Треба да, затоа вчера не изреагирав си реков може некој итен случај и морала да замине. Во короната се немаше случено.
Во короната одеа и идеа сите во исто време, односно воспитувачка во 6 си одеше во 13.30ч, негувателка од 10 до 18ч. Ради мерките нели да не се мешаат, а ние пошто у пред ковидот одевме исто вака беше, наутро кој стигне прима, попладне која останала издава, они си ротираат си имаат сопствени систем.
Ова е твоето...језиво малце. Можело било кој лудак да биде и да рече Да. Нели им покачија плати сега нека работат поодговорно бар. Треба да легитимираат и да имаат список закачен на занимална со слики од родителите или тие што ги зимаат. Многу барам знам
Ептен језиво. Многу неубаво ми дојде и многу се збунив. Најмногу се изнервирав што јаслена група се оставени сами. Може ги ѕиркала ама пак. Инаку, неговата учителка многу пази на ова. Неколку пати баба му и дедо му го зимаа и обавезно пред да го даде ми се јавуваше.
Може и седела со нив. Секогаш имаат жени што ротираат таму по групите. Валда не се до толку јасли сами да остават. Ни поголеми деца не се за сами оставање. Тоа е добро стварно што се јавуваат и внимаваат, ова ептен безвезе...
Може ли совет, малата почна со адаптација минатата недела, супер ја прифати градинката и еве цел викенд ме прашува кога ќе оди, ама денес почна да и тече носот. За утре планот ни беше да остане и за ручек, само ова што тече носево( прозирно е како водичка) ме двоуми дали да ја носам, а баш убаво и почна адаптацијата.
Исто и моето една медела одеше почна носето и малку да кашла, докторката ни даде виранто форте денес нема ништо бевме сабајле на контрола и сега е во градинка со одобрение од докторката дека е нормално да течи носе, се додека не крева температура да си оди слободно
Носи ја, додека нема слика никаква, нема температура, коњуктивит, стомачен... Ако ја повлекуваш за носе, нема да оди редовно никогаш.
Како се крати/пресметува колку треба да се плати градинка кога малото тој месец било само 5/6 пати? ако месечно е 1500, дали е ок сега да е 1270? како виннаплаќаат вас по градинките?
Ќерка ми официјално почна од денес со градинка. Прилепена е за мене повеќе од што треба, како за прв ден добро појде, не не пуштија да влеземе внатре , влезе ги гледаше децата како играат па пак излезе кај нас почна мама да вика, па пак влезе таму и со мм низ врата да не нема. Ми рече воспитувачката ако ми се јави во рок од два часа значи дека мн плаче и да ја земам , но таа се заиграла таму и заборавила. Само ако не било по нејзино тогаш ме барала Утре ќе биде интересно, ќе видиме дали ќе сака да влезе
Денес плачеше пред да влезе очекував искрено така да биде, срцето ми се стегаше викаше мамааа ја земаа набрзина , и си отидов А пред да ја однесам , и кажав каде ќе ја носам и се побуни. Почна да ми вика одиме кај баба во дворчето, одиме кај дедо, одиме домче... Ќе се навикне се надевам , и големата ќерка така правеше првите 2 недели.. Исто вчера не јадела ништо. А менито супер им е , се е здрава храна. Имале за доручек- таан со мед на лебче, овошје и шпагети со мелено месо и сирење И дома јаде само одредени работи
Ако се будали учителките да одат без маски, за нивна заштита е повеќе. @monik55 ист е бројот на деца. 4 дена градинка и одма кашлање. Ова за утеха на сите што мислат дека се лоши мајки зошто децата им се болни.
Здраво, Дали некој се нашол во ситуација детето да не сака да комуницира со учителките ич? А знае да зборува и кажува се, дома раскажува, 4ипол години, еве 5ти месец и е во градинка, мада се уште нема фатено континуитет од настинки и бактерии Фала ви!!!