во аеродром оди во градинка, ја запишав на 11 месеци, почна на 12, ми дадоа изјава да потпишам дека на 15 месеци најдоцна ќе ја прими, направи 15 месеци ми се јавија за вакцина да однесам потврда, кажав дека ја нема примано ми рекоа задолжително е или потврда од специјалист дека се одложува, решив да седи дома некој ден па да ја вакцинирам и да седи пак дома уште 10 дена, ја носев на крвна слика хемоглобин и железо слаби не дозволи матичната да се вакцинира, па ни даде потврда дека се одложува за септември, во меѓувреме флорадикс сируп и пикофер капки.. однесов потврда и потпишав нова изјава дека ќе прими во септември...
Кога се уписите во градинка? Лани кога го запишавме малиот во август беше уписот, носевме документи и потврди за вакцина , но сега треба да го отпишеме од таа градинка и да направиме упис во нова , конкретно во некоја градинка во населба Аеродром. И некој ако знае да ми каже која градинка е добра , а да е во близина на Cevahir зградите.
Nie koga ja prefrlavme malata nemase vrska upisite koa se raboti za prenos. Ja primija vo edna ja otpisaa od druga. Seto ova se pravese vo april za od maj da pocne
За од еден во друг клон кажуваш така? Мајкава како што ја разбирам скроз ќе менува градинка, не внатре во ист клон. @mirandaa врски ти требаат. Ти поднеси апликација мислам дека сега јули авг прават групи за над 2г ,а за јасли е март април. По правило треба да е цела година упис.
А чекај дека веќе одела во др општина имавте предност некоја, без врски ја префрли? Затоа што јас сакав од Весели во 8ми март да го префрлам ама мораше пак врски да барам инаку ме одбија. А за во склоп на клон немав проблем, малце се помолив со вработените ама одобрија
Мајки препорака за градинка реон Гази Баба? Има неколку, Автокоманда, Ченто, Хиподром, не успевам искуства да најдам од блиски.
Ако веќе одело детето, не треба ништо ново. Едни ливчиња од градинка ќе ти дадат да потпишеш само и толку. Во короната бараа и потврда за вработени родители дека мора да работат со физичко присуство. Сега нема такво нешто.
Да веќе си оди редовно, само има соопштение дека е потребно да се продолжи договорот. Само се плашам да не бараат потврда за вакцините, има веќе 16 месеци и мрп ја нема примено. Планирам сега крај на август септември да и ја ставам, да помине топлово. Па се надевам дека за тоа нема да ми прават проблем.
Зависи на која нога ќе се Може и изјава да бараат да потпишеш дека ќе му ја ставиш. Ти не им спомнувај ништо околу тоа.
Epa imavme dogovor za kupoprodazba na stan na 200m od novata gradinka. So toa otide maz mi da ja prefrla,moze i da se javil negde ne sum sigurna a moze i da se pogodilo da ima mesto
Секако ќе си ќутам јас. Само нека поминат овие месец ипол и ќе ја вакцинирам. Само дека спомнале за продолжување договорот ме фати страв да не бараат повторно сите документи како при уписот. Инаку до сега не спомнале ништо за вакцината, само нека издржат уште неколку недели, да не ми прават проблем.
До Џевахир ти се блиску градинките Срничка (не знам точно кој клон е) до школото Љубен Лапе или преку булевар Србија, Буба Мара, клон Пчелка 2. Јас ќерка ми ја носев во Пчелка 2. Живеам веднаш до Џевахир, а и повеќето што живеат тука ги носат децата таму. Инаку, за Срничка имам слушано најпофални зборови, конкретно за клонот кај школото што е.
Da,tocno , jas menuvam skroz gradinka.Od edna opstina vo druga .Fala vi mnogu na odgovorite @An-na fala ti .Ke probame i vo ednata i vo drugata pa kade ke ima mesto .Bitno mi e samo da se blisku da mozam i peski da go vrakam doma,bidejki sum so malo bebe .
Da Da , bas sega gi pustav i dvete.Bidejki mislev licno da otideme no i aplikacija pustiv sega za sekoj slucaj.Se nadevam ke ima pozitiven odgovor .
Би требало сега за неколку дена да ти се јават. Јас лани исто ова време аплицирав, ми се јавија за да потврдат и плус информации им требаа ама групите ги прават после 20ти август, одговор би имала до кај 1 септември и тогаш се уписите. И врски фаќај