Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Нашта градинка работи од 6 до 18, со тоа што од 6 до 7:30 е дежурна учителка потоа доаѓа нивната, и од 15:30ч до 18 повторно е дежурната а не нивната.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    630
    А која е вашата? Државна градинка? Па така си викам изгледа е во сите државни.

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Сите работат до 18 ;)

@Jagoda123 без грижи, се што не јадел неблендирано ќе пројаде, ќе научи и сам да јаде...нас градинката ни направи услуга за многу работи :)

На Kaetana, Jagoda123 и Elen4e_sonce им се допаѓа ова.
  4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Да државна е

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Ние сме уште на чекање (веќе 1година) вие мамички колку време чекавте за конечно да ве прмат???

6. MSF

MSF Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Dalu na sekoe tecenje na nosot zemate boleduvanje? Koga se zapishavme zborea dk e kolektiven zivot,cesto nastinuvale, a posle toa kao mora pauza na sekoja vtora nedela. Na pocetok praev taka,ama vidov dk vo praksa e drugo, zasto djabe pazi eden ako ne pazat site. Mi se smaci vekje da se proveruvame na sekoja vtora nedela, a samo u gradinka se slucuva bakterija ili sl. Oni ne pazat,a na nas ni zborat vaka ili taka. Kako go resavate vie toj moment?

На azelea и martinameli им се допаѓа ова.
  7. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Jas ja nosam vo gradinka iako ima rastecen nos. Ne e ni bolna , ni so temperatura,ni virus ni nisto. I mnogu drugi sto gi znam ako ne se bolni, a im tecat nosinjata gi nosat.

На Petar80, azelea и Kaetana им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.802
    Допаѓања:
    202.787
    Не, го пуштам во градинка. И по совет од матичен педијатар - детето да си оди во градинка цело време, освен кога има температура, пролив или повраќање. Дури и ако е под терапија, ако општата состојба на детето е добра, си оди во градинка. На тој начин повеќе го јакне имунитетот, а полошо правиме ако после секоја настинка или посериозно разболување ги чуваме дома уште недела-две, затоа што следното разболување ќе биде појако. Ова не важи во случај на прележана варичела (сипаници) бидејќи после тоа месец дена мора да седи дома и да се поработи на имунитет, оти вирусот на сипаница го ослабува имунитетот драстично.

На Espadrila, azelea, Elen4e_sonce и 4 други им се допаѓа ова.
  9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    И јас со растечен нос го праќам. Само ако има температура не.

На azelea, Annath и Kaetana им се допаѓа ова.
  10. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Да. Најнормално ја праќам. Дома секако ја инхалирам, ја аспирирам, гледам да и помогнам со секретот... инаку носот речиси нон стоп им тече на децава. Се додека е течење нос, мала кашлица, се справува организмот и е ок. Така и се стекнува имунитет. Убаво пиша @Annath - чување дома само ќе даде контра ефект.

На azelea и Annath им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    Ja nosam so rasteceno nose.
    Vo prvo vreme cesto I bese rasteceno, sega epten retko e mrsulava.Stekna soliden imunitet.

На Petar80 и Annath им се допаѓа ова.
  12. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    I jas go nosam so rasteceno nose ako primetam deka kasla ili deka ima nesto drugo osven toa ne odi,se snaogame nekako za cuvanje,ama se nerviram mnogu koga ke vidam bolno dete so virus ili bilo sto si ide vo gradinka,i najnormalno roditelive go ostavaat nemalo koj da go cuva se branat na roditelski primorani bile toa da go pravat,bidejki tie nemaat koj da im go cuva stradaat i drugi 20 deca ova od koza me vadi,i nie nemame nikoj znam deka e tesko ama ne e nevozmozno

На Kaetana и azelea им се допаѓа ова.
  13. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    608
    Мајки едно прашање во пресрет ан 8ми март... Што и дали им купувате нешто на учителките во градника? Син ми е во група од 2-3 години и ова ни е прв 8ми март...

14. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Ние сите мајки заедно дадовме пари и се договоривме да купиме поклон од сите деца заеднички.

15. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    608
    Фала на одговор - mission impossible кај нас.... не сме организирани...

16. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Isto i kaj nas site davame po 100 den i ce im kupime zaednicki poklon.
    Inaku zavisi do koja suma sakas da kupis: marama, kolekcija nekoja, nekoe ubavo saksisko cveke, novcanik, ramka za slika ubava, suvenir za doma ( slonce, buv, zelka..)itn. Toa mi tekna vo momentov

17. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас не знам ни колку и кои негувателки го чуваат во градинката... А не сме се ни сретнале со родителите па не знам кој што планира :(

18. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    28.554
    Ќе се вмешам во дискусијата во врска со подарокот за 8ми март.
    А зошто не цвеќе??? Нема жена која не сака цвеќе, нема полесен и поубав па и поефтин подарок од цвеќе...и сигурно со него нема да промашите вкус, величина, боја што со друг подарок искрено често се случува да се погреши. Ако навистина се подарува со цел да се искаже почит и внимание кон некоја жена (во случајот учителката), тогаш цвеќето е идеало за таа цел. Една ружа би завршила работа.
    Јас би ја искористила и ситуацијата со цвеќето за да се развие и интересот и љубовта кон цвеќињата кај детето, ама тоа веќе би било и друга приказна.

На TIGARCE86, Annath и darcy им се допаѓа ова.
  19. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    И јас исклучиво цвеќе или бомбоњера би дала, ама ко што реков, не ги ни гледам негувателките, па веројатно само ќе честитам кога ќе го оставам.

На nadelinka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Ние ги направивме испитувањата за вградинка планирав овај месец да почни ама му најдоја бактерија во носето и не ни дадоа потврда така да Боже здравје за 1 недела па ќе видиме како ќе биди :worried: