Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

помал ризик?
    мислиш екстремно помал ризик.

Nina 2014, fana and Larahappy like this.
  2. Larahappy

Larahappy Популарен член

Тoчнo ама аj да не бидам нападна.

mace89, Camille84 and LiliBoz like this.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Каков ризик? Ризик да не земе мито? :rofl: Ризик да не преспие во кола ноќна смена?
    На наставник која му е почетната плата?

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ај не глуми лудило сеа и ти.
    ти у каков ризик си? да не ти залепи некој мастика на катедрата?
    Ако е лесно да си полицаец оди биди една ноќ на дежурство.

fana likes this.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јас не сум професор. :)
    Не сме во Тексас, во Македонија сме. Каков ризик какви смешки. Каде и да се појават во униформа не плаќаат, од мито по три куќи градат, ако пријавиш кражба или силување ти си виновен.
    Каде и да отидеш ништо не функционира, запослени не одат на работа, вие сте против покачување на професори. Не сте реални.

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

значи ни професор си ни полицаец си и се најде достојна за ризик да збориш.
    оффф....ок. продужи да гуглаш.

mace89 and fana like this.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Дали си озбилна? Дали? Кога пукна 2001 прво наставниците отидоа во резервисти дека, полицајциве дома седеа, дека немаше жртви... Не е фер вакви споредби! Познаваш дете што му почина родител во 2001 од полиција? Епа ја познавам, имам и жив роднина што живее трауми животни од војната, не гледа, не слуша, има триста болести од лепота.

mace89, Camille84, fana and 2 others like this.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

И полицајците да бараат покачување ке ги поддржам. Ме нервира што сите велат дека им е доволна платата. Се молчи за висока плата на администрација, која за обичен граѓанин е целосно нефункционална, а ваму професор кој треба да ја образува младината, не смее да помисли да бара повеќе.

9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Кога пукна нели беа војниците во први борбени редови?
    Кога пукна резервисти отидоа тие што немаа врски да не отидат. Се се сведува на врски и партии.
    Се е потаман, само наставниците се алчни.

10. monik55

monik55 Форумски идол

Они буквално им нанесуваат штета на децата и на родителите само да добијат тоа што сакаат.
    Па не волку толку уште прибираат.
    Ова е срамота се надевам дека ќе се договорат денес и ќе заврши ова.

mace89, wannaBeMomma, azelea and 2 others like this.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ама ти се зезаш со нас нели? Што има врска сега врски и партии со војна и кој иде прв во војна жено божја, што има врска едно со друго. Да, ние сме држава каде за да прднеш врски ти требаат, ама постојат работи каде ни врски ни св.Петар не те спасува. Полиција и војска им е тоа работа, да се на браникот на државата, објасни и на другарка ми дали можело да се спаси татко и со врски или не. И дефинитивно заслужуваме сите поголема плата од овој џапарац што го зимаме, зошто тие образуваат и чуваат деца, ама ние одговараме морално, материјално и кривично за секој еден документ што го издаваме, а тоа со мојата смешна плата не се покрива.

mace89, azelea and Larahappy like this.
  12. Larahappy

Larahappy Популарен член

@MilaSs12 oд рекла-казала муабети си патиме за жал.
    Митo? Секаде има акo раката си бара, тoа е дo чoвекoт без разлика каде рабoти.
    Жалoснo за децата, маjките, жените на oние oд дивo нас.oд ваквите какo тебе.

Oд тoа штo сите се АМА ПOЛИЦИJАТА...не гледате oкoлу вас кoлку и какви плати се земаат.

mace89 likes this.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Има Полицајци и Полицајци.
    Оние што си ја работат работата како што треба и оние кој наместо украденото да го вратат си го зимаат за нив и оние што одзимаат од младиве џоинти и на 5 мин далечина си го пафкаат.
    На Ризик најголем се и заслужуваат многу повеќе бидејки зимаат плата мизерија.

А овие прибираат ли прибираат.
    Се гледа се по децата.

KuklickaSk and mace89 like this.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

15. pianogirl

pianogirl Популарен член

Ајде ско толку не не бива над наставниците учете ди ги дами децата ако мислитр дека не заслужуваме.Зошто не најдоа заменски наставници?Бидејќи ретко кој млад работи за тие пари и со одговорнодт за 25 деца

16. Celltica

Celltica Форумски идол

Па на пример фино ќе е како за почеток да покажете дека стварно знаете правопис и дека сте кадарни да описменувате деца, на пример празно место после интерпункциски знак и слично. Ете не е многу, мали ситни работи. По се изгледа стварно секој сам си го учи дома детето, какви гафови не напишаа родителиве. А и што се не читаме по темиве.

Oneo, Maca Macka, Lisicko and 10 others like this.
  17. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Каде може да се пријави однесувањето на вработените во градинка за време на штрајков. Дали во сите градинки е исто.
    Ај кога го носиш прв збор им е "иф дојдовте ама хаос е хаос" а со тоа создаваат психолошки притисок врз родителот. Потоа децата ги чуваат внатре во патики воопшто не им облекуваат топлинки. Излегуваат надвор и пак со истите патики внатре. Ги барам топлинките од другиот влез не ни ги даваат, како во заложништво да им се работите. Собрани на куп спијат како воена ситуација да имаме а не штрајк. Децава ни ги разболеа, ова е веќе намерно загрозување на здравјето на децата. Помагајте каде да се пријави, на ова несмее да се молчи.

Nina 2014, Madrugada and Milkiway like this.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Сабајле прв пат го однесов откако почна штрајкот. Уште на врата почнаа со коментари и мене исто ми рекоа зошто сум го однела, подобро ќе му било дома, се мачеле децата, 30 деца биле со една негователка... Веројатно од утре нема да го носам, ќе видам како ќе биде денеска ама буквално се измачивме овие 10 дена со чување. Преку глава ми е мене.

19. zuto

zuto Форумски идол

А како ќе наплаќаат за градинкиве за месецов, има некој информација?

Sofi.ja likes this.
  20. Kbr

Kbr Истакнат член

И да пријавиш мамичка џабе, во нашата општина (рурална средина) има градинка од 2 години па нагоре, негувателките кога ќе им однесеш дете како лав од зоолошка да им носиш, го оставаш во 8 во 10 ти се јавуваат да го земеш (плачело, де не јадело, де незнам си што) и во 12 си одат и децата седат со чистачката додека да ги земеш. Пријавувано е 1000 пати и во општината и други родителки се жалеле и кај градоначалник и незнам си каде уште и џабе иста песна се пее, само после тоа врз детето се изживуваат, па на врата (јас немам мое ама кога ја носам внуката) ми вика ако не ви чиниме си имате други градинки одете таму, па и зборувале на внука ми да плаче да ни боде лута зошто сме ја носеле во градинка и она кажува дома... Така да немаш фајде ако пријавиш заштитени се како бели мечки...

Madrugada and Milkiway like this.