Нашта градинка работи од 6 до 18, со тоа што од 6 до 7:30 е дежурна учителка потоа доаѓа нивната, и од 15:30ч до 18 повторно е дежурната а не нивната.
Сите работат до 18 @Jagoda123 без грижи, се што не јадел неблендирано ќе пројаде, ќе научи и сам да јаде...нас градинката ни направи услуга за многу работи
Dalu na sekoe tecenje na nosot zemate boleduvanje? Koga se zapishavme zborea dk e kolektiven zivot,cesto nastinuvale, a posle toa kao mora pauza na sekoja vtora nedela. Na pocetok praev taka,ama vidov dk vo praksa e drugo, zasto djabe pazi eden ako ne pazat site. Mi se smaci vekje da se proveruvame na sekoja vtora nedela, a samo u gradinka se slucuva bakterija ili sl. Oni ne pazat,a na nas ni zborat vaka ili taka. Kako go resavate vie toj moment?
Jas ja nosam vo gradinka iako ima rastecen nos. Ne e ni bolna , ni so temperatura,ni virus ni nisto. I mnogu drugi sto gi znam ako ne se bolni, a im tecat nosinjata gi nosat.
Не, го пуштам во градинка. И по совет од матичен педијатар - детето да си оди во градинка цело време, освен кога има температура, пролив или повраќање. Дури и ако е под терапија, ако општата состојба на детето е добра, си оди во градинка. На тој начин повеќе го јакне имунитетот, а полошо правиме ако после секоја настинка или посериозно разболување ги чуваме дома уште недела-две, затоа што следното разболување ќе биде појако. Ова не важи во случај на прележана варичела (сипаници) бидејќи после тоа месец дена мора да седи дома и да се поработи на имунитет, оти вирусот на сипаница го ослабува имунитетот драстично.
Да. Најнормално ја праќам. Дома секако ја инхалирам, ја аспирирам, гледам да и помогнам со секретот... инаку носот речиси нон стоп им тече на децава. Се додека е течење нос, мала кашлица, се справува организмот и е ок. Така и се стекнува имунитет. Убаво пиша @Annath - чување дома само ќе даде контра ефект.
Ja nosam so rasteceno nose. Vo prvo vreme cesto I bese rasteceno, sega epten retko e mrsulava.Stekna soliden imunitet.
I jas go nosam so rasteceno nose ako primetam deka kasla ili deka ima nesto drugo osven toa ne odi,se snaogame nekako za cuvanje,ama se nerviram mnogu koga ke vidam bolno dete so virus ili bilo sto si ide vo gradinka,i najnormalno roditelive go ostavaat nemalo koj da go cuva se branat na roditelski primorani bile toa da go pravat,bidejki tie nemaat koj da im go cuva stradaat i drugi 20 deca ova od koza me vadi,i nie nemame nikoj znam deka e tesko ama ne e nevozmozno
Мајки едно прашање во пресрет ан 8ми март... Што и дали им купувате нешто на учителките во градника? Син ми е во група од 2-3 години и ова ни е прв 8ми март...
Isto i kaj nas site davame po 100 den i ce im kupime zaednicki poklon. Inaku zavisi do koja suma sakas da kupis: marama, kolekcija nekoja, nekoe ubavo saksisko cveke, novcanik, ramka za slika ubava, suvenir za doma ( slonce, buv, zelka..)itn. Toa mi tekna vo momentov
Јас не знам ни колку и кои негувателки го чуваат во градинката... А не сме се ни сретнале со родителите па не знам кој што планира
Ќе се вмешам во дискусијата во врска со подарокот за 8ми март. А зошто не цвеќе??? Нема жена која не сака цвеќе, нема полесен и поубав па и поефтин подарок од цвеќе...и сигурно со него нема да промашите вкус, величина, боја што со друг подарок искрено често се случува да се погреши. Ако навистина се подарува со цел да се искаже почит и внимание кон некоја жена (во случајот учителката), тогаш цвеќето е идеало за таа цел. Една ружа би завршила работа. Јас би ја искористила и ситуацијата со цвеќето за да се развие и интересот и љубовта кон цвеќињата кај детето, ама тоа веќе би било и друга приказна.
И јас исклучиво цвеќе или бомбоњера би дала, ама ко што реков, не ги ни гледам негувателките, па веројатно само ќе честитам кога ќе го оставам.
Ние ги направивме испитувањата за вградинка планирав овај месец да почни ама му најдоја бактерија во носето и не ни дадоа потврда така да Боже здравје за 1 недела па ќе видиме како ќе биди