Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Сите различно тераат.

2. rarepearl

rarepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    117
    во аеродром оди во градинка, ја запишав на 11 месеци, почна на 12, ми дадоа изјава да потпишам дека на 15 месеци најдоцна ќе ја прими, направи 15 месеци ми се јавија за вакцина да однесам потврда, кажав дека ја нема примано ми рекоа задолжително е или потврда од специјалист дека се одложува, решив да седи дома некој ден па да ја вакцинирам и да седи пак дома уште 10 дена, ја носев на крвна слика хемоглобин и железо слаби не дозволи матичната да се вакцинира, па ни даде потврда дека се одложува за септември, во меѓувреме флорадикс сируп и пикофер капки.. однесов потврда и потпишав нова изјава дека ќе прими во септември...

На Jana06 и Ano им се допаѓа ова.
  3. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Кога се уписите во градинка? Лани кога го запишавме малиот во август беше уписот, носевме документи и потврди за вакцина , но сега треба да го отпишеме од таа градинка и да направиме упис во нова , конкретно во некоја градинка во населба Аеродром.

И некој ако знае да ми каже која градинка е добра , а да е во близина на Cevahir зградите.

4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Nie koga ja prefrlavme malata nemase vrska upisite koa se raboti za prenos. Ja primija vo edna ja otpisaa od druga. Seto ova se pravese vo april za od maj da pocne

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    За од еден во друг клон кажуваш така?
    Мајкава како што ја разбирам скроз ќе менува градинка, не внатре во ист клон. @mirandaa врски ти требаат. Ти поднеси апликација мислам дека сега јули авг прават групи за над 2г ,а за јасли е март април.
    По правило треба да е цела година упис.

На mirandaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ne klon, skroz druga gradinka vo druga opstina

7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    А чекај дека веќе одела во др општина имавте предност некоја, без врски ја префрли?
    Затоа што јас сакав од Весели во 8ми март да го префрлам ама мораше пак врски да барам инаку ме одбија.
    А за во склоп на клон немав проблем, малце се помолив со вработените ама одобрија

8. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Кои документи се потребни за продолжување на договорот дали знае некоја мајка? :)

9. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.672
    Допаѓања:
    8.915
    Мајки препорака за градинка реон Гази Баба?
    Има неколку, Автокоманда, Ченто, Хиподром, не успевам искуства да најдам од блиски.

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.356
    Допаѓања:
    119.418
    Ако веќе одело детето, не треба ништо ново. Едни ливчиња од градинка ќе ти дадат да потпишеш само и толку.
    Во короната бараа и потврда за вработени родители дека мора да работат со физичко присуство. Сега нема такво нешто.

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Да веќе си оди редовно, само има соопштение дека е потребно да се продолжи договорот. Само се плашам да не бараат потврда за вакцините, има веќе 16 месеци и мрп ја нема примено. Планирам сега крај на август септември да и ја ставам, да помине топлово. Па се надевам дека за тоа нема да ми прават проблем.

12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.356
    Допаѓања:
    119.418
    Зависи на која нога ќе се :doh:
    Може и изјава да бараат да потпишеш дека ќе му ја ставиш.
    Ти не им спомнувај ништо околу тоа.

13. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Epa imavme dogovor za kupoprodazba na stan na 200m od novata gradinka. So toa otide maz mi da ja prefrla,moze i da se javil negde ne sum sigurna a moze i da se pogodilo da ima mesto

14. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Секако ќе си ќутам јас. Само нека поминат овие месец ипол и ќе ја вакцинирам. Само дека спомнале за продолжување договорот ме фати страв да не бараат повторно сите документи како при уписот. Инаку до сега не спомнале ништо за вакцината, само нека издржат уште неколку недели, да не ми прават проблем.

На BeLLaDona23 и fana им се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.356
    Допаѓања:
    119.418
    Нели тоа беше во август како што се сеќавам ... Некако рано кај вас :?:

16. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    37.200
    До Џевахир ти се блиску градинките Срничка (не знам точно кој клон е) до школото Љубен Лапе или преку булевар Србија, Буба Мара, клон Пчелка 2. Јас ќерка ми ја носев во Пчелка 2. Живеам веднаш до Џевахир, а и повеќето што живеат тука ги носат децата таму.
    Инаку, за Срничка имам слушано најпофални зборови, конкретно за клонот кај школото што е.

17. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Da,tocno , jas menuvam skroz gradinka.Od edna opstina vo druga .Fala vi mnogu na odgovorite :)

@An-na fala ti .Ke probame i vo ednata i vo drugata pa kade ke ima mesto .Bitno mi e samo da se blisku da mozam i peski da go vrakam doma,bidejki sum so malo bebe .

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    @mirandaa Аплицираше онлајн?

19. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Da
    Da , bas sega gi pustav i dvete.Bidejki mislev licno da otideme no i aplikacija pustiv sega za sekoj slucaj.Se nadevam ke ima pozitiven odgovor .

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Би требало сега за неколку дена да ти се јават. Јас лани исто ова време аплицирав, ми се јавија за да потврдат и плус информации им требаа ама групите ги прават после 20ти август, одговор би имала до кај 1 септември и тогаш се уписите. И врски фаќај :wasntme: