Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Кај нас сите се без маски.
    Искрено ми фали ковид протоколот, сега е хаос. Секој ден гледам нови воспитувачки, различни го примаат, различни ми го даваат. Не е ни чудо што плаче секој ден и не сака во градинка. Пелената полна кога го зимам, измачкан од храна по лицето, огромна промена на многу полошо. Многу сум напната.

На KuklickaSk и mal.ecka им се допаѓа ова.
  2. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    186
    Малата 2 недели беше на адаптација во јасли и ја носев секој ден по 1 саат најмн 2. Ај од 3тава недела рекоа по 4 саати и два дена така одеше и денес требаше да ја земам во 12 јас отидов во 1 зошто де слушнав со нивна колешка што ја познавам дека малата спиела само што станала. Меѓутоа нејзините воспитувачки ме нападнаа дека малата се убила од плачење ги реметела другите деца од што плачела дека не било само моето таму ако сум кажала дека ќе седи 4 саати толку требало да седи и демек од утре пак на адаптсција по 2 саати зошто плачела нејќелаа ни да јаде. Ај се тоа ок ама јас работам неможам 2 месеци на адаптација да ми биде. Добро има ли стварно деца што толку време се на адаптација?

3. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.401
    Зависи oд дететo нo и oд учителките, мoетo дете oд 11 месеци учителката гo адаптираше за тoчнo 2 недели.
    Кажав на рабoта сум и тoа е.
    Ептен се трудеше, не дека дететo не плачеше.

На marija99992 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    До кога ќе се носат бе болни деца во градинка, па ов анем смисл сериозно. Две недели дома седепе една да се излечи уште една здрав, два дена го пратив еве го пка носот тече пак кенк по цел ден, плус па и мм ког аго земал некоја баба дошла по внучето од негивата група вчера повраќало денес ооднеле во градинка и таму почнало температура да качува.... Па толкку осет да се немало, прво за детето ќе ми е грв д аго пуштам болно бе ....па зоќто да заразува други деца. Смао мене ли ме револтира ова стварно не знам

На SophiaBella, Meckicja, mimiiiii и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    522
    Исто, не знам како не им е жал да ги пуштаат болнички.

На Meckicja и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.911
    Допаѓања:
    18.797
    Исто е секаде. Синко бактерија во нос фати и едвај ја средивме. Сега не го пуштам, ке фати нешто пред одмор.
    И на деугарка деца, од различни градинки се, иста бактерија имаат.
    Проблем е што некои доктори не бараат брис и крвна слика, даваат антибиотици на бактерија и вирус без да знаат што треба да дадат, деца со несоодветен антибиотик недолечени ги враќаат бо градинка и така во круг.

На mal.ecka и tina2018 им се допаѓа ова.
  7. Калинаа20

Калинаа20 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    Денес бевме да ја запишеме малата во градинка,таму ни рекоа дека ке можело од септември да ја запишиме ама и да сме ја одвикнеле од памперс ако не сме ја одвинеле не ќе можело да ја запишат,малата сега во јуни ке полни 2 години ве молам да ми кажите дали е секаде така или ова само во охрид се дешават немат кој да ми ја чуват ке морам да напуштам од работа а само што почнав

8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.790
    Еј остај. Преку таквото ми е. Мојата пиеше Панцеф поради бактерија, имаше густи мрсули и плус кашлаше. Таман се среди се, појде во градинка и еве пак крчи во спиење. Несовесни родители веќе, ама навистина.

На mal.ecka и Meckicja им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.783
    Допаѓања:
    40.279
    Во Штип не е вака. Никој не не условувал за памперсот

10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Имаше доста резистентна бактерија во нос закачена таму со мн висока тт и затнато носе со мн густи мрсули пиеше антибиотик се опорави го пуштивме за 2 дена пак со мрсоли и температура , седеше пак дома 2 недели овојпат локално само лечевме среќа температурата 1 ден траеше. Еве го пак за само 2 дена со мрсоли чешма носот, нерасположен само мерам температура и се чудам што да му правам :swear: па толку бе луѓе без осет и грев за свои деца..... :fubar:

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Калинаа20

Калинаа20 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    Нас денес така ни беше кажано,прво не бев вработена ми рекоа неможе дека не си вработена ,сега се вработив и пак неможе дека носи памперс исто им беше кажано и на колешки мои

12. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.216
    Допаѓања:
    13.678
    Само во Охрид имам слушнато за ова дека условуваат.
    Добро некој до сега не ги пријави?

13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Обично секаде децата почнуваат од Септември ко школо да се. Ама обично во градинките секогаш треба има оставено по едно/две места да почната деца што треба веднаш да почнат.
    За пелени никаде не би требало да условуваат. Деца се и различно учат да контролираат мочање и какање.

14. Калинаа20

Калинаа20 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    Сега немат што да правам освен да откажам од работа,ако не го одвикнам од пелени до септември нема да го запишат,демек од две години не требало да носи пелени а од золвами децата до 4 години со пелени беа,секое дете е различно вака не треба да не условуваат државава ни е катастрофа

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.024
    Не е до државата, до вашата градинка е. Покажи таму заби и запни, тоа е, нема закон по кој детето треба/мора да се одвикне од пелени за во градинка. Тоа добро е за нив на 2г да не носат, ама не е услов за градинка. А за место, тоа е тоа, пробај во друг клон, ама доцна ти е секако, во јуни никој не запишува деца во градинка, сега се собираат групите и почнуваат одмори и затоа е така. За утеха јас кредит за самовработување вратив поради тоа што не ми примија дете во градинка.

На JoyJoy, Cherry79 и Milkiway им се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.280
    Допаѓања:
    19.083
    Немаат јасли група воопшто не постои во цел објект?

17. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Така е во Охрид, имено после 2 год не се во јасли а во група немале кај да ги пресоблакаат барем по тоа што слушнав. Две другарки го имаа истиот проблем летоска не дека не ги примија ама форсираа да се одвикнат таму ни памперс ставаа ни им менуваа им враќаа покакани помочани алишта се додека не се научија

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Калинаа20

Калинаа20 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    Нема место а и да имат не ми ја примаат дека е со пелени

19. Калинаа20

Калинаа20 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    Убаво е да се одвикне од пелена подобро ке биде и за малата ама да ме условуват со тоа не е добро

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Калинаа20

Калинаа20 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    Не знаев дека сега не запишуваат можеше таа на фин начин да ни објаснит какви се условите а не да ми кажуват ако сакаш да ја запишеш на есен да ја имаш одвикнато од пелена,секое дете е различно можеби нема да успееме до тогаш да ја одвикниме,пред два месеци не одев на работа ми рече кога и да се вработиш донеси ми потврда ке ја запишеме а сега кажуват други работи тешко на родители кој нема кој да им ги чуват децата

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.