Треба да се собереме јас сум за тоа ама јас сама не можам да одам да се расправам до сега два пати им бевме и само исто си кажуваат не може со пелени и готово,еве гледам погоре членка имат пишано дека не била вработена а детето ке и го запишеле во градинка а кај нас во Охрид не сакаа да ми го запишат пред два месеци,јас не знам што е ова што се случуват со градинкиве во Охрид ако има некаков закон тој треба да биде за сите градинки а не вака да се прави
Јас знам дека треба да ја одвикнам ама не може да ни викаат ако не ги одвикнете не можеме да ги запишеме,тоа не оди така не е ова еден ден одвикнувањето си треба време
Ne zavisi do deteto e toa na nas ne ni trebase mnogu vreme I nemavme nikakov problem so toa 2 meseci po 3 rodenden sama si pobara da I oblecam gakicki I oti ke kazuva za mocanje I kakanje vo noksir a tocno loso e ova sto go pravat sto ne primat deca sto nosat peleni vo gradinka sto da pravat tie roditeli sto nema koj da im.gi cuva decata dodeka se na rab I nivnite li deca nema da gi primat na gradinka oti nosat peleni
Исто. Цела сума си бараат @Milkiway нема кај нас сеуште случај. И мене мн ми е страв, посебно зошто пишува без симптоми дека се децата најчесто.
Има ли некоја мајка што го носи детето во Срничка- Изворче во јасли група да ми испрати мени за јадење на маливе? На страната не им го отвара, а од понеделник почнуваме. Знам дека е рано зошто сме на адаптација ама да го видев сакам
Закажи си средба со градоначалникот и оди до крај. Во право си, пелените не смее да се услов за прием.
И мене ми јадеа бубрези за пелените зашо ги мрзеше да менуваат ама џабе им беше. Гласно кажав, кога тој ќе е спремен да ги остави, тогаш ќе ги тргнеме. Еден ден сам ја извади и отиде да мочка на шоља. Толку беше. Иначе за градинка 600 и нешто денари за месецов...
Е добро ајде уште еднаш. Кој е за да ги пријавиме и пишите во групна порака на каков начин и што да се превземе за понашањето на персоналов во градинкиве во Охрид. Дали е нормално да кажат дојдете после 2 недели кога ќе се одвикне.
Не разбирам нов хепатитис вирус но што е друг симптом освем жолтиот тен кај детето ?? Веќе од вакви нешта да не ти се живее.
Лелеее луѓе прв ден, 30 мин без мама... вриштење Плачеа ли вашите многу? Детето зајдено ми беше коа го земав
Првиот пат кога го носев на адаптација имаше неполни 9м. и цело време плачеше. Кога почна пак на 15м. една недела плачеше само, но негователките многу бавно тераа со адаптација. Ќе се навикне. Стресно е многу, знам како ти е. Треба време, а и желба од негователките да соработуваат.
Лесно помина не беше многу исфрлена ама температурата брзо ја качуваше. 2 дена и толку како што се секавам. Полесно тоа истуркавме него стомачниот вирус.
не знам точно кога му бил контактот. 2-3 дена темп, типичниот осип за коксаки, толку. лесно го пројдовме, рота потешко поминавме со лежење во болница со све.
Има ли некој кој е засегнат со проблемот со градинките во Карпош, детето да му посетува настава во Карпош, а да се од друга општина?