Како баш сега тоа ви го рекле кога ги укинаа мерките? Нас баш сега не известија дека почнуваат да работат како пред короната и децата до 18h може да седат. Колку си земаат за право сами да смислуваат правила, страшно.
Ete moeto od denes ne e veke tamu. Neka ti go stavat. A i nie koa ja zapisuvavme listata bese okolu 18 deca
Nezavisno sto drugive vospituvacki deluvaat pofini na prv pogled pak terame adaptacija. Denes ni jadela ni spiela kaj 14casot si ja zemavme....kaj nova gradinka kaj bolna bese pa od veligden e doma
И јас вака сфатив. Ама во нашата градинка секако не правеа проблем за ова. Прием за нашата група беше од 8 до 8.30 ама многу пати и во 7 го носев, никој ништо не ми рекол, негователката си беше на работа.
И кај нас не беше, ама пример два дена да ја однесев надвор од терминот, негователката одма ќе пишеше во група: да се почитува времето на носење на децата. Демек онака суптилно, да не ми вели мене, туку као за сите важи
Исто и кај нас, нашата од 7 доаѓа но има други вработени и порано од неа што доаѓаат. Два три пати сме прашале за 7ипол, 7и40, важи не е проблем ќе се договориме-онака со пола уста. А кога ќе видиш пола од родителите после 7 ги оставале(ова дознавме кога се организиравме за пари за 8 Март).
Нема официално, нас од градинка ни кажаа дека нема веќе мерки, време и начин на прием и земање како пред ковид. @monik55 пратив прашање до мтсп, ќе ти кажам што ќе одговорат.
А дали сега со укинувањата на рестриктивните мерки бараат двајцата родители да се вработени или може најнормално дете да се запише во градинка?
Сметче за април ми дава сабајле учителкава,гледам фул цена Викам како бе пола месец не работеше градинкава а цела сума,и ги грчи рацете демек појма неам Во другите градинки како?
Им мерат кај вас уште тт на влез? Кај нас уште мерат. Ништо не спомнале за времето за носење, мада никогаш не правеле проблем.
Немате ли вибер група со родителите. Цела градинка работи вака или само вашата група? Мислам денес дека никој не работи до 14ч, освен тие што одат во смени веројатно. Но сигурно поголемиот дел се до 17ч, најдобро во вибер група договорете се да си поднесете барање. Ова сами си одлучиле они за да си одат порано, ако никој не им се буни супер за нив. Ама смешно е градинка до 14ч да работи. Децата спијат од 12 до 14..камо уште 1 оброк/ужинка? За тоа плаќаш ти уствари за хранарина 1500д, останатото е со субвенција
Си работаат тие сиг повеќе, дека скоро тргна моето па еве најкасно што сме ја земале е 15ч. Ама тие во муабет со сопругот му кажале, па сите ги зимаат 14:30, 15ч. Еве веќе и сопругот мора да се врати на работа и нема да можеме да ја зимаме толку рано. А во вибер групата ги има и воспитувачките па малку ми е глупаво таму да пишувам. Нови сме таму ама ќе видиме, може да направам друга група па да видам другите како си ги зимаат децата. Сакав да слушнам и искуства дали некој си ги зима после 17ч...