8 часа дневно 40 неделно, затоа и едната доаѓа покасно , за да се вклопи со часот на земање на децата
И јас сум презадоволна, ептен значи. Чиста, најадена, среќна е ептен што оди. Прета со раце нозе кога ќе излезат да ја земат. Од 8 ипол месеци им ја доверив и искрено ептен сум раат кога ќе ја оставам.
како до 15ч, кога јас моиве деца ги земам во 16.30 16.40? воспитувачката е од 07 до нз кога, реално негователката е од 09 до 17
Зошто после 13 часот работи друго, јас колку што знам, дневна евиденција водат и тоа мора да се внесе, па и да се спремат активности за нареден ден.
Zatoa sto kazuvaat deka nivnoto raboto vreme bilo do 15h da dojdeme da go zememe deteto a jas sum do 16h na rabota. A vospitacite 6h rabotni vo gradinka i 27.000 plata
Е сега се појасни работите. Ќе си земеш потврда од работа во која што ти е наведено работното време и ќе им ја однесеш во градинка. Потоа нека си најдат начин да го згрижат детето. На сите им е работно време до 18ч и сите имаат дежурен негувател до 18ч. Само на кој како им одговара така си кажуваат.
Не. Нивното работно време ТРАЕ додека последното дете од групата не го земат родителите. Нека не се занесуваат по многу. Според последното дете таа треба да го калкулира доаѓањето на работа. Ако го земаат во 5, таа во 9 треба да дојде на работа.
Ќе си останува негователката додека дојдеш ти. Ќе си го штелува времето на доаѓање и нема да останува повеќе од 8 часа.
13:30vospituvac Negovatel so zemanje na polsedno dete pa treba +ili - da se nadohnadi. Da vospituvacot raboti vo grupa do 13:30 ama posle kade ke ja vodi evidencijata e negovo pravo. Sakal pishuva na rabota sakal doma sakal spremal aktivnosti hameri dosiea doma ili na rabota. Vospituvacite vodat dva dnevnika i elektronski i klasicen dnevnik koj e po obemen od skolskite. I tekovna dokumentacija ....Pa imaat izbor kade da rabotat sepak i doma rabotata se smeta za casovi na rabota
Во секоја градинка е различно, испаѓа кој како сака си прави. Ист проблем имав и јас. Јави се во управата на градинката. Јас со еден телефонски повик го решив проблемот.
Оооо другарка ми имаше двајца родители кои заглавуваат до 8 на работа. Учителката ја зимала дома и вечера и давала, два три пати у месец, збор не рекла.
Nasive neguvatelki pominuvaat 7h ne 8h rabotni vo ustanovata. I mora ili baba,dedo bilo koj da go zeme toa e morame da se snaogame.
Има ли информација што ќе се случува од понеделник? Јас добив некоја ифнормација што не знам колку е точна во штип од општината ќе прателе жени да ги чуваат додека штрајкувале ?
Kakvi zeni ke prakaat pa zarem vo gradinka moze bilo koj da vleze i da cuva deca.A i koj bi ostavil deca na nepoznati ...