Ќерка ми е алергична на белка. Кога имаат јајца ми рекоа да и спакувам кашичка. Ама со оглед на фактот дека кога сакаат можат да сменат мени, секој ден со каша ја праќам.
Направи ја големата. Никој не смее физички да го малтретира детето. Ни родител ни во градинка, ни деца меѓу себе. За патики треба да научите, големко е.
Да разговараш со учителката и одговотните. Мора да се бориме за нашите деца. Додека се малечки ние сме им грб. Ова за мене е неприфатливо и треба да се реагира. Кубење е недозволиво. Јас не би оставила.
Мајки дали на сите ви бараа доказ за примена Мрп за упис на детенце во градинка Срничка Аеродром?За да влезе на список?
До која воздраст не бараат? Мм го запиша син ми пред недела дена, не му барале ама не знам дали подоцна ќе бараат.
Уште малку 14 месеци. Мм го запишал ама немаме одговор сеуште, ми викаат требало врски, а јас немам никого. Ќе видиме. Од една страна сакам да оди ради социјализација, а од друга ич не сакам да оди.
Мене не ми го побараа за упис ми рекоа кога ќе ја примат. Може пошто тогаш беше 4м а треба на 9 да појде до тогаш уште еден тон вакцини има
Во Аеродром се строги за вакцини. Ви побарале, затоа што по календар веќе треба да му е примена. Не бараат ако е помало детето од година но и во тој случај се потпишува изјава дека ќе ја прими кога ќе дојде ред.
Mojata kerka e alergicna na orevi I na kikiriki I ke treba da im kazam na vrabotenite vo gradinkata zatoa koga ke trgne sega na prvi sept na gradinka a I na mleko e alergicna ama pedijatarot kaza oti moze da I davame mleko ama da ne preteruvame so nego
Јас би кренала галама и тоа голема. Реагирај уште на првиот сигнал. Ако не изреагираш сега ќе продолжат да се случуваат глупости и по некое време ќе забележиш кај малиот создавање на аверзија кон градинка. Ќе одбива да оди во градинка,на сабајле ќе се натегате и убедувате и ќе биде тешко за сите. Јас така бев толерантна кон екс градинката,ќерка ми постојано ми се жалеше дека ја кубеле,и викале "доста плачеш", ја влечеле за блуза. Цело време мислев дека детево ги користи сите можни оружја во смисол на одбрана од градинка,мислев дека почнало да лаже и преувеличува само за да се сожалам да не ја носам. Не реагирав на нејзините жалења. Со тек на време почна да моча во спиење,да плаче во сон,ја зимав со скината блузичка,со модрица на коленото ај се тешев паднала, еден ден ја земав со огромен оток на устата, наводно паднала,она дома ми кажа друга верзија и тука пишував,како ја плеснале по уста. И тоа како треба да изгаламиш уште на првиот сигнал. Мој совет кога ќе го оставаш малиот замоли ја воспитувачката да излезе на кратко надвор насамо. И култутно закани и се, уште еднаш ако се пожали малиот дека сте го искубале или било каков физички насилен контакт ќе се ставите во ситуација вие да бидете искубана и не само тоа туку и лично јас ќе се погрижам преку познати преку општина казнена мерка да ви одредат. Па нека си помисли која сте и какви врски имате во општина. Воопшто не се устручавај,на малиот неможе да му биде полошо одошто е,тој веќе и негодува да оди во градинка после случкава. Со молчење ќе биде само полошо,реагирај на време за да не му се одмили градинката па да го презапишуваш во друга градинка ко јас малава моја.
Jas nekni pominav slucajno odkaj gradinkata kade sto ke odi mojata kerka I naslusnav kako eden roditel I vika na edna od vrabotenite tamu kako prethodno kerkickata mu odela so merak na gradinka a sega nejkela da ode koga I ja smenile negovatelkata ne sakala voopsto da ode na gradinka I veruvajte mi so ova se zaprasav duri dali napraviv pravilen izbor sto ja zapisav kerka mi vo taa gradinka od toa sto go naslusnav za taa negovatelka posto toa devojce I kerka mi se ista generacija I da mila ti blagodaram I jas na ovoj sovet oti tepanjeto ostava posledici vrz decata I jas bev ednas tepana bas vo taa gradinka kade sto sega ke odi kerka mi pred 30 I kusur god od negovatelkata mi udri silna slakanica sto uste do den deneska se sekavam na toa nesto