Мене ми беше кажано ако не ја одвикнам нема да ја запишат, имам другарка од кичево баш ја прашав кај нив немале таков проблем изгледа ова само во охрид се дешават
Јас не знам што ке правам мене нема кој да ми ја чуват,сопругот е сега на одмор тој ја чуват ама од понеделник што ке правиме ке морам да напуштам од работ,одевме се расправавме ама џабе ги креваат рамениците баш им е гајле што нема кој да ни ја чуват
Значи, не дај Боже, а има деца здрави, прави и до 4 години се со пелени, или некое има некој посериозен проблем и тоа дете не ќе смее во градинка? Ако не па и јасли нек укинат и прва група, таму се сите со пелени. Бог да чува!!!!!
Место да даваш отказ дај го детето во привнатна градинка. И почни соберете се сите и во медиуми,групна тужба поднесете итн. Вакво нешто не смеат. А со тоа што ќе дадеш отказ не си го решавате проблемот. После за 1-2г многу е тешко работа да најдеш со празнина во цв.
Ајде да смислиме де заеднички мејл што да пише во него и да го прстиме сите во министерство. Ако не превземат ништо истиот ќе го пратиме и по телевизии. Интересно е што ова само во охрид се дешава.
Ne e samo vo ohrid i nas ne prasuvaa dali e odviknata od peleni kerka mi e sega dali gi primaat tie sto nosat peleni deca nez posto kerka mi ne nosi peleni veke
Јас сум засегната, 2 деца имам во градинка, под кирија сум, без договор, и немам како да приложам документ. Има уште некој? Предлог што да се прави?
Пишете му на Горан Михајловски да објави. Сите вакви стории ги објавува со голем reach и така прават притисок да се реши проблемот.
Ние почнавме на адаптација во понеделникот во јасли група. За тука можам да ти кажам впечатоци за три дена Трпеливи и мили негувателки, се трудат да воспостават конекција со бебулево мое, е сеа тоа што си плаче е друга работа исто така што мене ми е многу битно е многу чисто
@NewMama кој ќе го тера ова? Пишете ми ЛП да ви дадам контакт од мтсп од сектор за заштита на деца, јавете се да кажете и да побарате решение
гледам на форумов има некои постови од 2020 кој што гласат дека може да одат децава во градинка и без примени вакцини т.е со изјава од родител дека ако настане епидемија родителот ќе си ги сноси последиците. Дали знае некој да ми каже дали тоа важи и годинава затоа што јас за едново дете имам потврда т.е вакнирано ми е ама пошто многу лошо си поминав со мрпто другово не сакам да го вакцинирам па ме интересира дали и без вакцини може да си ми го примат во градинка.
Ми го примија бебето почнува од први точно на 10 месеци. Многу сум исплашена како ќе биде ептен е плачко.