Ти ли најде да кажеш ахахахахах очај, види колку си контрадикторна само во едно мислење, уживај не сум просветар тоа ми е моментално А ова поарно сега да ги плаќаат и мир да биде не ти го сфаќам? Има секаде работници и неработни не викам не. Мислењево ти е полно навреди, засрами се ти
Мојата ќеркичка оди во Панорама втор месец веќе, моментално е во Јасли презадоволни сме, брзо се адаптира , негувателките се супер се трудат околу децата и моментално додека сите штрајкуваат таму сите до една се на работа си ги прифаќаат децата најнормално
E bas mi e milo,ke se druzat od sledniot mesec. Malce me zamislija pak mu spomnale na maz mi adaptacija ama mislam nema da treba,kade sto e veke spie jade se si e super i so postarite deca si igrala. Jas ja nosam ako e demeo strajk deteto ne mi go vratile niti e ostaena gladna,nepresoblecena,nespiena(a samo za spienje e tersene)
Која е процедурата да го префрлат синко во друга градинка? Значи, една е централна, а останатите се подрачни.
Za megu klonovi ne znma ama za skroz druga gradinka si popolnuvas aplikacija vo novata, te vikaat ti davaat dokumenti(dogovor,onie prasalnicite za maticniot i slicno) i se dogovara od koga da go prijavat. Odis vo starata gradinka,go odjavuvas plakas tamu sto e ostanato i toa e toa vo sustina
Епа ако веќе си е адаптирана не би требало од ново сега пак да се адаптира сега незнам како му е пракса кога се преместува дете што веќе идело во друга градинка како и да е ќе си се договорите вие со нив ако седи од прв ден без проблем нема што да се одолговлекува е сега за спиењето ќе се навикни полека
Jas mislam taka rekle da sme na gotovs prviot den dva ako im zbesnuva ama maz mi odma im rekol nie sme na rab neame bas mn prostor za doma da seidme i realno taka e...rab od doma so dete od 1 god ne e rabota
Најубаво така кажете дека сте на работа и нека се снаоѓаат ако знаат дека имаат простор дека можи да ги земате во било кое време ќе си одолговлекуваат
Ова шо го имаш пишано дека они ни ги разболуваат децата, дали ти тоа сериозно? На 30 деца после секое да се мие раце ли? Сите шо пуштаат деца болни на антибиотик, со температури они се криви. Воспитувачките најмалку. А ова за згрижување деца, сегде е различно очигледно. Кај нас во градинкава си работат најнормално, ко пред штрајков.
Мајка ај искуства за упрпана мама... почињаме со градинка од 3ти Мај, 10 месеци имаме Искуства колку време ќе треба за адаптација? Уште цицаме ( од 8 до 5 попладне нема цицање, само после тоа), мака со заспивање имаме т.е друг да го успие... све си јадеме и така И друго, зголемуваат број на бебиња во јасли? Т.Е - ќе пуштаат мерки? Фала ви на сите ♡
Моето тргна на 13м и се адаптира за десетина дена. До крајот на третата недела остана и да спие. За успивање претходно беше на цице, кога тргна во градинка си заспиваше со цуцла.
Значи толку сум психички оптеретена со оваа градинка и како ќе кликне со ред таму... се надевам се супер ќе искочи Моето е некогаш на цице, најчесто навечер, преку ден со нишкање, некогаш галење, во количка... а после колку време останува со спиење? Како иде адаптацијата, по колку време днвено?
Првиот пат кога тргна во градинка на година се адаптираше за 3 дена т.е. преспа третиот ден. Цицаше тогаш се уште ама многу брзо се научи да заспива сам, на почеток го држеа во раце додека му се приспие, а после го легнуваа во креветче и сам си зaспиваше. Таа навика до денеска му остана, јас никако не успевав така да го заспијам ама сега нема гајле. Вториот обид беше на 16 месеци и тогаш адаптацијата траеше 2-3 недели. Ќе успееше и порано ама од градинката притискаа да биде така зашто имаше многу бебиња на адаптација. Јас само ќе ти кажам да не се секираш, брзо се навикнуваат и ги гледам сите се многу среќни, се дружат, се бараат дома, се гушкаат. Градинка си е вистинското место за деца.
Јас ја пуштив во градинка од 10 месеци, цел ден, зашто немаше кој да ја чува или да ја земе порано. И немаше гајле, јаде, пие, спие, си игра. Али затоа батко и, штрајк со глад..
Mojata se adaptirase posle 3 nedela negde. 2 nedeli ja nosevme necel den, od tretata veke full od 8.30 negde dokaj 3.30. Toa sto ne jade doma nejke ni tamu. Ne im spiela poso doma vo race zaspiva, ednas vo dubak zaspala mi kazaa. Od 4 nedela veke i si spie tamu taka da super e. Nosot tece nonstop ama toa e,ona si igra so drugite bebinja taka da toa e toa