Да, и јас се изненадив, има соопштение дека од 11 јули до 26 август е потребно да се продолжат договорите. Ќе си чекам јас последна недела изгледа од роков.
Мами од кога ги пуштивте малите во градинка? Од искуство за разболување, имунитет како е најдобро? Педијатрите велат ако има кој да го почува нека си поседи барем до 2-3 години. А и хаос ми е со уписиви. И плус дилема ми е дека малку касниме со вакцини. Па да не закачи нешто шо не треба во градинка. Какви се вашите искуства?
Јас имам две различни искуства и со двете деца. Големата многу реетко се разболуваше. И лесно и бргу ѝ минеа настинките. Скоро 5 години е и само еднаш има пиено антибиотик. На точно година почна во градинка. Малото почна на 8м и многу почесто се разболуваше зимото. Неколку пати пиеше антибиотик. Откако ја прими мрп цел месец не можеше да се оправи. Уште што не закачи тој период, март месец беше. Значи не можеш да знаеш како ќе мине на почеток додека да стекне некој имунитет. Нема некое правило
Da ne si go podrecam buci go pustiv 20 dena posle prelezana varicela eve mesec ipol se nema razboleno. Si gi rucka site obroci,za rucekot si lapka po dve tanjircinja. Sedi cel den do 4 saat. Malce za spienjeto pravese problem ne im spiese ama sega i toa se navikna. Koga veke pisav sto da odnesam vo gradinka za rodendenot? Jaslena grupa do 2 godini samo on i uste edno se godinacinja skoro, drugite se pogolemi.
Mojata pocna vo mart negde 11 mes bese. I iskacaa 4ki togas pa znaese da krene temp za vikend niso strasno. Koa bese strajkot ispofati nekoja bakt od spoeni grupi i piese antibiotik, pa varicela vo maj i oddogas si odi redovno ama so pauza za odmor. Smenivme i gradinka i sme pozadovolni od novata i eve ja super si e ne mi se razbolela
Јас носев шмукалчиња за сите ако повеќе дечиња се поголеми А претходна недела му имаа ставено во ранче кутивче од хартиена торта внтре со бананче, чокобисквит од малите и од тие чоколатца на банат ситните, плус ролатче од 7 дејс
Mene vo k voda mi rekoa ne smee niso da nosite za rodenden bas mi bese krivo. A vo drugava sega imase nekoja majka napraveno vo celofan paketce so zivotinsko carstvo,kinder jajce i kreon boicki. Epten simpaticno bese...bebe zivo srekno crta so tie jas si gi lapnav cokolatcata
Мојата тргна во градинка на 3 години, во група која беше стара банда, сите заедно од бебиња, оформени друштвенца и мн мн тешко ја прифати градинката. Ако имам второ дете ќе го пуштам во градинка на 2.
И мојата тргна на 3. После подолга пауза, ради короната. Од 10 до 13 месеци одеше, па после дури на 3 години. Немавме ваков проблем баш поради тоа што таа генерација така го фати прекинот ради короната. Треба учителките да се потрудат да ја вклопат. Немаше потешкотии
Од септември ќе биде прваче, завршуваме кај и да е со градинката а пазарењето земиме во 12 не застана, си најде другарчиња, си играат ама фома сите и го прават ќеифот една внука и не знаат кој прв да и удоволи... Па дома кога ги строиш сите полесно е...
Ајде ве молам за искуство и совет. Вчера по втор ден идење и којзнае која адаптација по ред,го земам син ми задоволен... Но.. трчале во дворот, одерено колено,влажно со крв,не му ја дезинфицирале раната ниту му ставиле фластер,само го пребришале со влажна марамица и така си продолжил со седење внатре,со ручек итн Второ... Во тек на тие 4 саати додека да го земам и цртани филмови им пуштаат... Дали вака е сегде? Баш се изненадив. Инаку, он е голем,свесен,све ми кажува и за ова за раната знам дека ме ме лаже дека не му ја дезинфицирале, иначе вреска од октенисепт на пример Дали треба да реагирам кај одговорната учителка во градинката?
^isto e i Kaj Mene, nekni vo bazent se bajnaa, mojata Si dojde Doma so koza izlustena na gazot, rakata i izgrebena raka, mm ja zema i ne ni primetil, isto pred nekoja nedela so udrena brada, i nisto ne ni kazuvaat öd gradibkata, a prvi se da se pozalat zosto do 2 ja ostavam ,,placela'' Po mene