Кај нас понеделник дефинитивно не работеле и примале деца, а за од вторник не знаат. Секаде различно, катастрофа.
Сопругот прашал кога го земал, му рекле би требало некој да има и си отишла учителката. Кој, што како, не се знае.
Во нашата градинка ќе била една негователка на повеќе деца од различни возрасти кој сака може да носи дете јас не би
Кај нас рекоа дека ќе штрајкуваат во понеделник, дури ни беше испратено и соопштение на вибер групите каде замолуваат за разбирање и подршка од страна на родителите.
И сега, што ќе биде од утре? Ќд примаат деца во градинка или не? МТСП изјавиле и покрај најавемиот штрајк ќе се згрижуваат деца. На што сум, не знам
Како што читам по вести деца ќе се згрижуваат, е сега дали вашите негователки ќе го земат и чуваат тоа никој не може да ти каже. Утре кога ќе го однесеш ќе видиш. Ако се малку деца сигурно група ќе спојат како преку лето што прават. Клуч на врата нема и не може да имаат градинките и школите.
И јас сакав да прашам , ако примаат нели утре зошто да не си ги земе воспитувачката него им најавиле рокада на вработените? Не дека нема да оделе на работа ама ме знаеле која во кој клон би била...
Мајка ми работи во градинка. Сите што се сдсм партиски им е наредено дека мора да работат и не смеат на штрајк. Таа ќе е сама (негувателка) на 13 деца, ако и ги донесат сите
Они примаат, ама дел ќе се на штрајк дел ќе мораат да работат. Тие ќе одат на работа сите ама ќе штрајкуваат со тоа што нема да работат. Јас бар вака го разбирам штрајкот, некој ако знае другачие нека каже...
Во градинка децата ќе бидат згрижени, но не и образовани тоа се мисли дека нема да имаат никакви активности од страна на воспитувачките туку само згрижување на децата. Додека пак во основните и средните училишта целосниот персонал ќе оди на работа и тоа во две смени,но нема да се држи настава од страна на оние професори кои се во СОНК и оние кои подпишале изјава дека го подржуваат штрајкот, останатите ќе мора да држат настава.
Утре вечер ќе се знае. Веројатно ќе продолжи, членството на сонк е незадоволно од понудениот процент.
Живеам близу школо, наставниците се со кафињата, цигарчиња и се сунчаат на тревана. Зошто не излезат на улица? Пак и пак на грбот на децата. Епа не е фер