Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.802
    Допаѓања:
    40.354
    Не. Суб леб јаде таму ако не ѝ е по ќеф јадењето. И дома не јаде мојата. Две,три залчиња и толку. Секој ден сум со нервози од тоа нејадење

На mal.ecka, Yowannty и elimkd им се допаѓа ова.
  2. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    Во истата градинка сме или? Има некоја мајка од мојава градинка (корчагин кај градска болница)

3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Не ова за во Аеродром јас кажувам и тоа конкретно групата на малиот.

4. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.932
    Веројатно зависи од градинка до градинка и од самите воспитувачки.
    Еве и кај нас воопшто не ги вадат надвор, а барем сега времето е баш за надвор. Веројатно полесно им е да им дадат нешто да бојат, отколку да ги пазат надвор и да трчаат по нив.
    Еве пример во последните 2 месеци само еднаш биле надвор, а децата многу сакаат, на мојата настан и е кога ги вадат, па штом ја земам одма кажува како биле и колку добро си поминале. Дури некогаш кажува како сите ја молеле учителката да поиграат надвор и како учителката вика не е добро времето друг ден ќе одиме. И мојата се чуди, вика зошто учителката кажува дека не е добро времето, а топло е.

На mal.ecka и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  5. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Мислам членката е во странство.

На Зак од Андромеда му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.539
    Допаѓања:
    184.403
    Во Германија сум јас.
    Не грижи се. Ако треба така и така ќе се привикне. Мора сите да се адаптираме на секоја ситуација. :hug:

На mal.ecka и Зак од Андромеда им се допаѓа ова.
  7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne se plasi I mojata kerka bese non stop so mene oti sum doma ne odam na rab pa nemame problem so odenje na gradinka prvite denovi ke go noses po 2, saati I poleka poleka ke se navikne

На Зак од Андромеда и elimkd им се допаѓа ова.
  8. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.477
    Допаѓања:
    22.773
    Бидејќи прв пат тргна детево во градинка(група-најголемите 5-6г),немам осет што е ок,а што не е...
    Ми пренесува детево дека ако некое дете е лошо,ќе оди во ќош.И дека не им даваат со коцки да играат,будејќи биле лоши,ги трескале и секршеле коцките...За уво,ови две работи мене многу лошо ми звучат..
    Како е по другите градинки,во поглед воспоставување авторитет од учителка? Дали ова е премногу?

9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Kaj nas ova go nema ama da sum na tvoe mesto bi se pozalila na direktorkata na gradinkata inace go imase ova pred 30 god odenje vo kosh vo gradinkite koga jas odev na gradinka

На TarantulaA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.477
    Допаѓања:
    22.773

незнам дали навистина мекое детњ отишло во ќош,или само така ги заплашува.Повозрасна учителка е,и очигледно и методите и се од тоа време.
    Ме интересира на кој начи воспоставуваат аворитет по други градинки?

11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Не знам колкаво е детенцето ама еве јас со моето буквално никогаш ни два саати не сме биле одделени и јас ко тебе очекував дека ќе плаче ама супер се адаптира и дома дури е само за градинка нешто плетка кажува, сака да оди, се надевам нема да смени:lol:

12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    За ова баш прашавме на родителска какви им се методите на воспитување, ко на смеење рекоа ги терале да стојат во ќош и во смисла абе демек мали се не разбираат уште, во една прилика дома го искарав сам си застана в ќош :^)

На TarantulaA и Meckicja им се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ke ja prasam bas utre kerka mi dali gi stavaat decata vo kosh kaj niv ili ne posto mojata ucitelka koja sto mi bese vo gradinka sega e ucitelka na kerka mi inace vakvo nesto dosega mi nema spomnato oti go pravat toa na decata a ode veke 1 mesec na gradinka

На TarantulaA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Nas ni rekoa deka gi vadat na terasa nadvor deka se jasli grupa ne moze vo dvor. I veruvam gi vadat koa imase soncd mi bese pocrveneto detevo

15. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    326
    Две години, скептик сум не знам. Пред некој ден го оставив 30 сек во игротека што ја познава со девојче што го познава, од паркинг го слушав како плаче , а навистина толку беше 30 сек да земам нешто од паркинг :)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Ќе се навикне подобро на почеток да плаче, послем се соочуваат дека мора да одат и сака неќи ќе оди свака како рутина.
    Кај мене малиов јаве плачки и револт послем месец дена првиот месец со ќејф одеше али многу му го возевме и филмот секој ден наоѓаше чоколадце во ранче како демек учителката му го оставила, таа секој ден 5ки му пишуваше, купувавме играчки и му викавме дека од градинка тетките му ги купиле и многу ги засака. Се до момент на зголемување на часот почнавме да го земаме пред спиење и тоа ми јавуваат и порано плачи пишти послем месец дена ама она да пишти никогаш го немав слушнато и пак вративме на 1 час и сега постепено пак ќе зголемуваме и се надевам до декември ќе почниме со спиење (facepalm)
    Децата што плачеа на почеток почна и со спиење да седат, за разлика од син ми и уште едно дете што одеја со кејф сега сме вратени како на почеток
    Јас ја знам причината зошто не сака да оди тој кажува има дечина кои се поборбени за играчка и кажува дека го тепале, не му дават играчка и слично јас знам тој не тепа не знае да тепа од мал го учам да дава играчки и да се гушка и оваа му е чудно.. И од таму ми кажува воспитачката не е борбен не се тепа мн е умен и мирен за разлика од другиве деца.
    Али затоа татко му му објасна како треба и петокот го земам му викам што правеше како помина ми вика сите тепав и ми ги кажва две деца на име тепа Јаков Матеј, Лука бам бам:punch:. А и воспитачката тој ден беше пресреќна хахха ми вика детето се смени преку вечер денес не даваше играчка, ги кара децата ми вика овај Јаков го сакам борбен јас тонам :tmi:

Иначе презадоволна од жените преголем труд дават поготово за син ми кога го земам мириса на нивен парфем и без да ми кажи дека и бил цел ден враце јас осеќам. Сите деца пеејат песнички седнати во круг мојот е кај неја во скут и од кај неја плеска и пее

17. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    326
    Во која градинка го носиш? Мислам дека закаснив со него од пусти жал сега ќе биде потешко да се навикне, ни кај свекор ми и свекрва ми не седи сам , станува не бара низ цела куќа ако види дека не нема урла плаче, веќе е поголем и разбира.

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Многу ми е тешко периодов, го носев неколку дена, се разболе, седеше дома. После пак неколку дена го носев и сега пак болен, пак нема да оди.
    Јас таму седам, ко утка во ходник, го чекам кога сакаат да ми го вратат. Не се прилагодува, а и не ми изгледа дека нешто особено се трудат.
    Дали да паузирам некое време или да продолжам да го носам?
    Тежок ми е делов околу чекањето, со работа многу тешко се организирам, а мм не оже па ич, он мора вп 7 веќе да е на работа.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Не чекај, кажи му сум на работа ептен хитно да е барајте ме, така кај нас беше на секои два сати се јавуваа да го земиме , после му реков на работа сме не можиме на секое да видиш како одма се прилагоди детето.

На Meckicja и Emotional123 им се допаѓа ова.
  20. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    Дали има некоја од Битола што го носи малото во приватната градинка Мали чекори да ми даде некоја информација колку бараат, како оди запишувањето ?

На Mamy. му/ѝ се допаѓа ова.