Јас да, уште од бебе кога почна во градинка. 5 години има и сега е веќе навикната и секое доаѓање после градинка сама се пресоблекува и става за перење.
Jas ne gi frlam odmaako ne se izvalkani gi nose I naredniot den posle gi frlam ama najcesto se izvalkani I retko mi se slucyva ova
Mojata vlaga doma pravo u kujna ide da jade i sekako odma gi prlja i za perenje se. Edvaj se dodrzuvame race da izmie. Inaku vo odnos na higienata vo gradinkata jas sum zadovolna. Go gledam detevo cisto spastreno mi ide. Koa bese potoplo i ne nosea toplinki corapcinjata cisti i bea. Ostavam rance so poveke alista i kako se isprlja neso mi vrakaat ili na kraj na nedelata. Baska gi gleam kaj 4 koa ja zimame vise se usisavaat praznite zanimalni
Само ако се исфлекани. Најчесто е храна напред на блузата и на ракавите. Ги проверувам откако ќе ги соблече, особено на лактовите, колената и газот, ако биле надвор или правеле некоја активност на земја во салата се гледа. Ако се чисти ги оставам пак да ги носи, ама не ги враќам во шкаф.
Јас кога ја земам прво што правиме раце лице миење, па пресоблакање цела, се за перење, и миење газ. Не дека секогаш е прљава ама секогаш без исклучок и ги фрлам за перење алиштата. Прво зашто кој ја знае кај све се валкала таму, кој све ја пипкал, а второ зашто еден топ алишта има, па да не и останат неизносени.
Ги фрламе за перење после градинка. Без разлика флекани или не. Секоја вечер доколку бил во градинка го туширам и сабајлето облака чисти.
Здраво на сите, ми треба ваше размислување и искуство имено уште некој месец може да бидам дома со децата после треба градинка или дедо-баба да преземат едното дете е 2 години другото е 9 месеци, помалото треба кога ќе биде 1,5 година да му се направи хирушки зафат за кој ќе има подолга опоравка можеби 1 месец можеби повеќе, што мислите дали да ги пуштам двајцата во градинка па да ги повлечам 1 месец пред операција или да почекам да се заврши се па да ги пуштам во градинка? На мисла сум не знам што е попаметно, да не биде доцна за поголемото дете можеби ќе наполни 3 години додека појде да не биде тешко за адаптација, он и сега е многу тежок за со нови луѓе
Најубаво да ги почуваш дома. Ќе ти дадам пример од мене, сум идела градинка и од бактерии едвај ме оправиле за операција. Незнаеш која НЕ дај боже бактерија може да ја закачи. Градинката е најдобра за деца, ама здравјето пред се. Нека не те плаши дека од 3 ќе појде . Многу деца од другарки и роднини тргнале како поголеми па немало проблем. Еве една туфла тргна на 3 и едваај чекаше, плачеше која ја зимаа, сакала таму да живее хахахаах
Да чекаш после операцијата. Топ време е дете да тргне на 3 години во градинка. Нормално ако има кој да ти ги чува
I mojata nekni kaza ke placela oti nemalo da ode na gradinka oti dr I kaza oti ima crveno grlo I oti nema odenje na gradinka ovie denovi dodeka ima crveno grlo inace vo noemvri ke polne 4 god I na 1 sept pocna za prv pat da ode na gradinka
Zdravo majki kako gi oblekuvate decata za vo gradinka denovive? Dali za vnatre vo tenko bluzice na dolgi? Ili nesto podebelo? Doma sedime so greenje, tamu ne veruvam deka ima greenje sega.
Леле не ми текна на тоа . Тенко блузиче ептен му облеков. Од утре со дуксер и маичка одоздола. Сабајле само елече му натнав, а прозорите нон стоп им се отворени
А зимно време како ги облекувате? Нели е топло таму, играат, се потат? Јас мислам со тенко блузиче и евентуално дуксерче за од сабајле (секако долна маичка).