Не се носи ад, мислам дека кравјо млеко даваат (ако даваат воопшто во шише). Инаку, исхраната е пасирана, најчесто житарка со овошје за доручек, овошје или компот за ужина, ручекот најчесто месо со зеленчук, втората ужина нешто благо.
Вие што имате мали во јасли дали по нивното мени ги воведовте од дома јадењата? Гледам имаат медолино, а моево уште нема мед пробано.
Jas gledav da ima vovedeno skoro se...tie medolino frutolino nemam navika da i gi davam doma ama nema gajle tamu. Mislam deka medot vo medolinoto e tolku malce za alergija da se javi. Baska tamu obrokot ne im e kolicinski tolku kolku sto doma ke ti izede. Mojata nemase se probano na primer zelka krastavica ne stignav da i dadam ama probano ili ne sto jade jade toa e
12 дена седевме дома, на 13тиот тргна. Немаше никаква реакција. Докторката не советуваше дека е пожелно барем 10тина дена да не се меша после вакцината. Ама има родители одма после вакцина ги пуштаат па немаат реакции, така да на крај се сведува самата како ќе си одлучиш Како и да е со лесно
Се укинаа сите ковид протоколи во градинките ама бројот на деца останува како што беше сега за сега. Ќе прашам како планираат да прават, па ќе пишам.
Ако прашуваш за синоличка во јасли се 30 колку што знам од пред скоро 2 3 недели. Во таа 12-18м и таа е јаслена ...а за помалите групи не знам.
Најавено е за денес и утре дека ќе ги зголемувале јаслените групи. Имам проблеми со малото за запишување, не го примија демек немало место а ми гори под нозе.
Поима неам бев да им однесам уплатница дека се ми е затворено го испишав претходно уште. И родител беше детево глава дупнало, негователката рече: Мора да не разберете 30 деца се на список и уште планираат да ни носат а ние сме 2 затоа што третата негователка често била отсустна. Толку чув и тоа беше. Еве ќе кажат тие што ги носат редовно... Ова зборам пред 1м беше Групата но беше со 15 деца, наводно 18 имале цело време..
Нели во короната 15 деца беа. Лично ги видов списоците беа со 15 во синоличка 12-18м... случајно се погоди. Откога ги пуштија меркиве наводно се што било на чекање примиле поима неам како праат. Важно во таа група сега имаат 30-33деца оделе над 25 така се објаснуваше Радица негователката. Најдобро да видиш да ги притиснеш за второто дете. Ти имаш предност штом едно ти одело таму
Другото ми оди во друга градинка. Јас не бирам во моментов само да го примат негде каде има место. Јас добив таква информација за јаслите.
Да да може тоа во некоја друга група е така. Па нека ги испишат за да запишат тебе што ти треба. Глупости. Ако нигде не го примааѕ види во општина пожали се
Има некаде официјално за укинувањето? Кај нас уште се држат со времето за прием од 8 како слеп за стап,мм ради терминот во градинка оди 1 час покасно на работа
Здраво, има ли некој што е на работа до 17ч, како се организирате за зимање од градинка? Знам дека по правило до 18ч работаат, ама еве сега ни викаат во 2ипол сите си ги зимаат децата