Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Што ставате превентивно за вошки?
    15вм има моево

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Од воспитачка во градинка, било какви капки есенцијални масла или парфем позади на работ на вратот и косата, позади уши. Функционирало кај внука од братучетка 5г. Кај дете со коса до газ. Исто има на Фризи дерм еден лосион за заштита. Ама мислам ова првото е поефтино. Намачкано на коса, не на кожа да не се нафрла.

Meckicja and Emotional123 like this.
  3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Моето е машко.
    Јас купив еден спреј на природна база од Еурофарм,ама не го употребив за детево,го шишавме и рекоа ги снемало вошките. Во групата пишаа дека имало гниди. Но го користам за мене (работам во училиште) и засега е ок:D

KuklickaSk, Meckicja and Emotional123 like this.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

И моето е машко, а имам ептен језа од вошки.
    Каков е тој спреј?

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Screenshot_20221015-234813_Chrome.jpg

Emotional123 likes this.
  6. LanaDelReyQueen

LanaDelReyQueen Истакнат член

Здраво мајки искуство со воспитувачките Марјана и Елизабета во градинката Ташко Караџа? И дали имате телефонски број за да ги известам дека детето ми е настинато и нема да дојде во градинка?

7. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Какви потврди во градинка прифаќаат за Непримање на мрп вакцина?. Матичен или каков специјалист?

8. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

После колку дена може да го пуштам од позитивен бриc за moraxella catarrhalis? Го задржав дома во среда, брис во четврток излезе позитивен. Матичната ми кажа само да чистам со физиолошки, штом нема температура, јаде и е активен, не е за друга терапија или за антибиотик. Секретот од нос е видно намален, но се уште му тече прозирен секрет (не како на почетокот зелен). Па планирав да го пратам утре само да не е уште рано. Ако не да почекам до понеделник таман 10 дена ќе има поминато?

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ако не ви бараат негативен брис можеш одма да го пуштиш. Кај нас бараа негативен брис, па после дури градинка.

Vanessa9li likes this.
  10. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Нема да ми побараат, пофлексибилни се, но јас сепак ќе го исчекам и ќе му направам контролен брис во понеделник. Да сум сигурна дека не шири бацили баш моето.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Епа тоа, и ти како се осеќаш, зошто зачаран круг е градинката, ти ќе однесеш нешто ама и тебе ќе ти донесат нешто.

daniangel and Vanessa9li like this.
  12. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Машко дете скоро 2 год. Прв пат ми го даваат од градинка лошо изгризан на лице. На почетокот цивкаше од време на време реков ај гладен уморен. Пладнево без повод после оброкпочна да плаче и вришти интезивно и траеше 10мин што е предолго за вообичаен тснтрум. Ова со липање. Се смирува стиснат во раце прилепен и при најмала дистанца пак почнува. Му дадов б витамин полче се загледа цртани сега е ок. Ама секое наредно плачење некако како да го преживува настанот. Дали не биле таму да го видат и спречат гребан е, и по врат. Како под траума да ми е. Што да правам?

TarantulaA likes this.
  13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ако не реагираш ќе почне да ти одбива во градинка нека не играат на тоа "фаза"е . Ај раче, ноџе ама па лице бе може лузна да му остане. Син ми пред 1г лошо се изгреба еве лузната уште му стои, а не беше ни длабока рана.

nevermet18 likes this.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ne go prakaj deteto na gradinka dodeka e bolno moj sovet ti e toj oti sega mu e padnat imunitetot i moze da prifati i nekoj virus plus pocekaj da ozdravee kako sto treba

daniangel and Vanessa9li like this.
  15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Jas sakav da prasam sto da pravam vo grupata na kerka mi ima projaveno voshki taka ne informirase ucitelkata sto da zemam da ne fati i ona voshki

16. IJAE

IJAE Истакнат член

Од специјалист педијатар извештај зошто се одлага вакцината и до кога со изјава од родител. Па кога ќе помине важноста на извештајот а во меѓувреме не ја примило вакцината вадите нов извештај и така натака

brm_brm likes this.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Пишував пред некоја страна. Од стара воспитувачка совет, дали етерично масло од лаванда или пак некој парфем пред градинка позади на вратот кај косичката ќе капнеш/прснеш и ќе ја собереш косичката. Исто така во Зегин има едно Анти личе, на Фризи дерм, бап е ефикасно, лосион за заштита. Има и шампон против вошки, ама ако детето нема ставај од лосионот или ова пробај со парфем/ етерично.

Meckicja likes this.
  18. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Фала мама.

IJAE likes this.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ok falaa

20. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Од градинкава веќе коса ми се крева.
    Син ми останува последен од неговата група. Во 2 45 се симнувам од работа баш кај градинката и одма си го земам, ама другите веќе од 2 до 2 30 сите се земени. Некогаш останува со негувателка Х. Со неа е ок, гледам дека му пушта цртани на телефонот што не ми се допаѓа, ама ајде нема врска. Битно никогаш не плаче, среќен е и среден. Ама некогаш останува со негувателка У. Оваа му е главна негувателка, по цел ден се со неа и воопшто не ја сака. Штом го оставам плаче, кога одам да го земам пак плаче. Постојано ми ѕвони, дојди земи си го, кашла (од плачење), плаче по цел ден без затрајување, вака, онака, дури сега ме убедува дека треба од почеток пак да се адаптира. Последно пред да го земам (беше отворен прозорот) ја наслушнав како му се дере "Ќе те истепам". Срце немам веќе да го носам таму. Знае ли некој дали има некоја процедура на менување група?

TarantulaA and daniangel like this.