Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.276
    На 2г не, ама на 3 итекако треба да јаде сам. И дефинитивно не се одеднаш, иде постепено.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Не велам дека не треба да јаде сам, и самите кажуваат дека јадел таму сам.
    Ама ако не јаде активно како другите,има опција за репете супа или леб со салата ако ептен не го јаде ручекот. Иако е нејадач сепак јаде манџи а почна и повеќе месо да јаде,еден период го избегнуваше.

На TarantulaA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    18.800
    Солиш памет а немаш искуство. Торетски јас се и сешто прочитав, на крај се соочив со нејадач, па и на лустер сум стоела да јаде. Пробани се сите техники да пројаде самостојно и без присила ама не упали.
    На мајка која се бори за секој залак не смееш да и кажеш дека треба да го осамостои детето. Јас моево на улица му давам да јаде и нема твоето да израсне попаметно затоа што само си мљацка.

На Осе и daniangel им се допаѓа ова.
  4. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Браво и за ова шо до сега сте го постигнале. Како ги фрливте пелените на 2 и пол, мојот е 2 и 2 месеци не можам ни на мокшир да го ставам...

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Постепено, почнав од 2год но немаше интерес. Го оставив 2-3 месеци пробав повторно но без успех. За на 2ипол да ги тргнеме и дење и ноќе за една недела,нормално со неколку грешки. Подароци,награди, пофалби и многу зборување.

6. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    А како во писоар не на нокширче дали седнуваше сам не можам да го научам никако да доседи на нокшир. И уште не зборува дали треба да почни за да ме разбира.

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Говорот не е поврзан со одвикнување од пелени. Јас кога одбиваше нокшир му дозволував да моча и во туш кабина и надвор на трева ,па потоа прифати и во писоар. Повеќе го прифати писоарот(од тие како жабче) отколку нокширот.

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.276
    Ма јас те разбирам верувај. Нејадач како мојот нема. Еве го се моли на леќата од 4 саат, може и порано. Месо да јаде, па ќе славам мислам. Месо ни да види. Ќе пројаде, само оставај го и ќе јаде. И да не јаде, зар е тоа причина за таква ригорозна казна и омаловажување пред другарчињата.

На daniangel и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    22.822
    Тоа може преку ноќ да се смени.
    И мојата на 2,5 откачи пелени.
    Предходно на два пати пробав, џабе.
    Фати короната, деца пуштија дома од градинка, пробав одма, ај викам дур сме дома тоа да средиме, неќеше,односно мочаше кај стигне, дома се лом. Ја оставив,за неполни две недели еден ден и викам мама еве го нокширот и седни, дур не се измочкаш немој да стануваш(гледав предходно да ја следам кога отприлика моча и тогаш и понудив). И дојде да мочка и инстиктивно нормално се зачуди, се гледаше, се збуни, готова да заплаче, па јас почнав ко улава да скокам од среќа демек, ау.. браво беаво јеееее итн... Она почна да се смее, па и стана интересно па на секое мочање де гледаше, смешки.
    За два дена сама седнуваше на нокшир.
    Одма тргнав и дневна пелена за спиење, зошто не ми даваше да и ставам. И после не сакаше ни ноќе, така да за две, три недели тргнавме скроз. Малце потешко беше за какањето, ама и тоа го совлада брзо
    Така да, треба само моментот да се погоди.

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Zdr jas sakam da prasam kako gi plakate rosicite ednas godisno ili sekoj mesec mene mi dadea uplatnica vcera I na nea pise oti treba da se plate 900 den cudno mi stana oti znam oti rosicite se plakaat mesecno ne godisno ama ne sum mnogu sigurna zatoa prasuvam

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.276
    1 годишно. Таман работа ако плаќаш секој месец на уплатница, поише за банкарски провизии ќе дадеш од за росица.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.311
    Допаѓања:
    28.094
    Голема разлика има во секој месец на таа возраст. И син ми откачи пелени на 2г и 7м, а претходно пробувавме, ништо.
    На нокшир никогаш не седна, одма на адаптер и мочка со стоење. Не форсирајте, да не направите одбивност. Ако не сака ок, следен ден пак.

На daniangel, Meckicja, Lisandra и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Mozi na adapter da probame da kupam, ne go forsitam koga ne dava znaci, ne ne razbira go prasuvam no nisto.

14. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Ме интересира како ги облекувате за во градинка ?
    Исто како да не настинува совети ми требаат ,полудев веќе.

На daniangel и elimkd им се допаѓа ова.
  15. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Од таму ни велат да не ги облекуваме многу зошто топло било внатре, овај период го облакам во тренерчиња средна дебелина со боди маичка

за настинки не знам што да ти кажам, поболена сум од нервози и секирации. Три дена в градинка и 10дена дома

На TarantulaA, daniangel, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.276
    За да не настинува ќе почекаш првата година да помине. За облакање мене секогаш ме караа дека го преоблакав, немам правилен совет.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.941
    Доле тренерчиња, горе маичка со тенка блуза. Топло е многу во градинките. И пижамите за таму му се многу тенки, ги покриваат со јорганче плус пука парното.

На Meckicja и Осе им се допаѓа ова.
  18. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.224
    Допаѓања:
    1.744
    За облекување јас со тенки тренерчиња и боди, и пак излегува со црвени образи. Зависи од градинка до градинка, најдобро таму да прашаш. За настинки сосема нормална работа, се додека не стекне имунитет тоа е, нема друго. Јас се нервирам со носот што и тече, ама матичниов ни вели така ќе биде до 3 год и тоа е тоа. Оригано или Ацидосалус користам пред и после градинка.

На Meckicja и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Абе мислам полудев ,кај цело време настинки уште обвинувања од околина слабо облечена камен и биле рацете кога ја земала итн.
    Башка што од мај навака секои две недели сме со настинка. Жими септември мирна што беше. А лани септември ја носев прв пат и два месеци си одеше без настинка и без проблем ,ја запрев зимото да била дома ( голема грешка ) и од мај почна пак па хаос бре ,сред лето со бронхит лежевме во болница и тоа тогаш не одеше во градинка поради уртикарија уште ми е енигма како го фати...

На daniangel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Ако ти е утеха мојот 1 ден беше во градинка од тогаш и тој и бебе болни се 1 месец 1 ден не престанаа да кашлаат и нос да им тече веќе се мрднав

На daniangel, mal.ecka, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.