 и 30 Сега ќе го запишам само па ако не не викнат варем за една година ќе морам и јас врски да барам
Мимоза каде беше кај шампионче? Јас за двете кај општината и кај школото немам убав збор слушнато. Плескање викање прљави деца. Само ги викале родителите да си ги земат порано со глупави причини. Сега за малото ми кажаа може одма таму но не ем мие подалеку ем веќе ми се познати овие тука и по ова што слушам.
Кај Шампионче. Леле не ми се верува зарем има уште викање и пискање по деца После толку пријави на негователкиве не им доаѓа умот Иначе нас таа највеќе ни одговара. Имаш ли информација до колку работат? И да не викаат порано ако сме двајцата на работа како ќе дојдеме...
Бебе ќе биде скоро 9 месеци кога ќе тргне во Градинка. За на нозе што да му земам? Ќе биде скоро мај од тие чорапчињата со гума мислев но да не му е топло. @mace89 Незнам до кога работат прашај во управата. Има се ама личен сведок сум дека повеќе родители си ќутат за да не им го зајадат детето.
Ќерка ми почна во Сончоглед пред месец ипол. Јас сум презадоволна. И со брза адаптација, и јаде и спие и игра таму. Болна е првпат неделава. Чиста е секогаш, кажува некои работи што ги учат таму, не ми се јавиле до сега да ја земам од ниедна причина, дури и со времето за прием се флексибилни.
Од мимоза јас го испишав не ми оставија впечаток. Не сакаа да се потрудат да го адаптираат ме влечкаа цело време. Негователките 3те надвор на тераса на цигара кафе децата сами внатре. Работам во зградата до нив кога и да поминам тие се надвор на пауза. Со многу зборев пред да го префелам, но и од поголемите групи имаше поплаки. И за таму ти требаат врски јас едвај го запишав со триста врски. Инаку можеш сама да провериш како ги чуваат дали е ок и како ќе ти се свиѓа. поминувај ќе ги видиш на терасата пред неа десно просторијата е јасли.
@monik55 @Milkiway леле мамички зарем толку е лошо во Мимоза Јас па ептен сакав таму пошто ептен локациски ми е погодено. Изгледа нема никој позитививно искуство со таа градинка